469,267 Members | 971 Online
Bytes | Developer Community
New Post

Home Posts Topics Members FAQ

Post your question to a community of 469,267 developers. It's quick & easy.

mySQL setup on XP localhost?

I have got the server working on Win XP Pro according to Winmysqladmin.exe.
I have a password in my.ini but when I go to CMD to login to root, it gives
me: "ERROR 1045: Access denied for user: 'root@localhost' <Using password:
YES>"

I am the system admin. I am however not using 'localhost' as such since I
am behind a router that has assigned this workstation: 192.168.0.3. The
USER and HOST are clearly shown in winmysqladmin.exe, like it knows about
it, but the mySQL.user database shows only root USERS on "Build & Localhost"
and two blanks also...the only way I can currently log on.

Is this a no Win situation? I've been at this for 3 days going in circles
and I suspect UNIX developers are exceeding happy to hear this. Yeah, I'm
using IIS 5.1 instead of Apache too.

Paul
Jul 20 '05 #1
1 1594
Paul Muns wrote:
I have a password in my.ini
What do you mean by this? I don't understand what .ini has to do with
passwords.
me: "ERROR 1045: Access denied for user: 'root@localhost' <Using password:
YES>"


Have you tried logging in without password? For example:

c:\mysql\bin\mysql -u root
Jul 20 '05 #2

This discussion thread is closed

Replies have been disabled for this discussion.

Similar topics

5 posts views Thread by apchar | last post: by
reply views Thread by bruce | last post: by
reply views Thread by bruce | last post: by
3 posts views Thread by Mark Adams | last post: by
reply views Thread by Mike Chirico | last post: by
2 posts views Thread by Saqib Ali | last post: by
6 posts views Thread by TonyB | last post: by
By using this site, you agree to our Privacy Policy and Terms of Use.