By using this site, you agree to our updated Privacy Policy and our Terms of Use. Manage your Cookies Settings.
437,594 Members | 2,062 Online
Bytes IT Community
+ Ask a Question
Need help? Post your question and get tips & solutions from a community of 437,594 IT Pros & Developers. It's quick & easy.

Problem in Deploying an activex control in CAB file

P: 75
I have created an .OCX in VB6 for use on a web page. I created a .cab file
and placed this file on the web server and updated the web page with the
<OBJECT> tag with the correct id, etc.

When I hit the web page, it prompts me and asks if I want to download and
install the component. I click yes and it appears to go through the
motions of downloading the .cab, etc. But the control never appears on the
web page. When I check the registry, the ocx (and its dependencies) are
not registered. In fact, I can't see that the ocx is even on the system
anywhere. If I manually install and register the ocx, then the web page
works fine.

I'm relatively inexperienced with web development. I used the Package and
Deployment wizard to create the .cab package. The .cab seems to be created
properly, but I am at a loss as to why the files are not getting installed.

The user control is quite small, has a couple of 3rd party ocx's, all of
which seem to be present in the .cab and it's associated .INF file.

The security settings on the client machine are set to allow downloads and
scripting of controls. The control is marked as safe for scripting, but is
not signed.

I'm sure that there is something elementary that I'm missing, but I need
some help to determine what it is.
Nov 29 '06 #1
Share this question for a faster answer!
Share on Google+

Post your reply

Sign in to post your reply or Sign up for a free account.