469,889 Members | 1,382 Online
Bytes | Developer Community
New Post

Home Posts Topics Members FAQ

Post your question to a community of 469,889 developers. It's quick & easy.

Linked Server and Oracle10 Performance Issues

Hi all,

I am having major performance issues between my linked server and an Oracle10 db. I have created a number of views in my SQL Server database which map to corresponding Oracle tables via a linked server.
In my Oracle environment via Sql*Plus I run a simple query (count) which does a join between a 400K table and a 2.5 mil table - this takes about 10 seconds.
In my SQL Server environment using the views created via Linked Server, the same query is still running some 15 minutes later. Task Manager indicates that the Oracle service has been constantly doing something for the last 15 minutes.

I don't know what is going - is Oracle having problems with the SQL supplied by the Linked Server? Can someone please help overcoming these problems or at least explaining what is happening.

I am on a Windows Server 2003 machine (4G RAM) running SQL Server 2005 and Oracle10 for NT. I have tried both the Microsft and the Oracle ODBC drivers and there is no difference.

Thank you.
Alex.
Feb 16 '08 #1
0 1116

Post your reply

Sign in to post your reply or Sign up for a free account.

Similar topics

7 posts views Thread by Chris Ritchey | last post: by
12 posts views Thread by Neil | last post: by
3 posts views Thread by Freelobly Li | last post: by
10 posts views Thread by Jim Devenish | last post: by
4 posts views Thread by Fred Zuckerman | last post: by
reply views Thread by Salome Sato | last post: by
By using this site, you agree to our Privacy Policy and Terms of Use.