By using this site, you agree to our updated Privacy Policy and our Terms of Use. Manage your Cookies Settings.
455,682 Members | 1,407 Online
Bytes IT Community
+ Ask a Question
Need help? Post your question and get tips & solutions from a community of 455,682 IT Pros & Developers. It's quick & easy.

OleDb Error

P: n/a
Hi all!

I'm developing an application that imports a CSV file then stores the
imported data to an XML file through a dataset and an Access database. I've
used the connection and data adapter objects. I don't have any problems in
saving the imported data in a dataset and xml file, but whenever I'm saving
it to the access database, I always get this error:

=====================================
System.Data.OleDb.OleDbException: Parameter ?_1 has no default value.
at System.Data.Common.DbDataAdapter.Update(DataRow[] dataRows,
DataTableMapping tableMapping)
at System.Data.Common.DbDataAdapter.Update(DataTable dataTable)
=====================================

I've tried changing my insert command many times but the error keeps on
popping up.

Please help!

Thanks!

A :D
Nov 20 '05 #1
Share this Question
Share on Google+
1 Reply


P: n/a
If using a dataadapter to manage updates to your database, double check your
update / insert commands as it looks like you're trying to run some sort of
paramaterised query and not supplying all the paramaters.

Either that, or you might be trying to insert values to your database table,
but not supplying a value for fields specified as "not null".

Rgds

Tim Stephenson MCSD.NET
Charted MCAD & MCSD.NET Early Achiever
"Ann Marinas" <an*********@xtra.co.nz> wrote in message
news:%2****************@TK2MSFTNGP12.phx.gbl...
Hi all!

I'm developing an application that imports a CSV file then stores the
imported data to an XML file through a dataset and an Access database. I've used the connection and data adapter objects. I don't have any problems in
saving the imported data in a dataset and xml file, but whenever I'm saving it to the access database, I always get this error:

=====================================
System.Data.OleDb.OleDbException: Parameter ?_1 has no default value.
at System.Data.Common.DbDataAdapter.Update(DataRow[] dataRows,
DataTableMapping tableMapping)
at System.Data.Common.DbDataAdapter.Update(DataTable dataTable)
=====================================

I've tried changing my insert command many times but the error keeps on
popping up.

Please help!

Thanks!

A :D

Nov 20 '05 #2

This discussion thread is closed

Replies have been disabled for this discussion.