By using this site, you agree to our updated Privacy Policy and our Terms of Use. Manage your Cookies Settings.
458,112 Members | 1,628 Online
Bytes IT Community
+ Ask a Question
Need help? Post your question and get tips & solutions from a community of 458,112 IT Pros & Developers. It's quick & easy.

ToolstripManager not restoring toolbar positions.

P: n/a
Hi All,

I've got a few toolbars in my application hosted in a
ToolStripContainer. I have found a problem whereby the location of a
toolbar is not restored when doing a LoadSettings if the toolbar is in
the same ToolStripPanel as specified in the settings.

For example, create a toolbar in ToolStripContainer.TopToolStripPanel
and save settings. Drag to tool bar somewhere else within
ToolStripContainer.TopToolStripPanel and then load the settings, the
tool bar does not move back to the original position. Drag the
toolbar to ToolStripContainer.BottomToolStripPanel and then load the
settings, the tool bar moves back to the original position within
ToolStripContainer.TopToolStripPanel.

Does anyone know who to get the tool bar position to be updated
properly even when the toolbar is in
ToolStripContainer.TopToolStripPanel when the settings are loaded?

Thanks

Nick

Mar 15 '07 #1
Share this Question
Share on Google+
3 Replies


P: n/a
VJ
Looks localsettings has issues, and can't re-locate, oh I mean just update
location. I repo the problem here, In our application. uhmm. Have to see
whether it is .NET problem.

I can see if I find time to get a sample, maybe will help people from MS to
look at. Nick if you have time or a have sample go ahead put it here.

VJ

"Undergrid" <np*******@gmail.comwrote in message
news:11*********************@e1g2000hsg.googlegrou ps.com...
Hi All,

I've got a few toolbars in my application hosted in a
ToolStripContainer. I have found a problem whereby the location of a
toolbar is not restored when doing a LoadSettings if the toolbar is in
the same ToolStripPanel as specified in the settings.

For example, create a toolbar in ToolStripContainer.TopToolStripPanel
and save settings. Drag to tool bar somewhere else within
ToolStripContainer.TopToolStripPanel and then load the settings, the
tool bar does not move back to the original position. Drag the
toolbar to ToolStripContainer.BottomToolStripPanel and then load the
settings, the tool bar moves back to the original position within
ToolStripContainer.TopToolStripPanel.

Does anyone know who to get the tool bar position to be updated
properly even when the toolbar is in
ToolStripContainer.TopToolStripPanel when the settings are loaded?

Thanks

Nick

Mar 15 '07 #2

P: n/a

I've uploaded a simple sample here:

http://www.undergrid.me.uk/test/WindowsApplication1.zip

Just a toolbar in a container on a form.

Click on the save button to save the position.
Move the toolbar along the same docking edge.
Click on load, nothing should happen.
Move the toolbar to one of the other edges of the form.
Clock on the load button and the toolbar should return to the position
you saved it at.

Nick

On 15 Mar, 14:12, "VJ" <nonewsaddr...@yahoo.comwrote:
Looks localsettings has issues, and can't re-locate, oh I mean just update
location. I repo the problem here, In our application. uhmm. Have to see
whether it is .NET problem.

I can see if I find time to get a sample, maybe will help people from MS to
look at. Nick if you have time or a have sample go ahead put it here.

VJ

"Undergrid" <npthom...@gmail.comwrote in message

news:11*********************@e1g2000hsg.googlegrou ps.com...
Hi All,
I've got a few toolbars in my application hosted in a
ToolStripContainer. I have found a problem whereby the location of a
toolbar is not restored when doing a LoadSettings if the toolbar is in
the same ToolStripPanel as specified in the settings.
For example, create a toolbar in ToolStripContainer.TopToolStripPanel
and save settings. Drag to tool bar somewhere else within
ToolStripContainer.TopToolStripPanel and then load the settings, the
tool bar does not move back to the original position. Drag the
toolbar to ToolStripContainer.BottomToolStripPanel and then load the
settings, the tool bar moves back to the original position within
ToolStripContainer.TopToolStripPanel.
Does anyone know who to get the tool bar position to be updated
properly even when the toolbar is in
ToolStripContainer.TopToolStripPanel when the settings are loaded?
Thanks
Nick

Mar 15 '07 #3

P: n/a
VJ
Excellent, thanks. We will see if we get a response.

VJ

"Undergrid" <np*******@gmail.comwrote in message
news:11**********************@l77g2000hsb.googlegr oups.com...
>
I've uploaded a simple sample here:

http://www.undergrid.me.uk/test/WindowsApplication1.zip

Just a toolbar in a container on a form.

Click on the save button to save the position.
Move the toolbar along the same docking edge.
Click on load, nothing should happen.
Move the toolbar to one of the other edges of the form.
Clock on the load button and the toolbar should return to the position
you saved it at.

Nick

On 15 Mar, 14:12, "VJ" <nonewsaddr...@yahoo.comwrote:
>Looks localsettings has issues, and can't re-locate, oh I mean just
update
location. I repo the problem here, In our application. uhmm. Have to see
whether it is .NET problem.

I can see if I find time to get a sample, maybe will help people from MS
to
look at. Nick if you have time or a have sample go ahead put it here.

VJ

"Undergrid" <npthom...@gmail.comwrote in message

news:11*********************@e1g2000hsg.googlegro ups.com...
Hi All,
I've got a few toolbars in my application hosted in a
ToolStripContainer. I have found a problem whereby the location of a
toolbar is not restored when doing a LoadSettings if the toolbar is in
the same ToolStripPanel as specified in the settings.
For example, create a toolbar in ToolStripContainer.TopToolStripPanel
and save settings. Drag to tool bar somewhere else within
ToolStripContainer.TopToolStripPanel and then load the settings, the
tool bar does not move back to the original position. Drag the
toolbar to ToolStripContainer.BottomToolStripPanel and then load the
settings, the tool bar moves back to the original position within
ToolStripContainer.TopToolStripPanel.
Does anyone know who to get the tool bar position to be updated
properly even when the toolbar is in
ToolStripContainer.TopToolStripPanel when the settings are loaded?
Thanks
Nick


Mar 15 '07 #4

This discussion thread is closed

Replies have been disabled for this discussion.