By using this site, you agree to our updated Privacy Policy and our Terms of Use. Manage your Cookies Settings.
435,481 Members | 3,046 Online
Bytes IT Community
+ Ask a Question
Need help? Post your question and get tips & solutions from a community of 435,481 IT Pros & Developers. It's quick & easy.

Installed programs Icon

P: n/a
Hi
Can someone tell me how you set the Icon that is visible in the Windows
"Add/Remove Programs" Utility.

I am trying to deploy a VB Dot Net Application and have its Icon display
there rather than just a yellow folder.

Thanks,

Doug
Nov 21 '05 #1
Share this Question
Share on Google+
10 Replies


P: n/a
Doug,

Will you tell use what you mean with the Add/Remove Program Utility?

Cor
Nov 21 '05 #2

P: n/a
Doug,

Maybe a better question, what instalation software are you using for that?

When you are using the standard development, than you can select your
project with the solution explorer. Than click the folder (not the right
click) properties. In top you see than the Add/Remove folder icon.
Cor
Nov 21 '05 #3

P: n/a
you set this in your deployment project -- in the solution explorer,
click the deployment project and then go into the properties window (F4
in my environment). the first property should be the
AddRemoveProgramsIcon

---
http://code.box.sk
nemo me impune lacessit

*** Sent via Developersdex http://www.developersdex.com ***
Nov 21 '05 #4

P: n/a
Cor Ligthert wrote:
Doug,

Will you tell use what you mean with the Add/Remove Program Utility?

Cor


start->instellingen->configuratiescherm->software

--
Rinze van Huizen
C-Services Holland b.v.
Nov 21 '05 #5

P: n/a
Rinze,

Thank you very much, I first thought he meant a kind tiny Install Shield,
shortly after that I understood what he meant. See my other answer in a way
to escape if Doug was maybe still meaning a kind op updater utillity.

:-)

Cor
Nov 21 '05 #6

P: n/a
Hi Cor,

I appreciate all the questions I get answered here.
This appears to be another quirk I had already set that property but in the
"Add Remove Programs" Window Utility, it still just shows a yellow folder.

In the Property"
AddRemoveProgramIcon it shows (Icon)
I set this by clicking the down (expand) arrow and then selecting
Browse....
It Shows MyIcon.ico and displays it in the window.
I reset it selecting Browse...
Look in: Application Folder, Select MyIcon.ico and click OK

But when I run the Install file Setup.exe, it installs the program, adds the
shortcuts I want (with correct Icon) but in the Windows Add/Remove Programs
it just shows a yellow folder.

Any ideas why it isn't working?

Thanks

Doug
"Cor Ligthert" <no************@planet.nl> wrote in message
news:%2****************@TK2MSFTNGP09.phx.gbl...
Doug,

Maybe a better question, what instalation software are you using for that?

When you are using the standard development, than you can select your
project with the solution explorer. Than click the folder (not the right
click) properties. In top you see than the Add/Remove folder icon.
Cor

Nov 21 '05 #7

P: n/a

<c j anderson>; "mcp" <st*********@hotmail.com> wrote in message
news:u3**************@tk2msftngp13.phx.gbl...
you set this in your deployment project -- in the solution explorer,
click the deployment project and then go into the properties window (F4
in my environment). the first property should be the
AddRemoveProgramsIcon

---
http://code.box.sk
nemo me impune lacessit

*** Sent via Developersdex http://www.developersdex.com ***

Nov 21 '05 #8

P: n/a
Thanks cj

I am still having no luck, see my response to Cor.

Thanks

Doug

<c j anderson>; "mcp" <st*********@hotmail.com> wrote in message
news:u3**************@tk2msftngp13.phx.gbl...
you set this in your deployment project -- in the solution explorer,
click the deployment project and then go into the properties window (F4
in my environment). the first property should be the
AddRemoveProgramsIcon

---
http://code.box.sk
nemo me impune lacessit

*** Sent via Developersdex http://www.developersdex.com ***

Nov 21 '05 #9

P: n/a
Doug

I created a new windows form project and added nothing to that
I added to the solution a deployment wizard and have chosen in that for only
primary output
I added to that project an new item what was an icon file
I selected the deployment project and choose the property view
There I changed the add/remove icon to the one I could find in the
application folder
I build it
Installed it
Look in my add/remove programs and saw a program with the name Setup1 with
the icon I selected.

I think that I cannot do more to test it for you.

I hope this helps,

Cor
Nov 21 '05 #10

P: n/a
Cor,
It doesn't help but thank you for testing it for me.
I don't know why it isn't working but it is not a major issue. I will, when
I get a chance delete the deployment project and re-create it to see if that
fixes it.

Again, thanks for looking into it for me.

Doug

"Cor Ligthert" <no************@planet.nl> wrote in message
news:eF**************@TK2MSFTNGP14.phx.gbl...
Doug

I created a new windows form project and added nothing to that
I added to the solution a deployment wizard and have chosen in that for only primary output
I added to that project an new item what was an icon file
I selected the deployment project and choose the property view
There I changed the add/remove icon to the one I could find in the
application folder
I build it
Installed it
Look in my add/remove programs and saw a program with the name Setup1 with
the icon I selected.

I think that I cannot do more to test it for you.

I hope this helps,

Cor

Nov 21 '05 #11

This discussion thread is closed

Replies have been disabled for this discussion.