468,556 Members | 2,051 Online
Bytes | Developer Community
New Post

Home Posts Topics Members FAQ

Post your question to a community of 468,556 developers. It's quick & easy.

Error installing Service using installutil on .NET 2.0

Hi all,

New to C# and VS 5 and .NET. I have attempted to write a service via
various examples and after several failed attempts to write an
installer via the VS 5 wizards,etc I tried to install the service
manually using Installutil.exe utility.

Unfortunately I am getting an error very early on, during the
Installation phase which has left me totally stumped as I don't know
how to go about fixing this.

Below is the output from the utility, if anyone can be of any help it
would be greatly appreciated. I have looked into finding an answer on
this and hopefully I have not missed out on an obvious source for the
solution (and therefore will not annoy with possibly a newbie problem)

Regards
Eoin

Running a transacted installation.

Beginning the Install phase of the installation.
See the contents of the log file for the D:\RoutingSetup\routing.ex
e assembly's progress.
The file is located at D:\RoutingSetup\routing.InstallLog.
Installing assembly 'D:\RoutingSetup\routing.exe'.
Affected parameters are:
logtoconsole =
assemblypath = D:\RoutingSetup\routing.exe
logfile = D:\RoutingSetup\Routing.InstallLog

An exception occurred during the Install phase.
System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance
of an object.

May 15 '07 #1
1 4763

<eo******@gmail.comwrote in message
news:11********************@l77g2000hsb.googlegrou ps.com...
Hi all,

New to C# and VS 5 and .NET. I have attempted to write a service via
various examples and after several failed attempts to write an
installer via the VS 5 wizards,etc I tried to install the service
manually using Installutil.exe utility.

Unfortunately I am getting an error very early on, during the
Installation phase which has left me totally stumped as I don't know
how to go about fixing this.

Below is the output from the utility, if anyone can be of any help it
would be greatly appreciated. I have looked into finding an answer on
this and hopefully I have not missed out on an obvious source for the
solution (and therefore will not annoy with possibly a newbie problem)

Regards
Eoin

Running a transacted installation.

Beginning the Install phase of the installation.
See the contents of the log file for the D:\RoutingSetup\routing.ex
e assembly's progress.
The file is located at D:\RoutingSetup\routing.InstallLog.
Installing assembly 'D:\RoutingSetup\routing.exe'.
Affected parameters are:
logtoconsole =
assemblypath = D:\RoutingSetup\routing.exe
logfile = D:\RoutingSetup\Routing.InstallLog

An exception occurred during the Install phase.
System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance
of an object.
I have as of yet to work with a .NET NT Service using VS 2005 and .NET 2.0.
I have done a couple using .Net 2003 using .Net 1.1.

Is there a message is the System Event log?

Well, that NullReference means that a reference to an object that's needed
is null, due to the object not being instantiated, before the code wants to
use the object.

Maybe, you can get a more detailed error message in the Event logs of the
O/S.
May 15 '07 #2

This discussion thread is closed

Replies have been disabled for this discussion.

Similar topics

6 posts views Thread by Ashwin Kambli | last post: by
4 posts views Thread by Claire | last post: by
11 posts views Thread by tshad | last post: by
5 posts views Thread by SiD` | last post: by
reply views Thread by Anonieko Ramos | last post: by
15 posts views Thread by =?Utf-8?B?RWxpb3Ro?= | last post: by
reply views Thread by NPC403 | last post: by
1 post views Thread by UniDue | last post: by
By using this site, you agree to our Privacy Policy and Terms of Use.