468,239 Members | 1,636 Online
Bytes | Developer Community
New Post

Home Posts Topics Members FAQ

Post your question to a community of 468,239 developers. It's quick & easy.

UL list formating CSS problem with IE - works fine with Firefox

Hello - new to the board and wondering if anyone can help with this. I have a site developed with the CMS ModX.

It has a CSS UL list menu on the left hand side that needs to have roll-overs and a way to show location.

The solid background colour, is to indicate which page the visitor is on, works fine with Firefox - but doesn't work with IE 6 and for the life of me I can't figure out where in the CSS I've gone wrong.

At the moment I'm testing on the Utility section;

http://emc2.site4test.co.uk/index.php?q=accessibility.html

for the menu on the left

The CSS

Overall - http://emc2.site4test.co.uk/css/emc_our.css

Then for the menu

http://emc2.site4test.co.uk/css/flyout_footer.css
http://emc2.site4test.co.uk/css/flyout_footerie.css

I've used the CMS to add a class tag (active) to the relevant list item to indicate it is the live page

and therefore to format this class this I have added

.menu ul li.active a {color:#fff; background:#CC3333;}
.menu ul li.here a{color:#fff; background:#CC3333;}

to both flyout css sheets.

And still it only works in Firefox.

Any help would be appreciated, I've spent a day on this already, and it's stumped two forums so far.

Help !
Apr 20 '07 #1
4 2085
drhowarddrfine
7,435 Expert 4TB
Validate and fix your 10 html errors.

Also, case matters to CSS and Xhtml. Change your 'A' for anchors in your CSS to lower case.

In your CSS comments, it appears you are aware that hover only works on anchors in IE6, correct?
Apr 20 '07 #2
Validate and fix your 10 html errors.

Also, case matters to CSS and Xhtml. Change your 'A' for anchors in your CSS to lower case.

In your CSS comments, it appears you are aware that hover only works on anchors in IE6, correct?
Errors fixed and validated.

Also changed the case for the anchors.

>it appears you are aware that hover only works on anchors in IE6, correct?

I need them to work on IE6 and above - copied the CSS from elsewhere to be honest.
Apr 20 '07 #3
drhowarddrfine
7,435 Expert 4TB
Ok but you didn't validate the css. Fix these:
font color: #999999;
should be:
color:#999999;

and
#navcontainer a:link, a:visited, {

remove the last comma.

Haven't looked to see if that does anything but will be back later. Let me know.
Apr 20 '07 #4
Ok but you didn't validate the css. Fix these:
font color: #999999;
should be:
color:#999999;

and
#navcontainer a:link, a:visited, {

remove the last comma.

Haven't looked to see if that does anything but will be back later. Let me know.
Thanks for your help - still a bit rusty when it comes to CSS.

All the CSS validate now, but still no joy.
Apr 20 '07 #5

Post your reply

Sign in to post your reply or Sign up for a free account.

Similar topics

reply views Thread by fragmonster | last post: by
7 posts views Thread by David Trimboli | last post: by
7 posts views Thread by Carlos Mendonça | last post: by
reply views Thread by kermitthefrogpy | last post: by
By using this site, you agree to our Privacy Policy and Terms of Use.