By using this site, you agree to our updated Privacy Policy and our Terms of Use. Manage your Cookies Settings.
440,506 Members | 1,891 Online
Bytes IT Community
+ Ask a Question
Need help? Post your question and get tips & solutions from a community of 440,506 IT Pros & Developers. It's quick & easy.

Cant add forms in Visual C++ .net

P: n/a
Hi,

I'm using MS Visual Studio .NET 2003 Standard on WinXP Home on a DELL
Notebook.
It is not possible to create a project that contains windows forms.
When trying to create a Windows Forms application I get the error "The
specified module could not be found". When trying to add Forms
manually to a project I get the same error message. Previousely I used
the Standard edition on XP Professional and was able to add Forms to
my projects.

I tried to remove Visual C++ 2003 and reinstall it it, did not help.
Yesterday I tried to use the professional version of Visual Studio
2003 instead and had the same problem there. Can anyone give me a hint
on how to deal with this issue, is it related to the XP Home edition?

Thanks
Ingo
Nov 17 '05 #1
Share this Question
Share on Google+
3 Replies


P: n/a
20*****************@spamgourmet.com wrote in
news:be**************************@posting.google.c om:
It is not possible to create a project that contains windows
forms. When trying to create a Windows Forms application I get
the error "The specified module could not be found". When trying
to add Forms manually to a project I get the same error message.


Is the wizard failing to add code to your project? Or does code
get added but the designer fails to load to display the form?

Are you able to load windows forms projects that were already
created (samples, from other machines, etc.)?

Thanks,
--
Tarek Madkour, Visual C++ Team
This posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers
no rights.
Nov 17 '05 #2

P: n/a
Tarek Madkour [MSFT] wrote:
20*****************@spamgourmet.com wrote in
news:be**************************@posting.google.c om:

It is not possible to create a project that contains windows
forms. When trying to create a Windows Forms application I get
the error "The specified module could not be found". When trying
to add Forms manually to a project I get the same error message.

Is the wizard failing to add code to your project? Or does code
get added but the designer fails to load to display the form?

Are you able to load windows forms projects that were already
created (samples, from other machines, etc.)?

Thanks,


Thanks for your response.

When I try to create a Windows Forms Project using the menu File | New |
Project and then select "Windows Forms Application" I get an error
window saying "The specified module could not be found" (translated from
german).
I have not tried to load an existing project, since I don't have one.
But If I use one of my existing projects and change it to use the
managed extensions and afterwards try to add a Form manually (File | Add
New Element ) and select Windows Form (.NET) manually. I get the same
error message. I already tried to reinstall the Product without success.

My Version is:
Microsoft .NET IDE 7.1.3088
Microsoft .NET Framework 1.1.4322

Another error that might be related to this is, that when I try to open
the "My Profile tab" or the "Online ressources" tab on the starting
screen i get the error message:
"Internet Explorer Skript Error"
saying that the skript contains errors, againg hinting at a "specified
module could not be found" related error.

I have no idea whats going on here and I do not know how to fix this. Do
I need to use XP Professional? Do I need to buy the current version of
Visual Studio? But I guess I have the current version, although roughly
bought a year ago. And there are no Updates or Servicepacks available.

Regards
Ingo
Nov 17 '05 #3

P: n/a
After numerous tries I finally solved the problem. For anyone ever
having the same problem here is the solution:

Errors like this can be caused by a faulty installation of a virus
scanner. The reason in my case was that I had to remove McAfee Virus
scan forcefully some time ago. Some (COM) components of McAffee were
still referenced in the registry but did not exist. For some reason
Windows wanted to virus scan the scripts needed by Visual Studio and
could not proceed.

Diagnosis:
- FileMon from Systeminternals.com showed an unexpected reference to
Mcafee Virusscan shortly before the error occured.

Solution:
- Removing all References to Mcaffee from Registry.
- using Microsofts RegClean to clean up Properly
- Additionally I had to reinstall Windows script as descrbed in
http://support.microsoft.com/default...EN-US;Q323885&

Regards
Ingo
Nov 17 '05 #4

This discussion thread is closed

Replies have been disabled for this discussion.