473,721 Members | 2,263 Online
Bytes | Software Development & Data Engineering Community
+ Post

Home Posts Topics Members FAQ

sp1 install problems

My SP1 install seemed to want to keep repeating the install. I spent 4 hours
running the install, then it ran again (I got the message up saying it had
finished, then it started again). I didn't realise what it was doing until
after about 30 minutes, and at that point I thought cancelling might
actually undo the original install, so I let it run again (total install
time at this point 8 hours!), I got the install finished message and when it
then tried to install again I cancelled.

Looking in Add/Remove programs I can't see VS 2005 SP 1 listed. In my
"About" for Visual Studio it has version 8.0.50727.762 (SP .050727-7600).

In the Event Log I get the following sequence under Application, all of
which makes me think it hasn't installed. Any ideas what is happening?

#1

Event Type: Information
Event Source: MsiInstaller
Event Category: None
Event ID: 1022
Date: 05/01/2007
Time: 01:34:45
User: XXX
Computer: XXX
Description:
Product: Microsoft Visual Studio 2005 Professional Edition - ENU - Update
'Microsoft Visual Studio 2005 Team Explorer - ENU Service Pack 1 (KB926601)'
installed successfully.

#2

Event Type: Information
Event Source: MsiInstaller
Event Category: None
Event ID: 11728
Date: 05/01/2007
Time: 01:34:53
User: XXX
Computer: XXX
Description:
Product: Microsoft Visual Studio 2005 Professional Edition - ENU --
Configuration completed successfully.

#3

Event Type: Information
Event Source: MsiInstaller
Event Category: None
Event ID: 11708
Date: 05/01/2007
Time: 01:35:18
User: XXX
Computer: XXX
Description:
Product: Microsoft Visual Studio 2005 Team Explorer - ENU -- Installation
failed.

Jan 5 '07 #1
3 4261
Hi
I've seen this problem before, did you have Outlook running when the install
restarted itself? when i saw it it was the whole VS2005 install that was
starting over, and it happened about 3 times on boot up and then whenever
Outlook (not Outlook Express) was loaded, it also did it with Word. I fixed
it by re-installing VS from scratch (both VS2003 and VS2005) after the
re-install it seemed to stop, but don't ask me why

"Jason Madison" <ja***********@ btinternet.comw rote in message
news:%2******** ********@TK2MSF TNGP04.phx.gbl. ..
My SP1 install seemed to want to keep repeating the install. I spent 4
hours running the install, then it ran again (I got the message up saying
it had finished, then it started again). I didn't realise what it was
doing until after about 30 minutes, and at that point I thought cancelling
might actually undo the original install, so I let it run again (total
install time at this point 8 hours!), I got the install finished message
and when it then tried to install again I cancelled.

Looking in Add/Remove programs I can't see VS 2005 SP 1 listed. In my
"About" for Visual Studio it has version 8.0.50727.762 (SP .050727-7600).

In the Event Log I get the following sequence under Application, all of
which makes me think it hasn't installed. Any ideas what is happening?

#1

Event Type: Information
Event Source: MsiInstaller
Event Category: None
Event ID: 1022
Date: 05/01/2007
Time: 01:34:45
User: XXX
Computer: XXX
Description:
Product: Microsoft Visual Studio 2005 Professional Edition - ENU - Update
'Microsoft Visual Studio 2005 Team Explorer - ENU Service Pack 1
(KB926601)' installed successfully.

#2

Event Type: Information
Event Source: MsiInstaller
Event Category: None
Event ID: 11728
Date: 05/01/2007
Time: 01:34:53
User: XXX
Computer: XXX
Description:
Product: Microsoft Visual Studio 2005 Professional Edition - ENU --
Configuration completed successfully.

#3

Event Type: Information
Event Source: MsiInstaller
Event Category: None
Event ID: 11708
Date: 05/01/2007
Time: 01:35:18
User: XXX
Computer: XXX
Description:
Product: Microsoft Visual Studio 2005 Team Explorer - ENU -- Installation
failed.

