By using this site, you agree to our updated Privacy Policy and our Terms of Use. Manage your Cookies Settings.
424,466 Members | 2,497 Online
Bytes IT Community
+ Ask a Question
Need help? Post your question and get tips & solutions from a community of 424,466 IT Pros & Developers. It's quick & easy.

access charts

P: n/a
I have set up charts to chart activity for the 3 years previous to the date
the report is run.

If there is a month during one of those years with no activity, instead of
the chart going to zero, it just leaves a gap for that month.

How do I be sure it shows a zero for the months there is no activity?

Thanks
Jul 21 '06 #1
Share this Question
Share on Google+
4 Replies


P: n/a
Doc Holiday wrote:
How do I be sure it shows a zero for the months there is no activity?
In chart design:

Tools->Options

Choose the chart tab.

In the option group "Empty cells plotted as", choose "Zero".

--
Tim http://www.ucs.mun.ca/~tmarshal/
^o<
/#) "Burp-beep, burp-beep, burp-beep?" - Quaker Jake
/^^ "Whatcha doin?" - Ditto "TIM-MAY!!" - Me
Jul 21 '06 #2

P: n/a
On Fri, 21 Jul 2006 18:04:31 GMT, Doc Holiday wrote:
I have set up charts to chart activity for the 3 years previous to the date
the report is run.

If there is a month during one of those years with no activity, instead of
the chart going to zero, it just leaves a gap for that month.

How do I be sure it shows a zero for the months there is no activity?

Thanks
Open the Chart in Edit mode.
Tools + Options + Chart
Select Empty cells plotted as Zero
--
Fred
Please respond only to this newsgroup.
I do not reply to personal e-mail
Jul 21 '06 #3

P: n/a
Thanks for the help. I am not sure how I missed that, but I did.

In order to make the months with nothing in them show up, I made a table
with all the months in it, and put that in the query for the source for the
chart, and used that month column as a row heading. Now I end up with a
column labeled <that has a 1 in it for each month with no activity, and
the chart tries to plot those numbers. What am I doing wrong?

"fredg" <fg******@example.invalidwrote in message
news:nl*****************************@40tude.net...
On Fri, 21 Jul 2006 18:04:31 GMT, Doc Holiday wrote:
I have set up charts to chart activity for the 3 years previous to the
date
the report is run.

If there is a month during one of those years with no activity, instead
of
the chart going to zero, it just leaves a gap for that month.

How do I be sure it shows a zero for the months there is no activity?

Thanks

Open the Chart in Edit mode.
Tools + Options + Chart
Select Empty cells plotted as Zero
--
Fred
Please respond only to this newsgroup.
I do not reply to personal e-mail

Jul 21 '06 #4

P: n/a
Doc Holiday wrote:
In order to make the months with nothing in them show up, I made a table
with all the months in it, and put that in the query for the source for the
chart, and used that month column as a row heading. Now I end up with a
column labeled <that has a 1 in it for each month with no activity, and
the chart tries to plot those numbers. What am I doing wrong?
Not sure, I'd have to see the SQL. However, "<>" appears in graphs, and
indeed in any query, when a column does not have an indentifier. I have
a couple of examples of this sort of thing at work and I'd have to peek
at them to give an example for you - I'm at home now for the weekend. 8)
--
Tim http://www.ucs.mun.ca/~tmarshal/
^o<
/#) "Burp-beep, burp-beep, burp-beep?" - Quaker Jake
/^^ "Whatcha doin?" - Ditto "TIM-MAY!!" - Me
Jul 22 '06 #5

This discussion thread is closed

Replies have been disabled for this discussion.