By using this site, you agree to our updated Privacy Policy and our Terms of Use. Manage your Cookies Settings.
455,627 Members | 1,781 Online
Bytes IT Community
+ Ask a Question
Need help? Post your question and get tips & solutions from a community of 455,627 IT Pros & Developers. It's quick & easy.

Slideshow display problem

P: n/a
I have a slideshow on my main page at www.canvasartists.com.

Many of my visitors started to complain that on their screen the slideshow
displays as flashing and/or blinking very quickly, and you can't really
appreciate the slideshow effect, which is supposed to be a nice crossfade
between the images.

I then realized than when viewed at 800x600 or lower it does this. Sometimes
it also does it at higher resolution, but with your browser window resized
to less than half of your screen.

However, I got the script for slideshow from another website which uses the
exact same code, and when viewed at 800x600 or lower their slideshow
displays perfectly.

Could someone please take a look at my code and tell me what could be wrong?

One thing I noticed, if I remove the box above it (the customers comments
box), this problem dissappears. But I haven't been able to figure out why.
Please help!

Thanks in advance.

Jul 23 '05 #1
Share this Question
Share on Google+
4 Replies


P: n/a

By the way, this only happens in IE, it doesn't happen in Netscape.

Please help.
Jul 23 '05 #2

P: n/a
Sounds like FOUC (Flash of Unstyled Content).

Bluerobot explains it best: http://www.bluerobot.com/web/css/fouc.asp

Try using their methods to fix it.

Jul 23 '05 #3

P: n/a
Thanks for the link, but it didn't work.

However, it only occurs in IE, so he may be onto something. I tried
searching microsoft for any info if this was a "known problem", but couldn't
find anything.

I haven't been able to find a solution!! :*(

"Nathan" <na*************@gmail.com> wrote in message
news:11**********************@g14g2000cwa.googlegr oups.com...
Sounds like FOUC (Flash of Unstyled Content).

Bluerobot explains it best: http://www.bluerobot.com/web/css/fouc.asp

Try using their methods to fix it.

Jul 23 '05 #4

P: n/a
I kind of fixed it now.

I had to remove most of the CSS positioning and replace it with table
positioning. The blinking/flashing seems to have gone away.
"Luis Veras" <ve***@tricom.net> wrote in message
news:bK********************@codetel.net.do...
Thanks for the link, but it didn't work.

However, it only occurs in IE, so he may be onto something. I tried
searching microsoft for any info if this was a "known problem", but
couldn't find anything.

I haven't been able to find a solution!! :*(

"Nathan" <na*************@gmail.com> wrote in message
news:11**********************@g14g2000cwa.googlegr oups.com...
Sounds like FOUC (Flash of Unstyled Content).

Bluerobot explains it best: http://www.bluerobot.com/web/css/fouc.asp

Try using their methods to fix it.


Jul 23 '05 #5

This discussion thread is closed

Replies have been disabled for this discussion.