473,804 Members | 4,014 Online
Bytes | Software Development & Data Engineering Community
+ Post

Home Posts Topics Members FAQ

problem with onmousover

8 New Member
hello,

onmouseover won't work on my website.
it's working in a simple html document, but not in the advanced one..

both files (including pictures and css) can be found at:
http://depositfiles.co m/files/4440764

can anybody help me out?
thx in advance!

michael
Mar 31 '08 #1
9 1445
gits
5,390 Recognized Expert Moderator Expert
please post a relevant non working example here ... i'm not sure that anybody likes to search through your code and locate the problem for you ...

do you get any errors? how do you apply the handlers etc.?

kind regards
Mar 31 '08 #2
m9817232
8 New Member
please post a relevant non working example here ... i'm not sure that anybody likes to search through your code and locate the problem for you ...

do you get any errors? how do you apply the handlers etc.?

kind regards
the link in my post contains a non workiing example.
the problem is also, that i dont know the origin of the problem (wether it is the javascript code or the css).. i'm a newbie..
my apologies..
Mar 31 '08 #3
vee10
141 New Member
Hi,

onmouse over event is working in that example
check it once on mouse over to the number 1 to 6 the image is getting changed
if this is not the behaviour what should be the behaviour



the link in my post contains a non workiing example.
the problem is also, that i dont know the origin of the problem (wether it is the javascript code or the css).. i'm a newbie..
my apologies..
Mar 31 '08 #4
gits
5,390 Recognized Expert Moderator Expert
the link in my post contains a non workiing example.
the problem is also, that i dont know the origin of the problem (wether it is the javascript code or the css).. i'm a newbie..
my apologies..
to provide a link to a zip-file that may contain everything does not provide any help since it is just more to do for people that probably would help you when you just had posted your code in the thread. even when you are a 'newbie' you should be able to locate a problem in your code ... and have an idea what might be wrong ... except you just copied/borrowed code from other pages ... and expect that it would work ...

kind regards
Mar 31 '08 #5
m9817232
8 New Member
Hi,

onmouse over event is working in that example
check it once on mouse over to the number 1 to 6 the image is getting changed
if this is not the behaviour what should be the behaviour
are you sure you tried the index.htm ?
the "index simple working.htm" is indeed working , it's the other .htm with coloured background that contains a problem. on the picture (on the left bottom cornerp) you'll see 6 numbers which have to be hovered on....
Mar 31 '08 #6
hsriat
1,654 Recognized Expert Top Contributor
hello,

onmouseover won't work on my website.
it's working in a simple html document, but not in the advanced one..

both files (including pictures and css) can be found at:
http://depositfiles.com/files/4440764

can anybody help me out?
thx in advance!

michael
The picture being displayed is not from img tab, but the background image.

So remove the img tag (with name='Model') for image and in the onmouseover event of each link, write this..
Expand|Select|Wrap|Line Numbers
  1. document.getElementById('leftcol').backgroundImage = "url('images/1.jpg')";
1.jpg, 2.jpg... so on

Regards,
Harpreet
Mar 31 '08 #7
m9817232
8 New Member
Thx for your help!!..
now i know that the image was a background image defined in css.. so the one in html was obsolete.. that was an important clue!

however, I did all you suggested, but still it won't work..
this is what i got:
.....
<div id="leftcol">
<h2><span>Optio nal Header</span></h2>

<div id="nav">

<b><span><a href="#" Onmouseover="do cument.getEleme ntById('leftcol ').backgroundIm age = "url('image s/1.jpg')";">1</a></span></b>
<b><span><a href="#" Onmouseover="do cument.getEleme ntById('leftcol ').backgroundIm age = "url('image s/2.jpg')";">2</a></span></b>
<b><span><a href="#" Onmouseover="do cument.getEleme ntById('leftcol ').backgroundIm age = "url('image s/3.jpg')";">3</a></span></b>
<b><span><a href="#" Onmouseover="do cument.getEleme ntById('leftcol ').backgroundIm age = "url('image s/4.jpg')";">4</a></span></b>
<b><span><a href="#" Onmouseover="do cument.getEleme ntById('leftcol ').backgroundIm age = "url('image s/5.jpg')";">5</a></span></b>
<b><span><a href="#" Onmouseover="do cument.getEleme ntById('leftcol ').backgroundIm age = "url('image s/6.jpg')";">6</a></span></b>

