471,349 Members | 1,810 Online
Bytes | Software Development & Data Engineering Community
Post +

Home Posts Topics Members FAQ

Join Bytes to post your question to a community of 471,349 software developers and data experts.

BETA 2 problems

I justed loaded BETA 2 and it cause quite a few problems. Every time I try
to view the designer I get the following error:

Could not load type
'Microsoft.VisualStudio.Shell.Interop.IVsRunningDo cumentTable2' from
assembly 'Microsoft.VisualStudio.Shell.Interop.8.0,
Version=8.0.0.0,Culture=neutral, PublicKeyToken-b03f5f7f11d50a3a' and it
will not show the designer. I get this error in VB Express as well. I have
reinstalled, repaired, installed all the updates and I still cannot get this
to work. When loading other options I get

Package 'Visual Studio Explorers and Designers Package' has failed to load
properly (GUID=.....) Please contact package vendor for assistance.
Application restart is recommened, due to possible environment corruption.
Would you like to disable loading this package in the future? ....

Errors. And I get many of the same loading these packages. I have XP
running SP 2.

I finally removed BETA 2 but still get this error running express. Can any
one give me a push in the right direction?

John
Jul 21 '05 #1
1 4189
Hi John,

Just had this same problem. It is caused by duplicate assemblies with
different version numbers. The following article shows you where to
delete the duplicates from:
http://lab.msdn.microsoft.com/produc...ID=FDBK24236#2

I had a number of duplicates and once I deleted them everything worked
A-OK.

Hope that helps,

Mike

John Wright wrote:
I justed loaded BETA 2 and it cause quite a few problems. Every time I try
to view the designer I get the following error:

Could not load type
'Microsoft.VisualStudio.Shell.Interop.IVsRunningDo cumentTable2' from
assembly 'Microsoft.VisualStudio.Shell.Interop.8.0,
Version=8.0.0.0,Culture=neutral, PublicKeyToken-b03f5f7f11d50a3a' and it
will not show the designer. I get this error in VB Express as well. I have
reinstalled, repaired, installed all the updates and I still cannot get this
to work. When loading other options I get

Package 'Visual Studio Explorers and Designers Package' has failed to load
properly (GUID=.....) Please contact package vendor for assistance.
Application restart is recommened, due to possible environment corruption.
Would you like to disable loading this package in the future? ....

Errors. And I get many of the same loading these packages. I have XP
running SP 2.

I finally removed BETA 2 but still get this error running express. Can any
one give me a push in the right direction?

John


Jul 21 '05 #2

This discussion thread is closed

Replies have been disabled for this discussion.

Similar topics

reply views Thread by Anthony Baxter | last post: by
reply views Thread by Anthony Baxter | last post: by
5 posts views Thread by Michael C | last post: by
3 posts views Thread by Benjamin.Nitschke | last post: by
1 post views Thread by Steen Tøttrup | last post: by
14 posts views Thread by Chuck | last post: by
3 posts views Thread by Mike P | last post: by

By using Bytes.com and it's services, you agree to our Privacy Policy and Terms of Use.

To disable or enable advertisements and analytics tracking please visit the manage ads & tracking page.