By using this site, you agree to our updated Privacy Policy and our Terms of Use. Manage your Cookies Settings.
445,758 Members | 1,223 Online
Bytes IT Community
+ Ask a Question
Need help? Post your question and get tips & solutions from a community of 445,758 IT Pros & Developers. It's quick & easy.

Windows service not starting

P: n/a
I have made a windows service which is configured to start
automatically at the system startup under the USER account type. The
service is working perfectly fine when I try to start it manually, but
it is unable to start automatically at system restart and following
errors are displayed in the Event Logs.

1 - Timeout (30000 milliseconds) waiting for the (Service Name)
service to connect.
2 - The (Service Name) service failed to start due to the following
error: The service did not respond to the start or control request in
a timely fashion.

I also have also tried to write log entries in 'OnStart()' and Main
methods but the logs are also not displayed.
Does it indicate that it requires user credentials within 30 seconds?

I am using C# with .NET framework 2.0. I have tried to run the service
on Windows XP Pro and Windows Server 2003.

Regards,
Maqsood Ahmed
Dec 14 '07 #1
Share this Question
Share on Google+
3 Replies


P: n/a
Talk to Yasir Zaheer.

He has an identical problem.
"Maqsood Ahmed" <ma***********@gmail.comwrote in message
news:ca**********************************@d27g2000 prf.googlegroups.com...
>I have made a windows service which is configured to start
automatically at the system startup under the USER account type. The
service is working perfectly fine when I try to start it manually, but
it is unable to start automatically at system restart and following
errors are displayed in the Event Logs.

1 - Timeout (30000 milliseconds) waiting for the (Service Name)
service to connect.
2 - The (Service Name) service failed to start due to the following
error: The service did not respond to the start or control request in
a timely fashion.

I also have also tried to write log entries in 'OnStart()' and Main
methods but the logs are also not displayed.
Does it indicate that it requires user credentials within 30 seconds?

I am using C# with .NET framework 2.0. I have tried to run the service
on Windows XP Pro and Windows Server 2003.

Regards,
Maqsood Ahmed
Dec 14 '07 #2

P: n/a
On 14 Dec, 09:23, "Stephany Young" <noone@localhostwrote:
Talk to Yasir Zaheer.

He has an identical problem.

"Maqsood Ahmed" <maqsood.ah...@gmail.comwrote in message

news:ca**********************************@d27g2000 prf.googlegroups.com...
I have made a windows service which is configured to start
automatically at the system startup under the USER account type. The
service is working perfectly fine when I try to start it manually, but
it is unable to start automatically at system restart and following
errors are displayed in the Event Logs.
1 - Timeout (30000 milliseconds) waiting for the (Service Name)
service to connect.
2 - The (Service Name) service failed to start due to the following
error: The service did not respond to the start or control request in
a timely fashion.
I also have also tried to write log entries in 'OnStart()' and Main
methods but the logs are also not displayed.
Does it indicate that it requires user credentials within 30 seconds?
I am using C# with .NET framework 2.0. I have tried to run the service
on Windows XP Pro and Windows Server 2003.
Regards,
Maqsood Ahmed- Dölj citerad text -

- Visa citerad text -
Nice try...
Dec 15 '07 #3

P: n/a
i have the same problem - a windows service that doesn't always start. the first line of the OnStart method writes something to the eventlog but sometimes it doesn't appear at all and the service isn't starting. it seems to be a sporatic problem. maybe sometimes it takes too long for all the .net stuff to get going after a reboot?
Aug 4 '08 #4

This discussion thread is closed

Replies have been disabled for this discussion.