By using this site, you agree to our updated Privacy Policy and our Terms of Use. Manage your Cookies Settings.
434,641 Members | 2,110 Online
Bytes IT Community
+ Ask a Question
Need help? Post your question and get tips & solutions from a community of 434,641 IT Pros & Developers. It's quick & easy.

Windows Service using Sockets

P: n/a

I am experiencing a wierd problem...

I have a C#.Net application Server which uses Sockets.
It listens on port 11000. and it runs as a Windows Service.
-- If I run it as a consple Application, I can connect to that
port/Application from any machine on the network as well as from my local
machine.
-- BUT If i install it as a Windows Service, I cannot connect to it from the
network though it works just fine form the local machine.

--And one more strange issue, If I install it using the InstallUtil.exe, it
works fine ! That is I can connect to that port/Application from any machine
on the network as well as from my local machine.

So there must be something on the Windows Installer. Either I am missing a
configuration property or Windows Installer doesnt go well with sockets at
least in assigining permissions ..I dont know.

Can anyone help me out...I have spent enough time searching for it on the
web.

FYI: I have tried service running under Local Service/Local System/ and also
under Administrator account..but no luck.

-K.S
Mar 16 '06 #1
Share this question for a faster answer!
Share on Google+

This discussion thread is closed

Replies have been disabled for this discussion.