By using this site, you agree to our updated Privacy Policy and our Terms of Use. Manage your Cookies Settings.
443,515 Members | 1,110 Online
Bytes IT Community
+ Ask a Question
Need help? Post your question and get tips & solutions from a community of 443,515 IT Pros & Developers. It's quick & easy.

Webservice 'can not create type' parse error

P: n/a
I installed the default hello world web service on my site and get the error below. My site is being hosted by a 3rd party and i copied the asmx file to a folder in my root, the /bin is in the same folder as my asmx file. My host is saying all looks good on thier end. Am I uploading/naming something wrong or could my browser be causing this. This is hopefully a pretty basic problem. Thanks for any help/advice.
Parser Error Message: Could not create type 'HelloWorldService.Service1'.
Source Error:
Line 1: <%@ WebService Language="vb" Codebehind="Service1.asmx.vb" Class="HelloWorldService.Service1" %>
Source File: ...\chironsoftware\web\helloworldservice\service1. asmx Line: 1
--------------------------------------------------------------------------------
Version Information: Microsoft .NET Framework Version:1.1.4322.573; ASP.NET Version:1.1.4322.573
Nov 20 '05 #1
Share this Question
Share on Google+
2 Replies


P: n/a
Troy,

Couple things to check:

1. Did you place the compiled assembly DLL in the bin folder?
2. I know my host only allow use of a specified 'bin' folder, could this
also be the case in your situation?

Cheers,
Lubos
"Troy" <an*******@discussions.microsoft.com> wrote in message
news:DC**********************************@microsof t.com...
I installed the default hello world web service on my site and get the error below. My site is being hosted by a 3rd party and i copied the asmx
file to a folder in my root, the /bin is in the same folder as my asmx file.
My host is saying all looks good on thier end. Am I uploading/naming
something wrong or could my browser be causing this. This is hopefully a
pretty basic problem. Thanks for any help/advice.

Parser Error Message: Could not create type 'HelloWorldService.Service1'.
Source Error:
Line 1: <%@ WebService Language="vb" Codebehind="Service1.asmx.vb" Class="HelloWorldService.Service1" %> Source File: ...\chironsoftware\web\helloworldservice\service1. asmx Line: 1 -------------------------------------------------------------------------- ------ Version Information: Microsoft .NET Framework Version:1.1.4322.573;

ASP.NET Version:1.1.4322.573
Nov 20 '05 #2

P: n/a
Cor
Hi Troy,

A better place for this question is the newsgroup

(I think the best place, it is typical a question for that newsgroup in my
opinion)

microsoft.public.dotnet.framework.aspnet

I hope you find your answer there,

Cor

I installed the default hello world web service on my site and get the error below. My site is being hosted by a 3rd party and i copied the asmx
file to a folder in my root, the /bin is in the same folder as my asmx file.
My host is saying all looks good on thier end. Am I uploading/naming
something wrong or could my browser be causing this. This is hopefully a
pretty basic problem. Thanks for any help/advice.

Parser Error Message: Could not create type 'HelloWorldService.Service1'.
Source Error:
Line 1: <%@ WebService Language="vb" Codebehind="Service1.asmx.vb" Class="HelloWorldService.Service1" %> Source File: ...\chironsoftware\web\helloworldservice\service1. asmx Line: 1 -------------------------------------------------------------------------- ------ Version Information: Microsoft .NET Framework Version:1.1.4322.573;

ASP.NET Version:1.1.4322.573
Nov 20 '05 #3

This discussion thread is closed

Replies have been disabled for this discussion.