Jan 5 '07 #2
I do use Outlook - not Outlook Express - and it wasn't open, but sometimes I
find Outlook still running in the background even when you think you have
closed it, so that may explain it.

"Mike Powell" <mi*****@ramuse co.comwrote in message
news:%2******** ********@TK2MSF TNGP04.phx.gbl. ..
Hi
I've seen this problem before, did you have Outlook running when the
install restarted itself? when i saw it it was the whole VS2005 install
that was starting over, and it happened about 3 times on boot up and then
whenever Outlook (not Outlook Express) was loaded, it also did it with
Word. I fixed it by re-installing VS from scratch (both VS2003 and
VS2005) after the re-install it seemed to stop, but don't ask me why

"Jason Madison" <ja***********@ btinternet.comw rote in message
news:%2******** ********@TK2MSF TNGP04.phx.gbl. ..
>My SP1 install seemed to want to keep repeating the install. I spent 4
hours running the install, then it ran again (I got the message up saying
it had finished, then it started again). I didn't realise what it was
doing until after about 30 minutes, and at that point I thought
cancelling might actually undo the original install, so I let it run
again (total install time at this point 8 hours!), I got the install
finished message and when it then tried to install again I cancelled.

Looking in Add/Remove programs I can't see VS 2005 SP 1 listed. In my
"About" for Visual Studio it has version 8.0.50727.762 (SP .050727-7600).

In the Event Log I get the following sequence under Application, all of
which makes me think it hasn't installed. Any ideas what is happening?

#1

Event Type: Information
Event Source: MsiInstaller
Event Category: None
Event ID: 1022
Date: 05/01/2007
Time: 01:34:45
User: XXX
Computer: XXX
Description:
Product: Microsoft Visual Studio 2005 Professional Edition - ENU - Update
'Microsoft Visual Studio 2005 Team Explorer - ENU Service Pack 1
(KB926601)' installed successfully.

#2

Event Type: Information
Event Source: MsiInstaller
Event Category: None
Event ID: 11728
Date: 05/01/2007
Time: 01:34:53
User: XXX
Computer: XXX
Description:
Product: Microsoft Visual Studio 2005 Professional Edition - ENU --
Configuratio n completed successfully.

#3

Event Type: Information
Event Source: MsiInstaller
Event Category: None
Event ID: 11708
Date: 05/01/2007
Time: 01:35:18
User: XXX
Computer: XXX
Description:
Product: Microsoft Visual Studio 2005 Team Explorer - ENU -- Installation
failed.


Jan 5 '07 #3
joe
This is due to hotfix kb886904. It must be removed via add/remove programs
before the sp1 will install.

"Jason Madison" <ja***********@ btinternet.comw rote in message
news:OZ******** *****@TK2MSFTNG P03.phx.gbl...
>I do use Outlook - not Outlook Express - and it wasn't open, but sometimes
I find Outlook still running in the background even when you think you have
closed it, so that may explain it.

"Mike Powell" <mi*****@ramuse co.comwrote in message
news:%2******** ********@TK2MSF TNGP04.phx.gbl. ..
>Hi
I've seen this problem before, did you have Outlook running when the
install restarted itself? when i saw it it was the whole VS2005 install
that was starting over, and it happened about 3 times on boot up and then
whenever Outlook (not Outlook Express) was loaded, it also did it with
Word. I fixed it by re-installing VS from scratch (both VS2003 and
VS2005) after the re-install it seemed to stop, but don't ask me why

"Jason Madison" <ja***********@ btinternet.comw rote in message
news:%2******* *********@TK2MS FTNGP04.phx.gbl ...
>>My SP1 install seemed to want to keep repeating the install. I spent 4
hours running the install, then it ran again (I got the message up
saying it had finished, then it started again). I didn't realise what it
was doing until after about 30 minutes, and at that point I thought
cancelling might actually undo the original install, so I let it run
again (total install time at this point 8 hours!), I got the install
finished message and when it then tried to install again I cancelled.

Looking in Add/Remove programs I can't see VS 2005 SP 1 listed. In my
"About" for Visual Studio it has version 8.0.50727.762 (SP
.050727-7600).

