By using this site, you agree to our updated Privacy Policy and our Terms of Use. Manage your Cookies Settings.
425,710 Members | 1,613 Online
Bytes IT Community
+ Ask a Question
Need help? Post your question and get tips & solutions from a community of 425,710 IT Pros & Developers. It's quick & easy.

Error.Error..Error...web server is not running asp.net 1.1

P: n/a
I just installed Visual Studio.Net 2003 and that is

supposed to add that asp.net 1.1 extension. I got an error

message while opening ASP.NET project.Error is :

"visual studio.net has detected that the specified web

server is not running ASP.net version 1.1. You will be

unable to run asp.net web applications or services."

I found a solution for this in 'Missing asp.net 1.1 in web

extensions' questioned by David as
----------
1) Open Add/Remove program and uninstall dot net version

1.0.

2) If dot net version 1.0 is not in the list of installed

programs, find the
following folder and delete it if found
C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v1.0.3705

3) run the executable with the following option from command

window:
C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v1.1.xxxx\aspne t_regiis.e

xe -i

Once completed, the problem will no longer occur.
---------
I did this.But even i am still getting the same problem.

Ken cox [Microsoft MVP] told another solution

--------
http://www.denisbauer.com/NETTools/A...onSwitcher.asp

x
--------
I downloaded and executed it too but the problem still

exits.

Another Microsoft MVP guy said just
-------
run aspnet_regiis -i
------
i did this too.But the problem is still exixting.

Pls Help me.Can any one tell me how to overcome this

problem.One thing I am using 'Win 2000 Prof'

Thanks,
Venkat

Jul 21 '05 #1
Share this Question
Share on Google+
1 Reply


P: n/a
well, first of all, you didn't have to delete the 1.0 framework. That was
not necessary.

You've made a couple of statements that lead me to believe that you may have
made one of the following, common, mistakes. Please bear with me. I am not
trying to be patronizing... I am sincerely trying to help.

1) when you are running aspnet_regiis, are you in a command window, or are
you attempting to run it from the windows explorer?
Make sure you are in a command window, in the
C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v1.1.4322 directory
C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v1.1.4322 > aspnet_regiis -i
If you don't give the -i parameter, you will see a listing of the different
parameters. If you see this listing, you have not performed the command.

You should see the following two lines:
Start installing ASP.NET (1.1.4322.0).
Finished installing ASP.NET (1.1.4322.0).

2) Once you have done this step, you must restart IIS.
This can usually be done by running the IISRESET command at the command
line:

C:\WINNT\Microsoft.NET\Framework\v1.1.4322>iisrese t

Attempting stop...
Internet services successfully stopped
Attempting start...
Internet services successfully restarted

If you do not get these messages as a result of running iisreset, you have
another issue.

Do you have any other software installed that may affect the iis server in
general? I know you don't have Sharepoint, but do you have any ISAPI
filters or security software that me be getting in the way of the
installation or the detection of the installation by Visual Studio?

--- Nick
"Venkat" <Ve****@discussions.microsoft.com> wrote in message
news:07**********************************@microsof t.com...
I just installed Visual Studio.Net 2003 and that is

supposed to add that asp.net 1.1 extension. I got an error

message while opening ASP.NET project.Error is :

"visual studio.net has detected that the specified web

server is not running ASP.net version 1.1. You will be

unable to run asp.net web applications or services."

I found a solution for this in 'Missing asp.net 1.1 in web

extensions' questioned by David as
----------
1) Open Add/Remove program and uninstall dot net version

1.0.

2) If dot net version 1.0 is not in the list of installed

programs, find the
following folder and delete it if found
C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v1.0.3705

3) run the executable with the following option from command

window:
C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v1.1.xxxx\aspne t_regiis.e

xe -i

Once completed, the problem will no longer occur.
---------
I did this.But even i am still getting the same problem.

Ken cox [Microsoft MVP] told another solution

--------
http://www.denisbauer.com/NETTools/A...onSwitcher.asp

x
--------
I downloaded and executed it too but the problem still

exits.

Another Microsoft MVP guy said just
-------
run aspnet_regiis -i
------
i did this too.But the problem is still exixting.

Pls Help me.Can any one tell me how to overcome this

problem.One thing I am using 'Win 2000 Prof'

Thanks,
Venkat

Jul 21 '05 #2

This discussion thread is closed

Replies have been disabled for this discussion.