</div>
</div>

......
Mar 31 '08 #8
vee10
141 New Member
Hi,

i have seen the indexsimplework ing.htm not index.htm

this may solve ur problem
Expand|Select|Wrap|Line Numbers
  1. div id="leftcol">
  2.  
  3.             <h2><span>Optional Header</span></h2>
  4.  
  5.  
  6.  
  7. <span>
  8. <img src="images/main_img.jpg" id="foto"  width="300" height="450" alt="foto" />
  9. </span>
  10.  
  11.  
  12. <script type="text/javascript">
  13. function changeimg(image)
  14. {
  15. document.getElementById('leftcol').style.backgroundImage  ="url('images/" + image + ".jpg')";
  16.  
  17. }
  18.  
  19. </script>
  20.  
  21.             <div id="nav">            
  22.             <b><span><a href="#" onmouseover="changeimg('1')">1</a></span></b>
  23.             <b><span><a href="#" onmouseover="changeimg('2')">2</a></span></b>            
  24.             <b><span><a href="#" onmouseover="changeimg('3')">3</a></span></b>
  25.             <b><span><a href="#" onmouseover="changeimg('4')">4</a></span></b>
  26.             <b><span><a href="#" onmouseover="changeimg('5')">5</a></span></b>
  27.             <b><span><a href="#" onmouseover="changeimg('6')">6</a></span></b>
  28. </div>
  29. </div>
  30.  
  31.  

Thx for your help!!..
now i know that the image was a background image defined in css.. so the one in html was obsolete.. that was an important clue!

however, I did all you suggested, but still it won't work..
this is what i got:
.....
<div id="leftcol">
<h2><span>Optio nal Header</span></h2>

<div id="nav">

<b><span><a href="#" Onmouseover="do cument.getEleme ntById('leftcol ').backgroundIm age = "url('image s/1.jpg')";">1</a></span></b>
<b><span><a href="#" Onmouseover="do cument.getEleme ntById('leftcol ').backgroundIm age = "url('image s/2.jpg')";">2</a></span></b>
<b><span><a href="#" Onmouseover="do cument.getEleme ntById('leftcol ').backgroundIm age = "url('image s/3.jpg')";">3</a></span></b>
<b><span><a href="#" Onmouseover="do cument.getEleme ntById('leftcol ').backgroundIm age = "url('image s/4.jpg')";">4</a></span></b>
<b><span><a href="#" Onmouseover="do cument.getEleme ntById('leftcol ').backgroundIm age = "url('image s/5.jpg')";">5</a></span></b>
<b><span><a href="#" Onmouseover="do cument.getEleme ntById('leftcol ').backgroundIm age = "url('image s/6.jpg')";">6</a></span></b>

</div>
</div>

......
Apr 1 '08 #9
m9817232
8 New Member
thx r helping me out, guys!
Apr 5 '08 #10

Sign in to post your reply or Sign up for a free account.

