473,553 Members | 2,852 Online
Bytes | Software Development & Data Engineering Community
+ Post

Home Posts Topics Members FAQ

web app project errors after installing sp1

On winXP with VSTE for software developers installed,
I downloaded and installed vs2005 sp1

during the install i was informed that I had to uninstall the web
application project package
I did the uninstall of the wap and restarted the install
everything seemed to go fine with the sp install after that

however when I try to open an existing web application project or create a
new web application project i get the following error :

Package Load Failure

Package
'Microsoft.Visu alStudio.Web.Ap plication.WAPac kage,Microsoft. VisualStudio.We b.Application,V ersion=8.0.0.0, Culture=neutral ,
PublicKeyToken= b03f5f7f11d50a3 a' has failed to load properly ( GUID =
{349C5850-65DF-11DA-9384-00065B846F21}.) Please contact package
vendor for assistance. ...

restarting the machine , reinstalling the sp has had no effect.

googling for this error has returned no results.
I don't see any uninstall for SP1 - so short of reinstalling windows and
VS - what do i do ?

Gerry
Dec 28 '06 #1
6 4104
Run DEVENV /InstallVSTempla tes
from a command prompt.

Peter

Site: http://www.eggheadcafe.com
UnBlog: http://petesbloggerama.blogspot.com
Short urls & more: http://ittyurl.net


"gerry" wrote:
On winXP with VSTE for software developers installed,
I downloaded and installed vs2005 sp1

during the install i was informed that I had to uninstall the web
application project package
I did the uninstall of the wap and restarted the install
everything seemed to go fine with the sp install after that

however when I try to open an existing web application project or create a
new web application project i get the following error :

Package Load Failure

Package
'Microsoft.Visu alStudio.Web.Ap plication.WAPac kage,Microsoft. VisualStudio.We b.Application,V ersion=8.0.0.0, Culture=neutral ,
PublicKeyToken= b03f5f7f11d50a3 a' has failed to load properly ( GUID =
{349C5850-65DF-11DA-9384-00065B846F21}.) Please contact package
vendor for assistance. ...

restarting the machine , reinstalling the sp has had no effect.

googling for this error has returned no results.
I don't see any uninstall for SP1 - so short of reinstalling windows and
VS - what do i do ?

Gerry
Dec 28 '06 #2
Thanks Peter but this didn't help - same problem persists
"Peter Bromberg [C# MVP]" <pb*******@yaho o.yabbadabbadoo .comwrote in
message news:DE******** *************** ***********@mic rosoft.com...
Run DEVENV /InstallVSTempla tes
from a command prompt.

Peter

Site: http://www.eggheadcafe.com
UnBlog: http://petesbloggerama.blogspot.com
Short urls & more: http://ittyurl.net


"gerry" wrote:
>On winXP with VSTE for software developers installed,
I downloaded and installed vs2005 sp1

during the install i was informed that I had to uninstall the web
application project package
I did the uninstall of the wap and restarted the install
everything seemed to go fine with the sp install after that

however when I try to open an existing web application project or create
a
new web application project i get the following error :

Package Load Failure

Package
'Microsoft.Vis ualStudio.Web.A pplication.WAPa ckage,Microsoft .VisualStudio.W eb.Application, Version=8.0.0.0 ,Culture=neutra l,
PublicKeyToken =b03f5f7f11d50a 3a' has failed to load properly ( GUID =
{349C5850-65DF-11DA-9384-00065B846F21}.) Please contact package
vendor for assistance. ...

restarting the machine , reinstalling the sp has had no effect.

googling for this error has returned no results.
I don't see any uninstall for SP1 - so short of reinstalling windows and
VS - what do i do ?

Gerry

Dec 28 '06 #3
I went to Add or Remove Programs, find Microsoft Visual Studio 2005 Web
Application Projects.
Click on it, then click on "Change"
Choose Repair on the Popup Dialog.
Fixed this issue for me

Stevepro

gerry wrote:
Thanks Peter but this didn't help - same problem persists
"Peter Bromberg [C# MVP]" <pb*******@yaho o.yabbadabbadoo .comwrote in
message news:DE******** *************** ***********@mic rosoft.com...
Run DEVENV /InstallVSTempla tes
from a command prompt.

