469,933 Members | 2,386 Online
Bytes | Developer Community
New Post

Home Posts Topics Members FAQ

Post your question to a community of 469,933 developers. It's quick & easy.

How to install service in Vista

I have made a Windows Service and I have read that you should use
installutil.exe to register the service. However, no service appears in the
Control Panel Administrative Tools Services when I run installutil. How
can I install my service?

I get one message when using installutil that I don't know if it is an error
message or not:

"No public installers with the RunInstallerAttribute.Yes attribute could be
found in the C:\... assembly.
Remove InstallState file because there are no installers."

What does that mean?
May 7 '07 #1
3 16732
I have made a Windows Service and I have read that you should use
installutil.exe to register the service. However, no service appears
in the Control Panel Administrative Tools Services when I run
installutil. How can I install my service?

I get one message when using installutil that I don't know if it is an
error message or not:

"No public installers with the RunInstallerAttribute.Yes attribute
could be
found in the C:\... assembly.
Remove InstallState file because there are no installers."
What does that mean?
It means that it could find code that should do the installing.
See also here (might wrap):
http://msdn2.microsoft.com/en-us/lib...er(VS.80).aspx

Hans Kesting
May 7 '07 #2
Hello Joachim,

Check that u use installutil.exe from the latest installed FW folder "WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v2.0.50727\"
and not the 1.1
---
WBR, Michael Nemtsev [.NET/C# MVP].
My blog: http://spaces.live.com/laflour
Team blog: http://devkids.blogspot.com/

"The greatest danger for most of us is not that our aim is too high and we
miss it, but that it is too low and we reach it" (c) Michelangelo

JI have made a Windows Service and I have read that you should use
Jinstallutil.exe to register the service. However, no service appears
Jin the Control Panel Administrative Tools Services when I run
Jinstallutil. How can I install my service?
J>
JI get one message when using installutil that I don't know if it is
Jan error message or not:
J>
J"No public installers with the RunInstallerAttribute.Yes attribute
Jcould be
Jfound in the C:\... assembly.
JRemove InstallState file because there are no installers."
JWhat does that mean?
J>
May 7 '07 #3
You need to have an Installer class in your service in order for Installutil
to be able to "install it". Look at a sample service for the code you need.
Peter
--
Site: http://www.eggheadcafe.com
UnBlog: http://petesbloggerama.blogspot.com
Short urls & more: http://ittyurl.net


"Joachim" wrote:
I have made a Windows Service and I have read that you should use
installutil.exe to register the service. However, no service appears in the
Control Panel Administrative Tools Services when I run installutil. How
can I install my service?

I get one message when using installutil that I don't know if it is an error
message or not:

"No public installers with the RunInstallerAttribute.Yes attribute could be
found in the C:\... assembly.
Remove InstallState file because there are no installers."

What does that mean?
May 7 '07 #4

This discussion thread is closed

Replies have been disabled for this discussion.

Similar topics

8 posts views Thread by Rob R. Ainscough | last post: by
9 posts views Thread by Anthony Jones | last post: by
reply views Thread by Erwin Moller | last post: by
6 posts views Thread by globalrev | last post: by
4 posts views Thread by RajkiranPro | last post: by
By using this site, you agree to our Privacy Policy and Terms of Use.