By using this site, you agree to our updated Privacy Policy and our Terms of Use. Manage your Cookies Settings.
424,657 Members | 1,094 Online
Bytes IT Community
+ Ask a Question
Need help? Post your question and get tips & solutions from a community of 424,657 IT Pros & Developers. It's quick & easy.

Beginners Question Debugging Visual Basic .NEt 2003

P: n/a
I am learning from a text book. Debugging breakpoints does not work. The
Breakpoint properties dialogue contains the following comment
"The breakpoint will not currently be hit. No symbols have been loaded for
this document."
After some research with the help system I typed the following path into
Debug Symbol Files, a property of the Solution
"C:\Program Files\Microsoft Visual Studio .NET 2003\Common7\IDE\symsvr.dll"
The server is definitely present in my machine at the given address. However
this has made no difference. I would be grateful if some one could advise me
how to restore the debug function
nosnets
Nov 22 '05 #1
Share this Question
Share on Google+
3 Replies


P: n/a
I don't mean to over simplify your issue here but please confirm that your
build configuration is set to Debug and not Production. Make sure you are
able to build without errors as well (so if you are prompted with a dialog
window indicating your project had build errors and would you like to
continue, select no and fix the errors displayed in your task window).

"Nosnets" wrote:
I am learning from a text book. Debugging breakpoints does not work. The
Breakpoint properties dialogue contains the following comment
"The breakpoint will not currently be hit. No symbols have been loaded for
this document."
After some research with the help system I typed the following path into
Debug Symbol Files, a property of the Solution
"C:\Program Files\Microsoft Visual Studio .NET 2003\Common7\IDE\symsvr.dll"
The server is definitely present in my machine at the given address. However
this has made no difference. I would be grateful if some one could advise me
how to restore the debug function
nosnets

Nov 22 '05 #2

P: n/a
Thanks very much for your help. My build configuration was not set to debug.
I would not have spotted this without your help. Ronger Stenso

"JP.Sklenka" wrote:
I don't mean to over simplify your issue here but please confirm that your
build configuration is set to Debug and not Production. Make sure you are
able to build without errors as well (so if you are prompted with a dialog
window indicating your project had build errors and would you like to
continue, select no and fix the errors displayed in your task window).

"Nosnets" wrote:
I am learning from a text book. Debugging breakpoints does not work. The
Breakpoint properties dialogue contains the following comment
"The breakpoint will not currently be hit. No symbols have been loaded for
this document."
After some research with the help system I typed the following path into
Debug Symbol Files, a property of the Solution
"C:\Program Files\Microsoft Visual Studio .NET 2003\Common7\IDE\symsvr.dll"
The server is definitely present in my machine at the given address. However
this has made no difference. I would be grateful if some one could advise me
how to restore the debug function
nosnets

Nov 22 '05 #3

P: n/a
For other debug problems ...

Addtional ways to get rid of the "No sybmols loaded.."

Something that worked for me.
1. iisreset
2. Consider clearing out the temporary files found in
C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v1.1.4322\Tempo rary ASP.NET Files
3. Delete C:\Documents and Settings\<your login>\VSWebCache\<your
project>
4. Open VS .NET again

Nov 22 '05 #4

This discussion thread is closed

Replies have been disabled for this discussion.