By using this site, you agree to our updated Privacy Policy and our Terms of Use. Manage your Cookies Settings.
445,918 Members | 2,131 Online
Bytes IT Community
+ Ask a Question
Need help? Post your question and get tips & solutions from a community of 445,918 IT Pros & Developers. It's quick & easy.

net send command not working.

P: 26
Hello,
I made a small interface to communicate with different persons by using net send command. some of our systems are Windows 2000, and windows Xp and windows Xp wirh Service Pack 2. This program is working fine on all work stations except 2 work stations where the operating system was Windows Xp ( SP2). Later i came to know that The windows messenger system in Windows Xp with SP2 has been disabled. Is there any way to resolve this probelm.

Your help is greately appriciated.

thank you all
Raj.
Dec 4 '06 #1
Share this Question
Share on Google+
5 Replies


sashi
Expert 100+
P: 1,754
Hello,
I made a small interface to communicate with different persons by using net send command. some of our systems are Windows 2000, and windows Xp and windows Xp wirh Service Pack 2. This program is working fine on all work stations except 2 work stations where the operating system was Windows Xp ( SP2). Later i came to know that The windows messenger system in Windows Xp with SP2 has been disabled. Is there any way to resolve this probelm.

Your help is greately appriciated.

thank you all
Raj.

Hi there,

Make sure Messenger Service is started. Start the Messenger Service and Net Send should just work fine, hope it helps. Good luck & Take care.

Start > Control Panel > Administrative Tools > Services
Dec 4 '06 #2

P: 26
Hi there,

Make sure Messenger Service is started. Start the Messenger Service and Net Send should just work fine, hope it helps. Good luck & Take care.

Start > Control Panel > Administrative Tools > Services
hai, Thank you for your suggestion.
I checked this already, it shows that Status is Started, But startup Type is Empty. I think it should be either manual or automatic. I am unable to change this because i am getting an error like this:
"Unable to open service Messenger for reading on Local Computer. Error 5: access is denied."

Also please note that i don't have system administartor access. I will try to check with system administrator.

If you have any other solution, please let me know.
Thank you once again.
Raj
Dec 5 '06 #3

sashi
Expert 100+
P: 1,754
hai, Thank you for your suggestion.
I checked this already, it shows that Status is Started, But startup Type is Empty. I think it should be either manual or automatic. I am unable to change this because i am getting an error like this:
"Unable to open service Messenger for reading on Local Computer. Error 5: access is denied."

Also please note that i don't have system administartor access. I will try to check with system administrator.

If you have any other solution, please let me know.
Thank you once again.
Raj
Hi there,

Another option will be logging in locally as local Administrator, you need to have local admin account password to be able to log-in locally. My suggestion would be getting you administrator to start the Messenger Service is the bet choice, set the startup mode to automatic so that the service is started at boot time, hope it helps. Good luck & Take care.
Dec 5 '06 #4

P: 26
Hi there,

Another option will be logging in locally as local Administrator, you need to have local admin account password to be able to log-in locally. My suggestion would be getting you administrator to start the Messenger Service is the bet choice, set the startup mode to automatic so that the service is started at boot time, hope it helps. Good luck & Take care.
Hai,

thank you for your help. Now my problem is solved. As you said i asked my system administrator to start the messenger service. It is working fine now. thank you once again.
with regards.
Raj
Dec 5 '06 #5

sashi
Expert 100+
P: 1,754
Hai,

thank you for your help. Now my problem is solved. As you said i asked my system administrator to start the messenger service. It is working fine now. thank you once again.
with regards.
Raj
Hi there,

Good luck & Take care.
Dec 5 '06 #6

Post your reply

Sign in to post your reply or Sign up for a free account.