By using this site, you agree to our updated Privacy Policy and our Terms of Use. Manage your Cookies Settings.
424,833 Members | 2,067 Online
Bytes IT Community
+ Ask a Question
Need help? Post your question and get tips & solutions from a community of 424,833 IT Pros & Developers. It's quick & easy.

Problem with ComboBox

P: n/a
Hi Everyone,

I'll try to explain the process I'm following, I'm new to this so I'm
triying the easy way first, probably the lasyest too!

I created a new Project, drag in to it a SQLConnection, configured,
dragged an Dataadapter per each table I need it, then generated the
dataset, after that, I stablished the relations between tables, then,
went over to the datasources, choose the parent datasource and clicked
on the + sign, it displayed me every field on that table as well as the
related tables, until here everything goes fine, after that I change
the the way I want the controls to be displayed from datagrid to form
then drag/drop the source over the form and run the form, everything is
fine until here, here's the little problem, I have a field called
'empid' wich is supposed to be a comboBox, I click over it and it
displays nothing, I went back and stablish a datasource for it, value
to display, etc, etc then, run the form again and it does display the
numbers but when I start going over them it begins to change everyvalue
on the combobox, per example, when the form is ran for the first time
it displays the values 1001, 1002 and 1003, then while it's running I
choose the diferent values and it displays them right but then when I
click on the combobox there's number 1, choose a different value then
when I go back it's showing a number 3 but numbers 1001 and 1002 are
gone, I close the form and run it again and the numbers show fine
again.

Hope I explained myself, if there's any advice on what it is what I am
doing wrong please let me know, thanks in advance!

Aug 11 '06 #1
Share this Question
Share on Google+
4 Replies


P: n/a
JJGarcia,

You have tried to explain yourself, but there are thousands of
implementations of a combobox in a datagrid (It is not standard in a
datagrid). That makes it difficult to help you with this.

As you would use a DataGridView, than it would probably be easier to help,
but the later is Net 2.0 and I assume that you use Net 1.x.

Cor

"JJGarcia" <jo***********@gmail.comschreef in bericht
news:11**********************@b28g2000cwb.googlegr oups.com...
Hi Everyone,

I'll try to explain the process I'm following, I'm new to this so I'm
triying the easy way first, probably the lasyest too!

I created a new Project, drag in to it a SQLConnection, configured,
dragged an Dataadapter per each table I need it, then generated the
dataset, after that, I stablished the relations between tables, then,
went over to the datasources, choose the parent datasource and clicked
on the + sign, it displayed me every field on that table as well as the
related tables, until here everything goes fine, after that I change
the the way I want the controls to be displayed from datagrid to form
then drag/drop the source over the form and run the form, everything is
fine until here, here's the little problem, I have a field called
'empid' wich is supposed to be a comboBox, I click over it and it
displays nothing, I went back and stablish a datasource for it, value
to display, etc, etc then, run the form again and it does display the
numbers but when I start going over them it begins to change everyvalue
on the combobox, per example, when the form is ran for the first time
it displays the values 1001, 1002 and 1003, then while it's running I
choose the diferent values and it displays them right but then when I
click on the combobox there's number 1, choose a different value then
when I go back it's showing a number 3 but numbers 1001 and 1002 are
gone, I close the form and run it again and the numbers show fine
again.

Hope I explained myself, if there's any advice on what it is what I am
doing wrong please let me know, thanks in advance!

Aug 12 '06 #2

P: n/a
o.k, sorry, what I will like to do is this, on my detail form I will
like to be able to do a search on the detail form and as I find the
searched record on the combobox(be able to search or just choose a
record from the list) the detail and datagrid will display me the
record, as I mentioned, I have the fields already related, I tried with
the datagrid view but as I am totally new to this programming world I
wasn't able to make it work for me the way I wanted, I mean, i do was
displaying the records but when I was modifiying the records it wont
save the changes, the instruction i'm using for save any changes is
[sqldataadapter.update(datataset, "my_table")].

In resume, what I need to do is to be able to use the combobox as a
lookup device but the way I have configure it right now(i'm using the
RAD way...!) seems no to be working, it does display the records but as
I choose them the number on the combobox changes to a number that I
don't know where is getting it from.

