471,607 Members | 1,615 Online
Bytes | Software Development & Data Engineering Community
Post +

Home Posts Topics Members FAQ

Join Bytes to post your question to a community of 471,607 software developers and data experts.

Deploying a web service

Guys a little please,

I'm creating a windows application that uses a webservice and WSE1.0 to talk
to a database, currently this works fine when using localhost, I now want to
test the deployment of this webservice on another server (inhouse) so I know
it will work when I come to put the webservice on to the webserver
(external), I have used the copy project wizard in VB2K3 using file share
and it puts the files on to the server, when I try to add a web reference to
this copy of the web service I get the error "server error in 'webserviceWS'
application the resource cannot be found, http 404 error.

thanks

Duncan
Dec 14 '05 #1
1 2633
Hi Duncan,

Welcome to webservice newsgroup.
Regarding on the webservice deployment issue, I think we can check whether
it is the server setting (IIS) that cause this... Have you tried directly
using IE to view the webservice's asmx link to see whether it display well?
If this not work, we have to check the IIS's ASP.NET server
configuration.... e.g whether the asp.net is correctly registered or
whether the asp.net 1.1 server extension is enabled.... Also, the IIS log
is also helpful one we can check....

Anyway, please feel free to post here if you anything else found.....

Regards,

Steven Cheng
Microsoft Online Support

Get Secure! www.microsoft.com/security
(This posting is provided "AS IS", with no warranties, and confers no
rights.)

--------------------
From: "Duncan" <du****@newsgroups.nospam>
Subject: Deploying a web service
Date: Wed, 14 Dec 2005 12:25:57 -0000
Lines: 16
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2180
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2180
X-RFC2646: Format=Flowed; Original
Message-ID: <#O*************@tk2msftngp13.phx.gbl>
Newsgroups: microsoft.public.dotnet.framework.webservices
NNTP-Posting-Host: cou017-40873-net-adsl-02.altohiway.com 84.252.252.18
Path: TK2MSFTNGXA02.phx.gbl!TK2MSFTNGP08.phx.gbl!tk2msft ngp13.phx.gbl
microsoft.public.dotnet.framework.webservices:1306 0
X-Tomcat-NG: microsoft.public.dotnet.framework.webservices

Guys a little please,

I'm creating a windows application that uses a webservice and WSE1.0 to
talk
to a database, currently this works fine when using localhost, I now want
to
test the deployment of this webservice on another server (inhouse) so I
know
it will work when I come to put the webservice on to the webserver
(external), I have used the copy project wizard in VB2K3 using file share
and it puts the files on to the server, when I try to add a web reference
to
this copy of the web service I get the error "server error in
'webserviceWS'
application the resource cannot be found, http 404 error.

thanks

Duncan

Dec 15 '05 #2

This discussion thread is closed

Replies have been disabled for this discussion.

Similar topics

3 posts views Thread by Rachel | last post: by
reply views Thread by Mark Finkel | last post: by
10 posts views Thread by Bryan Dickerson | last post: by
3 posts views Thread by Joe | last post: by
3 posts views Thread by Christian Nunciato | last post: by
1 post views Thread by XIAOLAOHU | last post: by
reply views Thread by MichaelMortimer | last post: by
reply views Thread by CCCYYYY | last post: by

By using Bytes.com and it's services, you agree to our Privacy Policy and Terms of Use.

To disable or enable advertisements and analytics tracking please visit the manage ads & tracking page.