Peter

Site: http://www.eggheadcafe.com
UnBlog: http://petesbloggerama.blogspot.com
Short urls & more: http://ittyurl.net


"gerry" wrote:
On winXP with VSTE for software developers installed,
I downloaded and installed vs2005 sp1

during the install i was informed that I had to uninstall the web
application project package
I did the uninstall of the wap and restarted the install
everything seemed to go fine with the sp install after that

however when I try to open an existing web application project or create
a
new web application project i get the following error :

Package Load Failure

Package
'Microsoft.Visu alStudio.Web.Ap plication.WAPac kage,Microsoft. VisualStudio.We b.Application,V ersion=8.0.0.0, Culture=neutral ,
PublicKeyToken= b03f5f7f11d50a3 a' has failed to load properly ( GUID =
{349C5850-65DF-11DA-9384-00065B846F21}.) Please contact package
vendor for assistance. ...

restarting the machine , reinstalling the sp has had no effect.

googling for this error has returned no results.
I don't see any uninstall for SP1 - so short of reinstalling windows and
VS - what do i do ?

Gerry
Jan 14 '07 #4
Hi Steve,
I had to do a complete uninstall of WAP before the SP would install. It
doesn't appear in the Add/Remove applictaion list - did you reinstall the
older pre-SP1 WAP package?
I am just waiting for a chance to do a complete os reinstall assuming that
that will fix things up.
Gerry


<st***@code5sys tems.comwrote in message
news:11******** **************@ m58g2000cwm.goo glegroups.com.. .
>I went to Add or Remove Programs, find Microsoft Visual Studio 2005 Web
Application Projects.
Click on it, then click on "Change"
Choose Repair on the Popup Dialog.
Fixed this issue for me

Stevepro

gerry wrote:
>Thanks Peter but this didn't help - same problem persists
"Peter Bromberg [C# MVP]" <pb*******@yaho o.yabbadabbadoo .comwrote in
message news:DE******** *************** ***********@mic rosoft.com...
Run DEVENV /InstallVSTempla tes
from a command prompt.

Peter

Site: http://www.eggheadcafe.com
UnBlog: http://petesbloggerama.blogspot.com
Short urls & more: http://ittyurl.net


"gerry" wrote:

On winXP with VSTE for software developers installed,
I downloaded and installed vs2005 sp1

during the install i was informed that I had to uninstall the web
application project package
I did the uninstall of the wap and restarted the install
everything seemed to go fine with the sp install after that

however when I try to open an existing web application project or
create
a
new web application project i get the following error :

Package Load Failure

Package
'Microsoft.Vis ualStudio.Web.A pplication.WAPa ckage,Microsoft .VisualStudio.W eb.Application, Version=8.0.0.0 ,Culture=neutra l,
PublicKeyToken =b03f5f7f11d50a 3a' has failed to load properly ( GUID =
{349C5850-65DF-11DA-9384-00065B846F21}.) Please contact package
vendor for assistance. ...

restarting the machine , reinstalling the sp has had no effect.

googling for this error has returned no results.
I don't see any uninstall for SP1 - so short of reinstalling windows
and
VS - what do i do ?

Gerry

Jan 15 '07 #5
Hi,

I've reinstalled the Web Application Projects
(http://msdn2.microsoft.com/en-us/asp.net/aa336618.aspx, this itself
wants another component installed: VS80-KB915364-X86-ENU.exe). Now
everythign is working ok agian.

Hope this helps
Ian
gerry wrote:
Hi Steve,
I had to do a complete uninstall of WAP before the SP would install. It
doesn't appear in the Add/Remove applictaion list - did you reinstall the
older pre-SP1 WAP package?
I am just waiting for a chance to do a complete os reinstall assuming that
that will fix things up.
Gerry


<st***@code5sys tems.comwrote in message
news:11******** **************@ m58g2000cwm.goo glegroups.com.. .
I went to Add or Remove Programs, find Microsoft Visual Studio 2005 Web
Application Projects.
Click on it, then click on "Change"
Choose Repair on the Popup Dialog.
Fixed this issue for me

Stevepro

gerry wrote:
Thanks Peter but this didn't help - same problem persists
"Peter Bromberg [C# MVP]" <pb*******@yaho o.yabbadabbadoo .comwrote in
message news:DE******** *************** ***********@mic rosoft.com...
Run DEVENV /InstallVSTempla tes
from a command prompt.