By the way, another question, how do I change the name of the fields
that are being displayed on the datagrid beacuse right now they are
displaying the name that's on the table so it is a weird name.

thanks in advance for your help

JJGarcia

Cor Ligthert [MVP] wrote:
JJGarcia,

You have tried to explain yourself, but there are thousands of
implementations of a combobox in a datagrid (It is not standard in a
datagrid). That makes it difficult to help you with this.

As you would use a DataGridView, than it would probably be easier to help,
but the later is Net 2.0 and I assume that you use Net 1.x.

Cor

"JJGarcia" <jo***********@gmail.comschreef in bericht
news:11**********************@b28g2000cwb.googlegr oups.com...
Hi Everyone,

I'll try to explain the process I'm following, I'm new to this so I'm
triying the easy way first, probably the lasyest too!

I created a new Project, drag in to it a SQLConnection, configured,
dragged an Dataadapter per each table I need it, then generated the
dataset, after that, I stablished the relations between tables, then,
went over to the datasources, choose the parent datasource and clicked
on the + sign, it displayed me every field on that table as well as the
related tables, until here everything goes fine, after that I change
the the way I want the controls to be displayed from datagrid to form
then drag/drop the source over the form and run the form, everything is
fine until here, here's the little problem, I have a field called
'empid' wich is supposed to be a comboBox, I click over it and it
displays nothing, I went back and stablish a datasource for it, value
to display, etc, etc then, run the form again and it does display the
numbers but when I start going over them it begins to change everyvalue
on the combobox, per example, when the form is ran for the first time
it displays the values 1001, 1002 and 1003, then while it's running I
choose the diferent values and it displays them right but then when I
click on the combobox there's number 1, choose a different value then
when I go back it's showing a number 3 but numbers 1001 and 1002 are
gone, I close the form and run it again and the numbers show fine
again.

Hope I explained myself, if there's any advice on what it is what I am
doing wrong please let me know, thanks in advance!
Aug 12 '06 #3

P: n/a
JJGarcia,

Maybe I should ask my question more expliciet because you did not answer
that.

What VB version are you using and what complex data control, I am in doubt
that it is a datagrid as you wrote?

Cor

"JJGarcia" <jo***********@gmail.comschreef in bericht
news:11**********************@p79g2000cwp.googlegr oups.com...
o.k, sorry, what I will like to do is this, on my detail form I will
like to be able to do a search on the detail form and as I find the
searched record on the combobox(be able to search or just choose a
record from the list) the detail and datagrid will display me the
record, as I mentioned, I have the fields already related, I tried with
the datagrid view but as I am totally new to this programming world I
wasn't able to make it work for me the way I wanted, I mean, i do was
displaying the records but when I was modifiying the records it wont
save the changes, the instruction i'm using for save any changes is
[sqldataadapter.update(datataset, "my_table")].

In resume, what I need to do is to be able to use the combobox as a
lookup device but the way I have configure it right now(i'm using the
RAD way...!) seems no to be working, it does display the records but as
I choose them the number on the combobox changes to a number that I
don't know where is getting it from.

By the way, another question, how do I change the name of the fields
that are being displayed on the datagrid beacuse right now they are
displaying the name that's on the table so it is a weird name.

thanks in advance for your help

JJGarcia

Cor Ligthert [MVP] wrote:
>JJGarcia,

You have tried to explain yourself, but there are thousands of
implementations of a combobox in a datagrid (It is not standard in a
datagrid). That makes it difficult to help you with this.

As you would use a DataGridView, than it would probably be easier to
help,
but the later is Net 2.0 and I assume that you use Net 1.x.

Cor

"JJGarcia" <jo***********@gmail.comschreef in bericht
news:11**********************@b28g2000cwb.googleg roups.com...
Hi Everyone,

I'll try to explain the process I'm following, I'm new to this so I'm
triying the easy way first, probably the lasyest too!

