471,120 Members | 1,299 Online
Bytes | Software Development & Data Engineering Community
Post +

Home Posts Topics Members FAQ

Join Bytes to post your question to a community of 471,120 software developers and data experts.

dotnet installers do nothing

Howdy, I have a fresh install of vista ultimate sp1 which I am trying
to install visual studio 2008 to.

When I run the installer it basically stalls at "Setup is loading
installation components", doing nothing (a copy of the
dd_install_vs_procore_90.txt log is available here: http://pastebin.com/mf8b203
.. The dd_error_vs_procore_90.txt is empty. ). I was not able to google
much for this but one similar problem with vs2005 suggested installing
dotnet before running visual studio so I tried this.

I ran the dotNetFx35setup.exe and clicked continue when UAC prompts
for permission to continue. The exe loads in the task manager and then
does nothing, using 860k of memory.

I downloaded a copy of dotNetFx35setup.exe with the same results. I
then downloaded the dotnetfx35.exe redistributable and ran it - once
again, same results.

Not two weeks ago I had managed to successfully install visual studio
2008 to the same computer (a lenovo t61p) running vista business
edition and and otherwise similar setup (I believe I was using
nvidia's 169 drivers while I am currently using the 173 but figured
this should not really have an effect).

Considering this is a 36 hour fresh install of vista this is quite
annoying. Googling for various combinations of 'dotnet install hang
vista' has not found anything substantive so I was hoping somebody
here might be able to advise me as to how to install dotnet/vs2k8.


Jul 4 '08 #1
1 4304
Fixed this by running the dotnet fx cleanup tool. After that, 3.5
framework installed fine, and so did vs2k8

On Jul 5, 1:52*am, fosta...@gmail.com wrote:
Howdy, I have a fresh install of vista ultimate sp1 which I am trying
to install visual studio 2008 to.

When I run the installer it basically stalls at "Setup is loading
installation components", doing nothing (a copy of the
dd_install_vs_procore_90.txt log is available here:http://pastebin.com/mf8b203
. The dd_error_vs_procore_90.txt is empty. ). I was not able to google
much for this but one similar problem with vs2005 suggested installing
dotnet before running visual studio so I tried this.

I ran the dotNetFx35setup.exe and clicked continue when UAC prompts
for permission to continue. The exe loads in the task manager and then
does nothing, using 860k of memory.

I downloaded a copy of dotNetFx35setup.exe with the same results. I
then downloaded the dotnetfx35.exe redistributable and ran it - once
again, same results.

Not two weeks ago I had managed to successfully install visual studio
2008 to the same computer (a lenovo t61p) running vista business
edition and and otherwise similar setup (I believe I was using
nvidia's 169 drivers while I am currently using the 173 but figured
this should not really have an effect).

Considering this is a 36 hour fresh install of vista this is quite
annoying. Googling for various combinations of 'dotnet install hang
vista' has not found anything substantive so I was hoping somebody
here might be able to advise me as to how to install dotnet/vs2k8.
Jul 5 '08 #2

This discussion thread is closed

Replies have been disabled for this discussion.

Similar topics

3 posts views Thread by Brian Elmegaard | last post: by
2 posts views Thread by Marius Horak | last post: by
5 posts views Thread by darkrats | last post: by
reply views Thread by Marcus | last post: by
1 post views Thread by SPE - Stani's Python Editor | last post: by
2 posts views Thread by K.S.Wong | last post: by
reply views Thread by 33223 | last post: by

By using Bytes.com and it's services, you agree to our Privacy Policy and Terms of Use.

To disable or enable advertisements and analytics tracking please visit the manage ads & tracking page.