By using this site, you agree to our updated Privacy Policy and our Terms of Use. Manage your Cookies Settings.
459,501 Members | 1,216 Online
Bytes IT Community
+ Ask a Question
Need help? Post your question and get tips & solutions from a community of 459,501 IT Pros & Developers. It's quick & easy.

MAILTO message won't send via OUTLOOK!?

P: n/a
Hi,

I've small website and "stole" a javascript routine that uses HTML forms and
MAILTO command. This worked 2 years ago but hasn't recently. Now the
message gets stuck in Outlook's OUTBOX and never gets sent.

Not sure "where" the problem is but things that have changed are... now
Internet Explorer pops a window "saying" ... Windows is going to expose your
email address to the addressee... and then a window pops from Outlook (it
looks like) that counts 5 seconds and asks about "are you sure you want to
send". I've also changed from Office (Outlook 2000) to 2002/XP.

I've searched the web on "mailto+outlook+outbox"... didn't find any clues.
Also searched on "mailto+javascript" and found 3-4 other coding
variations... used each and had same results. I think there's some sort of
M$ security "block" in Outlook??

Anyone have any ideas?? Preferably a fix but would listen to alternate
method (of sending form-based email from my website back to me... like a
suggestion box). My ISP does NOT allow cgi/perl/etc...

Thanks in advance!!
Steve
Jul 23 '05 #1
Share this Question
Share on Google+
3 Replies


P: n/a
Well what you are seeing is a security feature that Microsoft added to
it's office products.

I'm not sure if there is a work around though.

Steve wrote:
Hi,

I've small website and "stole" a javascript routine that uses HTML forms and
MAILTO command. This worked 2 years ago but hasn't recently. Now the
message gets stuck in Outlook's OUTBOX and never gets sent.

Not sure "where" the problem is but things that have changed are... now
Internet Explorer pops a window "saying" ... Windows is going to expose your
email address to the addressee... and then a window pops from Outlook (it
looks like) that counts 5 seconds and asks about "are you sure you want to
send". I've also changed from Office (Outlook 2000) to 2002/XP.

I've searched the web on "mailto+outlook+outbox"... didn't find any clues.
Also searched on "mailto+javascript" and found 3-4 other coding
variations... used each and had same results. I think there's some sort of
M$ security "block" in Outlook??

Anyone have any ideas?? Preferably a fix but would listen to alternate
method (of sending form-based email from my website back to me... like a
suggestion box). My ISP does NOT allow cgi/perl/etc...

Thanks in advance!!
Steve


Jul 23 '05 #2

P: n/a
In article <HR***************@newsread3.news.atl.earthlink.ne t>, Steve
says...
Hi,

I've small website and "stole" a javascript routine that uses HTML forms and
MAILTO command. This worked 2 years ago but hasn't recently. Now the
message gets stuck in Outlook's OUTBOX and never gets sent.


mailto: as a form action doesn't work. Find a remotely-hosted server-
side solution.

--
Hywel

http://sponsorhywel.org.uk/
Jul 23 '05 #3

P: n/a
On Fri, 24 Sep 2004 07:16:10 +0100, Hywel <hy**********@hotmail.com> wrote:

[snip]
mailto: as a form action doesn't work. Find a remotely-hosted server-
side solution.


Response-o-matic, Bravenet and HForm all provide free services. Google
will find more.

Mike

--
Michael Winter
Replace ".invalid" with ".uk" to reply by e-mail.
Jul 23 '05 #4

This discussion thread is closed

Replies have been disabled for this discussion.