I created a new Project, drag in to it a SQLConnection, configured,
dragged an Dataadapter per each table I need it, then generated the
dataset, after that, I stablished the relations between tables, then,
went over to the datasources, choose the parent datasource and clicked
on the + sign, it displayed me every field on that table as well as the
related tables, until here everything goes fine, after that I change
the the way I want the controls to be displayed from datagrid to form
then drag/drop the source over the form and run the form, everything is
fine until here, here's the little problem, I have a field called
'empid' wich is supposed to be a comboBox, I click over it and it
displays nothing, I went back and stablish a datasource for it, value
to display, etc, etc then, run the form again and it does display the
numbers but when I start going over them it begins to change everyvalue
on the combobox, per example, when the form is ran for the first time
it displays the values 1001, 1002 and 1003, then while it's running I
choose the diferent values and it displays them right but then when I
click on the combobox there's number 1, choose a different value then
when I go back it's showing a number 3 but numbers 1001 and 1002 are
gone, I close the form and run it again and the numbers show fine
again.

Hope I explained myself, if there's any advice on what it is what I am
doing wrong please let me know, thanks in advance!

Aug 13 '06 #4

P: n/a
Microsoft Visual Studio 2005
Version 8.0.50727.42 (RTM.050727-4200)
Microsoft .NET Framework
Version 2.0.50727

Installed Edition: Professional

Cor Ligthert [MVP] wrote:
JJGarcia,

Maybe I should ask my question more expliciet because you did not answer
that.

What VB version are you using and what complex data control, I am in doubt
that it is a datagrid as you wrote?

Cor

"JJGarcia" <jo***********@gmail.comschreef in bericht
news:11**********************@p79g2000cwp.googlegr oups.com...
o.k, sorry, what I will like to do is this, on my detail form I will
like to be able to do a search on the detail form and as I find the
searched record on the combobox(be able to search or just choose a
record from the list) the detail and datagrid will display me the
record, as I mentioned, I have the fields already related, I tried with
the datagrid view but as I am totally new to this programming world I
wasn't able to make it work for me the way I wanted, I mean, i do was
displaying the records but when I was modifiying the records it wont
save the changes, the instruction i'm using for save any changes is
[sqldataadapter.update(datataset, "my_table")].

In resume, what I need to do is to be able to use the combobox as a
lookup device but the way I have configure it right now(i'm using the
RAD way...!) seems no to be working, it does display the records but as
I choose them the number on the combobox changes to a number that I
don't know where is getting it from.

By the way, another question, how do I change the name of the fields
that are being displayed on the datagrid beacuse right now they are
displaying the name that's on the table so it is a weird name.

thanks in advance for your help

JJGarcia

Cor Ligthert [MVP] wrote:
JJGarcia,

You have tried to explain yourself, but there are thousands of
implementations of a combobox in a datagrid (It is not standard in a
datagrid). That makes it difficult to help you with this.

As you would use a DataGridView, than it would probably be easier to
help,
but the later is Net 2.0 and I assume that you use Net 1.x.

Cor

"JJGarcia" <jo***********@gmail.comschreef in bericht
news:11**********************@b28g2000cwb.googlegr oups.com...
Hi Everyone,

I'll try to explain the process I'm following, I'm new to this so I'm
triying the easy way first, probably the lasyest too!

I created a new Project, drag in to it a SQLConnection, configured,
dragged an Dataadapter per each table I need it, then generated the
dataset, after that, I stablished the relations between tables, then,
went over to the datasources, choose the parent datasource and clicked
on the + sign, it displayed me every field on that table as well as the
related tables, until here everything goes fine, after that I change
the the way I want the controls to be displayed from datagrid to form
then drag/drop the source over the form and run the form, everything is
fine until here, here's the little problem, I have a field called
'empid' wich is supposed to be a comboBox, I click over it and it
displays nothing, I went back and stablish a datasource for it, value
to display, etc, etc then, run the form again and it does display the
numbers but when I start going over them it begins to change everyvalue
on the combobox, per example, when the form is ran for the first time
it displays the values 1001, 1002 and 1003, then while it's running I
choose the diferent values and it displays them right but then when I
click on the combobox there's number 1, choose a different value then
when I go back it's showing a number 3 but numbers 1001 and 1002 are
gone, I close the form and run it again and the numbers show fine
again.

Hope I explained myself, if there's any advice on what it is what I am
doing wrong please let me know, thanks in advance!
Aug 13 '06 #5

This discussion thread is closed

Replies have been disabled for this discussion.