Peter

Site: http://www.eggheadcafe.com
UnBlog: http://petesbloggerama.blogspot.com
Short urls & more: http://ittyurl.net


"gerry" wrote:

On winXP with VSTE for software developers installed,
I downloaded and installed vs2005 sp1

during the install i was informed that I had to uninstall the web
application project package
I did the uninstall of the wap and restarted the install
everything seemed to go fine with the sp install after that

however when I try to open an existing web application project or
create
a
new web application project i get the following error :

Package Load Failure

Package
'Microsoft.Visu alStudio.Web.Ap plication.WAPac kage,Microsoft. VisualStudio.We b.Application,V ersion=8.0.0.0, Culture=neutral ,
PublicKeyToken= b03f5f7f11d50a3 a' has failed to load properly ( GUID =
{349C5850-65DF-11DA-9384-00065B846F21}.) Please contact package
vendor for assistance. ...

restarting the machine , reinstalling the sp has had no effect.

googling for this error has returned no results.
I don't see any uninstall for SP1 - so short of reinstalling windows
and
VS - what do i do ?

Gerry
Jan 15 '07 #6
so does this mean that WAP is not actually installed as part of SP1 ?

<ia******@googl email.comwrote in message
news:11******** *************@5 1g2000cwl.googl egroups.com...
Hi,

I've reinstalled the Web Application Projects
(http://msdn2.microsoft.com/en-us/asp.net/aa336618.aspx, this itself
wants another component installed: VS80-KB915364-X86-ENU.exe). Now
everythign is working ok agian.

Hope this helps
Ian
gerry wrote:
>Hi Steve,
I had to do a complete uninstall of WAP before the SP would install. It
doesn't appear in the Add/Remove applictaion list - did you reinstall the
older pre-SP1 WAP package?
I am just waiting for a chance to do a complete os reinstall assuming
that
that will fix things up.
Gerry


<st***@code5sy stems.comwrote in message
news:11******* *************** @m58g2000cwm.go oglegroups.com. ..
>I went to Add or Remove Programs, find Microsoft Visual Studio 2005 Web
Application Projects.
Click on it, then click on "Change"
Choose Repair on the Popup Dialog.
Fixed this issue for me

Stevepro

gerry wrote:
Thanks Peter but this didn't help - same problem persists
"Peter Bromberg [C# MVP]" <pb*******@yaho o.yabbadabbadoo .comwrote in
message news:DE******** *************** ***********@mic rosoft.com...
Run DEVENV /InstallVSTempla tes
from a command prompt.

Peter

Site: http://www.eggheadcafe.com
UnBlog: http://petesbloggerama.blogspot.com
Short urls & more: http://ittyurl.net


"gerry" wrote:

On winXP with VSTE for software developers installed,
I downloaded and installed vs2005 sp1

during the install i was informed that I had to uninstall the web
application project package
I did the uninstall of the wap and restarted the install
everything seemed to go fine with the sp install after that

however when I try to open an existing web application project or
create
a
new web application project i get the following error :

Package Load Failure

Package
'Microsoft.Vis ualStudio.Web.A pplication.WAPa ckage,Microsoft .VisualStudio.W eb.Application, Version=8.0.0.0 ,Culture=neutra l,
PublicKeyToken =b03f5f7f11d50a 3a' has failed to load properly ( GUID
=
{349C5850-65DF-11DA-9384-00065B846F21}.) Please contact package
vendor for assistance. ...

restarting the machine , reinstalling the sp has had no effect.

googling for this error has returned no results.
I don't see any uninstall for SP1 - so short of reinstalling
windows
and
VS - what do i do ?

Gerry


Jan 15 '07 #7

This thread has been closed and replies have been disabled. Please start a new discussion.