In the Event Log I get the following sequence under Application, all of
which makes me think it hasn't installed. Any ideas what is happening?

#1

Event Type: Information
Event Source: MsiInstaller
Event Category: None
Event ID: 1022
Date: 05/01/2007
Time: 01:34:45
User: XXX
Computer: XXX
Description :
Product: Microsoft Visual Studio 2005 Professional Edition - ENU -
Update 'Microsoft Visual Studio 2005 Team Explorer - ENU Service Pack 1
(KB926601)' installed successfully.

#2

Event Type: Information
Event Source: MsiInstaller
Event Category: None
Event ID: 11728
Date: 05/01/2007
Time: 01:34:53
User: XXX
Computer: XXX
Description :
Product: Microsoft Visual Studio 2005 Professional Edition - ENU --
Configurati on completed successfully.

#3

Event Type: Information
Event Source: MsiInstaller
Event Category: None
Event ID: 11708
Date: 05/01/2007
Time: 01:35:18
User: XXX
Computer: XXX
Description :
Product: Microsoft Visual Studio 2005 Team Explorer - ENU --
Installatio n failed.



Jan 23 '07 #4

This thread has been closed and replies have been disabled. Please start a new discussion.

Similar topics

0
1845
by: Chris | last post by:
Hi, i have been trying to install PEAR PHP package on my windows XP system but i am having some problems. I am running PHP 5.0.0, with Apache 2.0.50, and i am using the go-pear.php install script to install PEAR. It installs ok, but when i click on the pear installer link (which is installed in c:\www\pear\index.php), all the links are strange, they seem to have additional quotes and slashes in, for example:
2
3599
by: Ralph | last post by:
I used to have Visual Basic .net std. 2003 installed on WinXP SP1A. But I found it too hard to upgrade WinXP to SP2. Now, I do have WinXP SP2 installed, but I am having problems installing Visual Basic .net standard 2003. Not installing Visual Basic at the WinXP SP1A level - was the only way I found that I could install WinXPSP2. My computer was purchased with WinXP SP1 Professional. I also have Norton Internet Security and Norton...
6
2605
by: kabrit | last post by:
Entrez "aide" pour afficher à nouveau les noms de produits. Entrez "quitter" pour quitter. *********************************************************** DB2.PE IBM_db2msen81... Preparing... ################################################## IBM_db2msen81
7
5014
by: p | last post by:
WE had a Crystal 8 WebApp using vs 2002 which we upgraded to VS2003. I also have Crystal 9 pro on my development machine. The web app runs fine on my dev machine but am having problems deploying. I created the websetup and built the MSI, have the bundled version. Copied to webserver and ran Websetup.msi. Said I had to remove old version, which I did, then reran WebSetup.msi and keeps giving me this error. "The installer was interrupted...
0
1414
by: R. Bernstein | last post by:
In making a release of the recent changes to pdb.py announce here: http://groups.google.com/group/comp.lang.python/browse_thread/thread/b4cb720ed359a733/fbd9f8fef9693e58#fbd9f8fef9693e58 I tried using setup.py. I think it's great that setup.py tries to obviate the need for "Make" by just doing everything. (In contrast to Perl's MakeMaker). But alas the problems I was running into was setup.py not doing enough (for just Python). Here...
0
388
by: Dr. Philipp Walderdorff | last post by:
Hallo James I had the same problems. But I could solve them. The problem which is left: I do not know exaktly how I solved it. I have tried a lots of times, two weeks or fight against dependency-problems. In FedoraCore5 I did: yum update yum
2
2097
by: Michael | last post by:
Hi Everyone, I need a little help. I installed the new patch the other day for VB slow performance and since then I stated having more problems, like the IDE compiler locking up. Anyways, today every form I tried to open would not open without an error, and it would not show the form. So I decided to reinstall VS 2005. When I run the Repair install on my machine It could not find the main setup after getting the Maintenance Mode screen....
0
1242
by: David C. Barber | last post by:
I've just built my first Setup-Installable VB 2005 package. I have the full Profession Edition VS 2005, not the Express edition, and am patched to the current SP. It installs on the development machine (Win 2K) and runs just as well as it does in the VS IDE. I used the Walkthrough for Deploying a Windows-based Application in the MSDN files supplied. This application accesses Active Directory in several ways, including using ADODC to...
