By using this site, you agree to our updated Privacy Policy and our Terms of Use. Manage your Cookies Settings.
424,853 Members | 1,541 Online
Bytes IT Community
+ Ask a Question
Need help? Post your question and get tips & solutions from a community of 424,853 IT Pros & Developers. It's quick & easy.

Help using Microsoft.Office.Interop.Access

P: n/a
I did the whole PIA thing, now I just want to use this COM interface.
When I run this code from my computer using a windows form it works
properly. However, I am trying to install this as a service on a
Blade. It fails every time it on this line:

oAccess = New Microsoft.Office.Interop.Access.ApplicationClass()

The exception thrown is:

System.Runtime.InteropServices.COMException (0x80080005): Server
execution failed
at uploadService.AccessImporterVB..ctor() in
C:\root\uploadService\AccessImporterVB.vb:line 10
The oAccess assignment above is line 10.

Microsoft says this about distributing solutions that depend on PIAs:

"Place the required Office XP PIAs in the same directory as your
solution and distribute your solution and the Office XP PIAs as a
single unit. This option is only recommended for simple solution
deployments, such as copying solutions from one file directory folder
to another across a computer network. The main disadvantage with this
option is that multiple copies of the same Office XP PIAs may be
installed on end users' computers, which reduces these computers'
available hard disk space. "

I put the .dll files with the .exe on the Blade, but that does not
work. What do I need to do to make the Blade service see this COM
interface ?

Jan 4 '07 #1
Share this question for a faster answer!
Share on Google+

This discussion thread is closed

Replies have been disabled for this discussion.