Similar topics

5
4891
by: Arun Bhalla | last post by:
I'm working with VS.NET 2003 and .NET 1.1 (not SP1) on Windows XP SP1. My application is using the Windows Installer Bootstrap. (I may have also installed a module which detects requirements (.NET 1.1 -> MsiNetAssembly Support.) I have a few issues and questions regarding the MSI and its properties. * This may be my biggest annoyance at the...
5
1779
by: EmmanuelE | last post by:
Just installed VS2003 and tried a hello world app. Getting 404 error even when I explictly specify the start page in the url. In IIS Mgr, App has .aspx mapped to C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v1.1.4322\aspnet_isapi.dll. Interestingly, an app that I installed BEFORE installing VS2003 works. I compared its properties to new apps...
2
4796
by: TM | last post by:
When I run an ASP.Net application I am getting the following error: "Error while trying to run project: Unable to start debugging on the web server. The project is not configured to be debugged." I checked and made sure the Machine Debug Manager is running on the server, made sure the web.comfit file has debug=true. Mine is: <compilation...
3
2251
by: Dave | last post by:
I have an old Visual Studio 2001 VB ASP.Net application; really all I have are the folders and files from the web server. How can I "hook" this back up to Visual Studio 2003 so I can update it? I copied the files and folders to the C:\inetpub\wwwroot directory and created a web application in IIS Manager. Now I can open the default page...
0
951
by: Chris Dunaway | last post by:
This is a repost of an issue that I did not get any responses on, so I thought I'd try it again. I just installed VS.Net 2003 Ent. Arch. on a machine with Windows XP Pro. The installation went without any errors. When I attempt to create a new project (either VB or C#), a messagebox pops up saying that there was a NullReferenceException...
0
924
by: Parrot | last post by:
After installing Visual Studio 2005 I find that any program with an .aspx extension is automatically included in the project. This creates many compile errors because some of these .aspx programs are prototype programs and are not meant to be compiled. If I exclude the program it changes the extension to '.exclude.' Is there any way to...
7
1211
by: uupi_duu | last post by:
Hello, Has VS.Net 2005 SP1 changed C# WebApp's project files? Can't open it anymore without installing SP1. Anyone know what is behind this? Cheers,
0
1390
by: geethahathikal | last post by:
i'm getting the following errors while installing kfs.. i'm not able to install the required softwares for kfs thats is cmake, log4cpp. the errors i'm getting are.. error while installing log4cpp make: Leaving directory `/usr/local/log4cpp-0.3.5rc3/config' Making install in src make: Entering directory...
0
7772
Oralloy
by: Oralloy | last post by:
Hello folks, I am unable to find appropriate documentation on the type promotion of bit-fields when using the generalised comparison operator "<=>". The problem is that using the GNU compilers, it seems that the internal comparison operator "<=>" tries to promote arguments from unsigned to signed. This is as boiled down as I can make it. ...
0
8007
jinu1996
by: jinu1996 | last post by:
In today's digital age, having a compelling online presence is paramount for businesses aiming to thrive in a competitive landscape. At the heart of this digital strategy lies an intricately woven tapestry of website design and digital marketing. It's not merely about having a website; it's about crafting an immersive digital experience that...
0
7852
tracyyun
by: tracyyun | last post by:
Dear forum friends, With the development of smart home technology, a variety of wireless communication protocols have appeared on the market, such as Zigbee, Z-Wave, Wi-Fi, Bluetooth, etc. Each protocol has its own unique characteristics and advantages, but as a user who is planning to build a smart home system, I am a bit confused by the...
0
6109
agi2029
by: agi2029 | last post by:
Let's talk about the concept of autonomous AI software engineers and no-code agents. These AIs are designed to manage the entire lifecycle of a software development project—planning, coding, testing, and deployment—without human intervention. Imagine an AI that can take a project description, break it down, write the code, debug it, and then...
1
5409
isladogs
by: isladogs | last post by:
The next Access Europe User Group meeting will be on Wednesday 1 May 2024 starting at 18:00 UK time (6PM UTC+1) and finishing by 19:30 (7.30PM). In this session, we are pleased to welcome a new presenter, Adolph Dupré who will be discussing some powerful techniques for using class modules. He will explain when you may want to use classes...
0
5133
by: conductexam | last post by:
I have .net C# application in which I am extracting data from word file and save it in database particularly. To store word all data as it is I am converting the whole word file firstly in HTML and then checking html paragraph one by one. At the time of converting from word file to html my equations which are in the word document file was convert...
0
3537
by: TSSRALBI | last post by:
Hello I'm a network technician in training and I need your help. I am currently learning how to create and manage the different types of VPNs and I have a question about LAN-to-LAN VPNs. The last exercise I practiced was to create a LAN-to-LAN VPN between two Pfsense firewalls, by using IPSEC protocols. I succeeded, with both firewalls in...
0
3525
by: adsilva | last post by:
A Windows Forms form does not have the event Unload, like VB6. What one acts like?
1
1106
muto222
by: muto222 | last post by:
How can i add a mobile payment intergratation into php mysql website.

By using Bytes.com and it's services, you agree to our Privacy Policy and Terms of Use.

To disable or enable advertisements and analytics tracking please visit the manage ads & tracking page.