By using this site, you agree to our updated Privacy Policy and our Terms of Use. Manage your Cookies Settings.
431,663 Members | 762 Online
Bytes IT Community
+ Ask a Question
Need help? Post your question and get tips & solutions from a community of 431,663 IT Pros & Developers. It's quick & easy.

Overlayed images in link - clickable in Moz, not in IE

P: n/a
Hello.

I'm trying to have an image (a GIF with transparency) overlayed on
certain of several inline images that link to different pages.

What I have so far looks right (or right enough) in both SeaMonkey
(mozilla) and IE6, but in IE6 the link isn't clickable. It shows the
destination URL in the status bar but the cursor remains an arrow and
nothing happens when I click. In SeaMonkey it works just fine.

Here's my code...

In the CSS file:

img.ClearBug {
position:absolute;
left: 0;
}

div.clearfab {
display: inline;
position: relative;
width: 100px;
}

In the page HTML:

<div class="clearfab">
<a href="/XYZ.html">
<img SRC="/graphics/XYZ.jpg" BORDER=0 height=100 width=100>
<img SRC="/images/Clearance1.gif" BORDER=0 height=100 width=100
class="ClearBug">
</a>
</div>

IMPORTANT: Note that because of compatibility issues with other
software the site uses I cannot use inline styles. It must be done
with external .css files.

Any clues as to why IE won't let me click the link? Is this a known
bug?

Thanks for any insight.
JA
Oct 13 '06 #1
Share this Question
Share on Google+
2 Replies


P: n/a
John A. <no*****@spammers.virginiaquilter.allowed.comwrote :
>Here's my code...
Post an URL instead.

--
Spartanicus
Oct 13 '06 #2

P: n/a
On Fri, 13 Oct 2006 17:38:57 GMT, John A.
<no*****@spammers.virginiaquilter.allowed.comwrote :
>Hello.

I'm trying to have an image (a GIF with transparency) overlayed on
certain of several inline images that link to different pages.

What I have so far looks right (or right enough) in both SeaMonkey
(mozilla) and IE6, but in IE6 the link isn't clickable. It shows the
destination URL in the status bar but the cursor remains an arrow and
nothing happens when I click. In SeaMonkey it works just fine.

Here's my code...

In the CSS file:

img.ClearBug {
position:absolute;
left: 0;
}

div.clearfab {
display: inline;
position: relative;
width: 100px;
}

In the page HTML:

<div class="clearfab">
<a href="/XYZ.html">
<img SRC="/graphics/XYZ.jpg" BORDER=0 height=100 width=100>
<img SRC="/images/Clearance1.gif" BORDER=0 height=100 width=100
class="ClearBug">
</a>
</div>

IMPORTANT: Note that because of compatibility issues with other
software the site uses I cannot use inline styles. It must be done
with external .css files.

Any clues as to why IE won't let me click the link? Is this a known
bug?

Thanks for any insight.
JA
Never mind, I figured it out. I moved the first tag in the <apair
after the first image. Works fine in both browsers now. Must be a bug
in IE. Go figure.
JA
Oct 13 '06 #3

This discussion thread is closed

Replies have been disabled for this discussion.