By using this site, you agree to our updated Privacy Policy and our Terms of Use. Manage your Cookies Settings.
445,824 Members | 1,255 Online
Bytes IT Community
+ Ask a Question
Need help? Post your question and get tips & solutions from a community of 445,824 IT Pros & Developers. It's quick & easy.

php pages not processing w/ apache/gentoo

P: n/a
Hey all,

I have an apache 2.0.55 w/ php 4.4 on gentoo. When I go to my url, all
it shows is a directory listing so I don't think I have php properly
installed because it doesn't seem to be processing my php pages.

In my /etc/apache2/httpd.conf file I have a line ...

Include /etc/apache2/modules.d/*.conf

and I have an /etc/apach2/modules.d/70_mod_php.conf file which
contains ...
-----
<IfDefine PHP4>

# Load the module first
<IfModule !sapi_apache2.c>
LoadModule php4_module modules/libphp4.so
</IfModule>

# Set it to handle the files
<IfModule mod_mime.c>
AddType application/x-httpd-php .php
AddType application/x-httpd-php .phtml
AddType application/x-httpd-php .php3
AddType application/x-httpd-php .php4
AddType application/x-httpd-php-source .phps
</IfModule>

AddDirectoryIndex index.php index.phtml
</IfDefine>

-----

I also did an emerge on apache, php, mod_php. Anyone have an idea what
might be wrong?

Jan 23 '06 #1
Share this Question
Share on Google+
1 Reply


P: n/a
Wi*******@gmail.com wrote:
Hey all,

I have an apache 2.0.55 w/ php 4.4 on gentoo. When I go to my url, all
it shows is a directory listing so I don't think I have php properly
installed because it doesn't seem to be processing my php pages.

In my /etc/apache2/httpd.conf file I have a line ...

Include /etc/apache2/modules.d/*.conf

and I have an /etc/apach2/modules.d/70_mod_php.conf file which
contains ...
-----
<IfDefine PHP4>

# Load the module first
<IfModule !sapi_apache2.c>
LoadModule php4_module modules/libphp4.so
</IfModule>

# Set it to handle the files
<IfModule mod_mime.c>
AddType application/x-httpd-php .php
AddType application/x-httpd-php .phtml
AddType application/x-httpd-php .php3
AddType application/x-httpd-php .php4
AddType application/x-httpd-php-source .phps
</IfModule>

AddDirectoryIndex index.php index.phtml
</IfDefine>

-----

I also did an emerge on apache, php, mod_php. Anyone have an idea what
might be wrong?


You have other configuration problems. Try posting in
alt.apache.configuration to get it straightened out.

--
==================
Remove the "x" from my email address
Jerry Stuckle
JDS Computer Training Corp.
js*******@attglobal.net
==================
Jan 23 '06 #2

This discussion thread is closed

Replies have been disabled for this discussion.