12
2589
by: Alan M Dunsmuir | last post by:
After having worked with Apache/MySQL/PHP for a year or so under Linux I need, purely for convenience, to set up a parallel platform under Windows. Unfortunately, since I last did this (using Windows XP Pro) I've moved on to Windows Vista (Home Premium). MySQL and Apache2 have both installed satisfactorily, but I'm having problems with PHP5. I downloaded the PHP5 Windows installer (the .msi file) for 32-bit Windows, which is supposed...
0
8738
by: Hystou | last post by:
Most computers default to English, but sometimes we require a different language, especially when relocating. Forgot to request a specific language before your computer shipped? No problem! You can effortlessly switch the default language on Windows 10 without reinstalling. I'll walk you through it. First, let's disable language synchronization. With a Microsoft account, language settings sync across devices. To prevent any complications,...
0
9376
Oralloy
by: Oralloy | last post by:
Hello folks, I am unable to find appropriate documentation on the type promotion of bit-fields when using the generalised comparison operator "<=>". The problem is that using the GNU compilers, it seems that the internal comparison operator "<=>" tries to promote arguments from unsigned to signed. This is as boiled down as I can make it. Here is my compilation command: g++-12 -std=c++20 -Wnarrowing bit_field.cpp Here is the code in...
1
9148
by: Hystou | last post by:
Overview: Windows 11 and 10 have less user interface control over operating system update behaviour than previous versions of Windows. In Windows 11 and 10, there is no way to turn off the Windows Update option using the Control Panel or Settings app; it automatically checks for updates and installs any it finds, whether you like it or not. For most users, this new feature is actually very convenient. If you want to control the update process,...
0
9085
tracyyun
by: tracyyun | last post by:
Dear forum friends, With the development of smart home technology, a variety of wireless communication protocols have appeared on the market, such as Zigbee, Z-Wave, Wi-Fi, Bluetooth, etc. Each protocol has its own unique characteristics and advantages, but as a user who is planning to build a smart home system, I am a bit confused by the choice of these technologies. I'm particularly interested in Zigbee because I've heard it does some...
1
6678
isladogs
by: isladogs | last post by:
The next Access Europe User Group meeting will be on Wednesday 1 May 2024 starting at 18:00 UK time (6PM UTC+1) and finishing by 19:30 (7.30PM). In this session, we are pleased to welcome a new presenter, Adolph Dupré who will be discussing some powerful techniques for using class modules. He will explain when you may want to use classes instead of User Defined Types (UDT). For example, to manage the data in unbound forms. Adolph will...
0
5994
by: conductexam | last post by:
I have .net C# application in which I am extracting data from word file and save it in database particularly. To store word all data as it is I am converting the whole word file firstly in HTML and then checking html paragraph one by one. At the time of converting from word file to html my equations which are in the word document file was convert into image. Globals.ThisAddIn.Application.ActiveDocument.Select();...
0
4499
by: TSSRALBI | last post by:
Hello I'm a network technician in training and I need your help. I am currently learning how to create and manage the different types of VPNs and I have a question about LAN-to-LAN VPNs. The last exercise I practiced was to create a LAN-to-LAN VPN between two Pfsense firewalls, by using IPSEC protocols. I succeeded, with both firewalls in the same network. But I'm wondering if it's possible to do the same thing, with 2 Pfsense firewalls...
0
4762
by: adsilva | last post by:
A Windows Forms form does not have the event Unload, like VB6. What one acts like?
1
3207
by: 6302768590 | last post by:
Hai team i want code for transfer the data from one system to another through IP address by using C# our system has to for every 5mins then we have to update the data what the data is updated we have to send another system

By using Bytes.com and it's services, you agree to our Privacy Policy and Terms of Use.

To disable or enable advertisements and analytics tracking please visit the manage ads & tracking page.