By using this site, you agree to our updated Privacy Policy and our Terms of Use. Manage your Cookies Settings.
440,417 Members | 1,856 Online
Bytes IT Community
+ Ask a Question
Need help? Post your question and get tips & solutions from a community of 440,417 IT Pros & Developers. It's quick & easy.

Discovery of node failing ..plz help!!

P: n/a
jag
Well i created couple of separate database using DBCA without oracle
jvm, multimedia, example db, xml db coz for our databases we did not
need it. Now to manage those databases i use EMC but to take backups
or restore or export import the emc has to be opened in OMS mode so
for that i created a separate database OEMREP using emca and now when
i start the emc in oms mode and then it comes up with discover node
wizard and i enter the host name even the system full ip add. where my
databases are but it still gives me an error saying cannot find node ,
intelligent agent not running. so i go to prompt back and try to start
the agent using agentctl start but it fails to start. when i see the
log it says failed while initializing SNMP. Can someone plz help me as
i need to try to run hot backups for my databases. Plz tell me what am
i doing wrong or what do i need to do or check. We have aix 5.1
operating system and oracle 9i (9.2.0.5). Hope to hear from you soon.
Thanks a lot in advance.
Jul 19 '05 #1
Share this Question
Share on Google+
4 Replies


P: n/a
ja********@yahoo.com (jag) wrote in message news:<6e**************************@posting.google. com>...
Well i created couple of separate database using DBCA without oracle
jvm, multimedia, example db, xml db coz for our databases we did not
need it. Now to manage those databases i use EMC but to take backups
or restore or export import the emc has to be opened in OMS mode so
for that i created a separate database OEMREP using emca and now when
i start the emc in oms mode and then it comes up with discover node
wizard and i enter the host name even the system full ip add. where my
databases are but it still gives me an error saying cannot find node ,
intelligent agent not running. so i go to prompt back and try to start
the agent using agentctl start but it fails to start. when i see the
log it says failed while initializing SNMP. Can someone plz help me as
i need to try to run hot backups for my databases. Plz tell me what am
i doing wrong or what do i need to do or check. We have aix 5.1
operating system and oracle 9i (9.2.0.5). Hope to hear from you soon.
Thanks a lot in advance.

usually
rm $ORACLE_HOME/network/agent/*.q
rm $ORACLE_HOME/network/agent/services.ora
rm $ORACLE_HOME/network/agent/dbsnmp.ver

agentctl start

This is a FAQ

Sybrand Bakker
Senior Oracle DBA
Jul 19 '05 #2

P: n/a
jag
sy******@yahoo.com wrote in message news:<a1*************************@posting.google.c om>...
ja********@yahoo.com (jag) wrote in message news:<6e**************************@posting.google. com>...
Well i created couple of separate database using DBCA without oracle
jvm, multimedia, example db, xml db coz for our databases we did not
need it. Now to manage those databases i use EMC but to take backups
or restore or export import the emc has to be opened in OMS mode so
for that i created a separate database OEMREP using emca and now when
i start the emc in oms mode and then it comes up with discover node
wizard and i enter the host name even the system full ip add. where my
databases are but it still gives me an error saying cannot find node ,
intelligent agent not running. so i go to prompt back and try to start
the agent using agentctl start but it fails to start. when i see the
log it says failed while initializing SNMP. Can someone plz help me as
i need to try to run hot backups for my databases. Plz tell me what am
i doing wrong or what do i need to do or check. We have aix 5.1
operating system and oracle 9i (9.2.0.5). Hope to hear from you soon.
Thanks a lot in advance.

usually
rm $ORACLE_HOME/network/agent/*.q
rm $ORACLE_HOME/network/agent/services.ora
rm $ORACLE_HOME/network/agent/dbsnmp.ver

agentctl start

This is a FAQ

Sybrand Bakker
Senior Oracle DBA


Hi,
I did the same thing but ofcourse there were no .q files there..But i
removed the ora and ver files and tried to start the agent but i got
this msg again..

Starting Oracle Intelligent Agent...
Agent startup failed. Check
/exlibris/app/oracle/product/920/network/log/dbsnmp.nohup for details

Plz help me on this so that i can somehow start this thing and start
using my EMC to try to take backups export and all that which can be
done only in oracle management server mode.
Thanks,
-jag
Jul 19 '05 #3

P: n/a
It would be useful to post the content of both dbsnmp.nohup and nmiconf.log.

