By using this site, you agree to our updated Privacy Policy and our Terms of Use. Manage your Cookies Settings.
432,650 Members | 1,778 Online
Bytes IT Community
+ Ask a Question
Need help? Post your question and get tips & solutions from a community of 432,650 IT Pros & Developers. It's quick & easy.

phpMyAdmin w 2 versions, 1 logs in, 1 don't

P: n/a
This is some odd behavior, I'm hoping someone can explain.

I have a TiBook running 4.0.17 and phpMyAdmin 2.5.5-pl1 where MySQL hostname
is configured as "Gnarlodious-TiBook" (machinename).
So far so good, all works OK.

I have a Cube running 4.0.20 and phpMyAdmin 2.5.5-pl1 where MySQL hostname
is configured as "Gnarlodious-Cube" (machinename).
But now phpMyAdmin can't login, throwing error

Server Gnarlodious-Cube

Error

MySQL said:
#1045 - Access denied for user: 'phpMyAdmin@Gnarlodious-Cube' (Using
password: YES)
However, if I configure as 'localhost' it logs in OK, which suggests a
change in MySQL in the last 3 updates.

Does that sound like a fair diagnosis? No big deal really, just a mild
inconvenience. When I can login with the machinename it's easier to see what
machine I'm logged into:

MySQL 4.0.17-standard running on Gnarlodious-TiBook as phpMyAdmin@localhost

compared to:

MySQL 4.0.20-standard-log running on localhost as phpMyAdmin@localhost

BTW, what's the "standard-log"? Might this be a configuration difference
somewhere?

Thanks for any insight.

--
Gnarlie's virtual Tour de Santa Fe
http://www.Gnarlodious.com/SantaFe/Tour.php

Jul 20 '05 #1
Share this question for a faster answer!
Share on Google+

This discussion thread is closed

Replies have been disabled for this discussion.