By using this site, you agree to our updated Privacy Policy and our Terms of Use. Manage your Cookies Settings.
440,939 Members | 1,600 Online
Bytes IT Community
+ Ask a Question
Need help? Post your question and get tips & solutions from a community of 440,939 IT Pros & Developers. It's quick & easy.

TNS-12560: TNS:protocol adapter error

P: 5
Hi,

Can some one help me out for these following errors

24-OCT-2006 11:52:03 * (CONNECT_DATA=(SID=pro1)(CID=(PROGRAM=)(HOST=repor t2)(USER=crystal))) * (ADDRESS=(PROTOCOL=tcp)(HOST=10.36.50.114)(PORT=48 564)) * establish * pro1 * 0
24-OCT-2006 11:52:06 * 12560
TNS-12560: TNS:protocol adapter error
TNS-00530: Protocol adapter error
Solaris Error: 130: Software caused connection abort
24-OCT-2006 11:56:21 * 12560
TNS-12560: TNS:protocol adapter error
TNS-00530: Protocol adapter error
Solaris Error: 130: Software caused connection abort
24-OCT-2006 12:00:00 * service_update * pro1 * 0
24-OCT-2006 12:00:36 * 12560
TNS-12560: TNS:protocol adapter error
TNS-00530: Protocol adapter error
Solaris Error: 130: Software caused connection abort
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Thanks in advance.....
Oct 24 '06 #1
Share this Question
Share on Google+
6 Replies


P: 47
Hi

A generic protocol adapter error occurred.

Check addresses used for proper protocol specification. Before reporting this error, look at the error stack and check for lower level transport errors. For further details, turn on tracing and reexecute the operation. Turn off tracing when the operation is complete.

For further details, turn on tracing and reexecute the operation.

With Regards,
Captain
Oct 25 '06 #2

P: 5
Hi
This error genrated when report server are accessing report data from database and out of 40 report 90% are working fine few reports which are having longer display time or taking large time or fetching huge data are giving error. Tracing is on and off but how to read the trace logs don't know. Second thing address are fine the ping and tnsping is coming ok. adapter command is working fine.

Test on listener is doing fine. other server are not giving error (authentication server and application server.) only report servers for log running reports giving problem.

Anything more you need tell me.......

and thanks for your reply......
Oct 25 '06 #3

P: 5
Check from Reports perspective, weather any connections are missing or wrongly given when you feel everything is working fine.

SDBA
Oct 25 '06 #4

P: 5
Follow the below link...

http://asktom.oracle.com/pls/ask/f?p=4950:8:::::F4950_P8_DISPLAYID:541879271433
Oct 25 '06 #5

P: 5
Hi,
I checked no connection was missing and error are still coming. only one report is failing rest are coming fine, But in listener.log file i can see still errors are coming up.

Any source from where i can check why it is coming. I checked your link it is not much usefull.


Thanks.
Nov 1 '06 #6

P: 5
Hi
No one knows what is the problem ?


Good.

Thanks.
Nov 11 '06 #7

Post your reply

Sign in to post your reply or Sign up for a free account.