By using this site, you agree to our updated Privacy Policy and our Terms of Use. Manage your Cookies Settings.
424,679 Members | 2,469 Online
Bytes IT Community
+ Ask a Question
Need help? Post your question and get tips & solutions from a community of 424,679 IT Pros & Developers. It's quick & easy.

VS.NET has detected Web Server is running ASP.NET v1.0

P: n/a
Hi,

I have tried this and am still getting an error trying to open a ASp
..NET application in Visual Studio .NET.

I still get an error: "VS.NEt has detected the Web Server is running a
version 1.0 of ASp.NET"

I have Windows 2000 Pro, IIS 5.0 and .NET 1.1

I have tried almost every single thing on the internet i.e.
regiis_aspnet -i/r, regsvr32 aspnet_isapi.dll
Reinstalling IIS, .NET 1.1 etc. etc.

I also tried the dummy get_aspx_ver.aspx dummy page

Please help.. I am at the point of breaking down since I have been on
this for the past 4 days...

Also does anyone have any clue about IWAM_MACHINE and IUSR_MACHINE user
accounts created by IIS ?

Jul 21 '05 #1
Share this Question
Share on Google+
2 Replies


P: n/a
Try this: in IIS, find the directory containing your site. Chances are it's
not a virtual directory. Right click and click Properties. If application
name is greyed out and says 'Default Application', click the Create button,
and then click OK. Go back to VS.Net and load the application again. If your
karma is good, it'll load without problems.

HTH,
Tom Dacon
Dacon Software Consulting

<su************@gmail.com> wrote in message
news:11*********************@c13g2000cwb.googlegro ups.com...
Hi,

I have tried this and am still getting an error trying to open a ASp
.NET application in Visual Studio .NET.

I still get an error: "VS.NEt has detected the Web Server is running a
version 1.0 of ASp.NET"

I have Windows 2000 Pro, IIS 5.0 and .NET 1.1

I have tried almost every single thing on the internet i.e.
regiis_aspnet -i/r, regsvr32 aspnet_isapi.dll
Reinstalling IIS, .NET 1.1 etc. etc.

I also tried the dummy get_aspx_ver.aspx dummy page

Please help.. I am at the point of breaking down since I have been on
this for the past 4 days...

Also does anyone have any clue about IWAM_MACHINE and IUSR_MACHINE user
accounts created by IIS ?

Jul 21 '05 #2

P: n/a
Copy the exact error, and search on Google.

I had the same error a few weeks ago, sorry, don't have the exact solution,
but I found it high on the list in the Google results.

Jeff
<su************@gmail.com> wrote in message
news:11*********************@c13g2000cwb.googlegro ups.com...
Hi,

I have tried this and am still getting an error trying to open a ASp
.NET application in Visual Studio .NET.

I still get an error: "VS.NEt has detected the Web Server is running a
version 1.0 of ASp.NET"

I have Windows 2000 Pro, IIS 5.0 and .NET 1.1

I have tried almost every single thing on the internet i.e.
regiis_aspnet -i/r, regsvr32 aspnet_isapi.dll
Reinstalling IIS, .NET 1.1 etc. etc.

I also tried the dummy get_aspx_ver.aspx dummy page

Please help.. I am at the point of breaking down since I have been on
this for the past 4 days...

Also does anyone have any clue about IWAM_MACHINE and IUSR_MACHINE user
accounts created by IIS ?

Jul 21 '05 #3

This discussion thread is closed

Replies have been disabled for this discussion.