Make sure your listener.ora has the SID_DESC entry for the database you want
to register.

Regards,
Valentin Minzatu

"jag" <ja********@yahoo.com> wrote in message
news:6e**************************@posting.google.c om...
sy******@yahoo.com wrote in message

news:<a1*************************@posting.google.c om>...
ja********@yahoo.com (jag) wrote in message news:<6e**************************@posting.google. com>...
Well i created couple of separate database using DBCA without oracle
jvm, multimedia, example db, xml db coz for our databases we did not
need it. Now to manage those databases i use EMC but to take backups
or restore or export import the emc has to be opened in OMS mode so
for that i created a separate database OEMREP using emca and now when
i start the emc in oms mode and then it comes up with discover node
wizard and i enter the host name even the system full ip add. where my
databases are but it still gives me an error saying cannot find node ,
intelligent agent not running. so i go to prompt back and try to start
the agent using agentctl start but it fails to start. when i see the
log it says failed while initializing SNMP. Can someone plz help me as
i need to try to run hot backups for my databases. Plz tell me what am
i doing wrong or what do i need to do or check. We have aix 5.1
operating system and oracle 9i (9.2.0.5). Hope to hear from you soon.
Thanks a lot in advance.

usually
rm $ORACLE_HOME/network/agent/*.q
rm $ORACLE_HOME/network/agent/services.ora
rm $ORACLE_HOME/network/agent/dbsnmp.ver

agentctl start

This is a FAQ

Sybrand Bakker
Senior Oracle DBA


Hi,
I did the same thing but ofcourse there were no .q files there..But i
removed the ora and ver files and tried to start the agent but i got
this msg again..

Starting Oracle Intelligent Agent...
Agent startup failed. Check
/exlibris/app/oracle/product/920/network/log/dbsnmp.nohup for details

Plz help me on this so that i can somehow start this thing and start
using my EMC to try to take backups export and all that which can be
done only in oracle management server mode.
Thanks,
-jag

Jul 19 '05 #4

P: n/a
ja********@yahoo.com (jag) wrote in message news:<6e**************************@posting.google. com>...
sy******@yahoo.com wrote in message news:<a1*************************@posting.google.c om>...
ja********@yahoo.com (jag) wrote in message news:<6e**************************@posting.google. com>...
Well i created couple of separate database using DBCA without oracle
jvm, multimedia, example db, xml db coz for our databases we did not
need it. Now to manage those databases i use EMC but to take backups
or restore or export import the emc has to be opened in OMS mode so
for that i created a separate database OEMREP using emca and now when
i start the emc in oms mode and then it comes up with discover node
wizard and i enter the host name even the system full ip add. where my
databases are but it still gives me an error saying cannot find node ,
intelligent agent not running. so i go to prompt back and try to start
the agent using agentctl start but it fails to start. when i see the
log it says failed while initializing SNMP. Can someone plz help me as
i need to try to run hot backups for my databases. Plz tell me what am
i doing wrong or what do i need to do or check. We have aix 5.1
operating system and oracle 9i (9.2.0.5). Hope to hear from you soon.
Thanks a lot in advance.

usually
rm $ORACLE_HOME/network/agent/*.q
rm $ORACLE_HOME/network/agent/services.ora
rm $ORACLE_HOME/network/agent/dbsnmp.ver

agentctl start

This is a FAQ

Sybrand Bakker
Senior Oracle DBA


Hi,
I did the same thing but ofcourse there were no .q files there..But i
removed the ora and ver files and tried to start the agent but i got
this msg again..

Starting Oracle Intelligent Agent...
Agent startup failed. Check
/exlibris/app/oracle/product/920/network/log/dbsnmp.nohup for details

Plz help me on this so that i can somehow start this thing and start
using my EMC to try to take backups export and all that which can be
done only in oracle management server mode.
Thanks,
-jag

The last assertion is definitely not true. Command line backups and
commandline exports have existed 4ever and they work. The Management
Server doesn't add that much functionality to it, except for a job
history and nice icons ;-)

Actually you should do as pointed to by the error message, get vi or
pg and open up
/exlibris/app/oracle/product/920/network/log/dbsnmp.nohup

Likely it will contain error messages and/or warnings.
Post them and I will try to help you out.

Sybrand Bakker
Senior Oracle DBA
Jul 19 '05 #5

This discussion thread is closed

Replies have been disabled for this discussion.