Similar topics

0
3079
by: Bruce Davis | last post by:
I'm having a problem on windows (both 2000 and XP) with a multi-threaded tkinter gui application. The problem appears to be a deadlock condition when a child thread pops up a Pmw dialog window in the context of a main window. The problem does not occur on HPUX or Linux. The following simple example code illustrates the problem and the work around I've come up with; However, I'd like, very much, to get rid of the kludgy work around....
11
3767
by: Kostatus | last post by:
I have a virtual function in a base class, which is then overwritten by a function of the same name in a publically derived class. When I call the function using a pointer to the derived class (ClassB* b; b->func(); ) the base-class function is called instead of the new function in the derived class. All other similar functions (virtual in the base class and overwritten in the the derived class) work fine, it's just this one function. ...
0
2026
by: Refky Wahib | last post by:
Hi I need Technical Support I finished a Great project using .Net and SQL Server and .Net Mobile Control My Business case is to implement this Program to accept about 1 Million concurrent users So I designed the project as master Node that has all administration
117
7277
by: Peter Olcott | last post by:
www.halting-problem.com
3
4778
by: michael | last post by:
I'm changing colors of table cells like this: <style type="text/css"> ..over {background-color: #bedddc} ..out {background-color: #99cccc} </style> <td onmouseover="this.className='over'" onmouseout="this.className='out'">
28
5228
by: Jon Davis | last post by:
If I have a class with a virtual method, and a child class that overrides the virtual method, and then I create an instance of the child class AS A base class... BaseClass bc = new ChildClass(); .... and then call the virtual method, why is it that the base class's method is called instead of the overridden method? How do I fix this if I don't know at runtime what the child class is? I'm using Activator.CreateInstance() to load the...
6
3818
by: Ammar | last post by:
Dear All, I'm facing a small problem. I have a portal web site, that contains articles, for each article, the end user can send a comment about the article. The problem is: I the comment length is more that 1249 bytes, then the progress bar of the browser will move too slow and then displaying that the page not found!!!! If the message is less than or equal to 1249 then no problem.
16
4932
by: Dany | last post by:
Our web service was working fine until we installed .net Framework 1.1 service pack 1. Uninstalling SP1 is not an option because our largest customer says service packs marked as "critical" by Microsoft must be installed on their servers. Now german Umlaute (ä, ü, ö) and quotes are returned incorrectly in SOAP fault responses. This can be easily verified: Implement the following in a web service method (just raises a SOAPException with a...
2
4559
by: Mike Collins | last post by:
I cannot get the correct drop down list value from a drop down I have on my web form. I get the initial value that was loaded in the list. It was asked by someone else what the autopostback was set to...it is set to false. Can someone show me what I am doing wrong and tell me the correct way? Thank you. In the page load event, I am doing the following:
0
9589
by: Hystou | last post by:
Most computers default to English, but sometimes we require a different language, especially when relocating. Forgot to request a specific language before your computer shipped? No problem! You can effortlessly switch the default language on Windows 10 without reinstalling. I'll walk you through it. First, let's disable language synchronization. With a Microsoft account, language settings sync across devices. To prevent any complications,...
0
10340
jinu1996
by: jinu1996 | last post by:
In today's digital age, having a compelling online presence is paramount for businesses aiming to thrive in a competitive landscape. At the heart of this digital strategy lies an intricately woven tapestry of website design and digital marketing. It's not merely about having a website; it's about crafting an immersive digital experience that captivates audiences and drives business growth. The Art of Business Website Design Your website is...
0
10085
tracyyun
by: tracyyun | last post by:
Dear forum friends, With the development of smart home technology, a variety of wireless communication protocols have appeared on the market, such as Zigbee, Z-Wave, Wi-Fi, Bluetooth, etc. Each protocol has its own unique characteristics and advantages, but as a user who is planning to build a smart home system, I am a bit confused by the choice of these technologies. I'm particularly interested in Zigbee because I've heard it does some...
0
9163
agi2029
by: agi2029 | last post by:
Let's talk about the concept of autonomous AI software engineers and no-code agents. These AIs are designed to manage the entire lifecycle of a software development project—planning, coding, testing, and deployment—without human intervention. Imagine an AI that can take a project description, break it down, write the code, debug it, and then launch it, all on its own.... Now, this would greatly impact the work of software developers. The idea...
1
7626
isladogs
by: isladogs | last post by:
The next Access Europe User Group meeting will be on Wednesday 1 May 2024 starting at 18:00 UK time (6PM UTC+1) and finishing by 19:30 (7.30PM). In this session, we are pleased to welcome a new presenter, Adolph Dupré who will be discussing some powerful techniques for using class modules. He will explain when you may want to use classes instead of User Defined Types (UDT). For example, to manage the data in unbound forms. Adolph will...
0
6858
by: conductexam | last post by:
I have .net C# application in which I am extracting data from word file and save it in database particularly. To store word all data as it is I am converting the whole word file firstly in HTML and then checking html paragraph one by one. At the time of converting from word file to html my equations which are in the word document file was convert into image. Globals.ThisAddIn.Application.ActiveDocument.Select();...
0
5527
by: TSSRALBI | last post by:
Hello I'm a network technician in training and I need your help. I am currently learning how to create and manage the different types of VPNs and I have a question about LAN-to-LAN VPNs. The last exercise I practiced was to create a LAN-to-LAN VPN between two Pfsense firewalls, by using IPSEC protocols. I succeeded, with both firewalls in the same network. But I'm wondering if it's possible to do the same thing, with 2 Pfsense firewalls...
1
4304
by: 6302768590 | last post by:
Hai team i want code for transfer the data from one system to another through IP address by using C# our system has to for every 5mins then we have to update the data what the data is updated we have to send another system
2
3830
muto222
by: muto222 | last post by:
How can i add a mobile payment intergratation into php mysql website.

By using Bytes.com and it's services, you agree to our Privacy Policy and Terms of Use.

To disable or enable advertisements and analytics tracking please visit the manage ads & tracking page.