By using this site, you agree to our updated Privacy Policy and our Terms of Use. Manage your Cookies Settings.
435,473 Members | 3,598 Online
Bytes IT Community
+ Ask a Question
Need help? Post your question and get tips & solutions from a community of 435,473 IT Pros & Developers. It's quick & easy.

bios does not recognize hard drive

P: n/a
itried to install xp home edition . everything was loading ok untill eror
message that os couldnot find hard disk drive. upon opening bios it shows my
cd drive as primary and my dvd drive as slave , in device manager it shows
ITE Disk Array 0 SCSI Disk Device as my Disk drive. the reason for trying to
reinstall xp was because of a previous problem which i solved through a
solution from this forum but i was surprised that my pc is running even
without the bios not recognizing the hard drive. any suggestions as to how
to get the bios to recognize the hard drive. or do i not do anything since
everything is running ok?? i hope im posting this to the right discussion
group.
--
thanxcomit2
Nov 3 '07 #1
Share this Question
Share on Google+
2 Replies


P: n/a
comit2 wrote:
itried to install xp home edition . everything was loading ok untill eror
message that os couldnot find hard disk drive. upon opening bios it shows my
cd drive as primary and my dvd drive as slave , in device manager it shows
ITE Disk Array 0 SCSI Disk Device as my Disk drive. the reason for trying to
reinstall xp was because of a previous problem which i solved through a
solution from this forum but i was surprised that my pc is running even
without the bios not recognizing the hard drive. any suggestions as to how
to get the bios to recognize the hard drive. or do i not do anything since
everything is running ok?? i hope im posting this to the right discussion
group.
This is a newsgroup for .NET programming. You will have better luck with
your question in a newsgroup dedicated to the Windows operating system.

--
Göran Andersson
_____
http://www.guffa.com
Nov 4 '07 #2

P: n/a
Your pc is not running OK. It may give you that impression, perhaps because
info is being read into memory from the CD but it's impossible to say.
You need to enter the SetUp program and set the options particularly the
Boot priorities. The set up menus should be self-explanatory but if not you
need to consult the manual that came with your machine.
If that is not possible there is usually a setting which allows things to be
set to Factory defaults. Try that.
Terry

"comit2" <co****@discussions.microsoft.comwrote in message
news:20**********************************@microsof t.com...
itried to install xp home edition . everything was loading ok untill eror
message that os couldnot find hard disk drive. upon opening bios it shows
my
cd drive as primary and my dvd drive as slave , in device manager it shows
ITE Disk Array 0 SCSI Disk Device as my Disk drive. the reason for trying
to
reinstall xp was because of a previous problem which i solved through a
solution from this forum but i was surprised that my pc is running even
without the bios not recognizing the hard drive. any suggestions as to
how
to get the bios to recognize the hard drive. or do i not do anything since
everything is running ok?? i hope im posting this to the right discussion
group.
--
thanxcomit2
Nov 4 '07 #3

This discussion thread is closed

Replies have been disabled for this discussion.