By using this site, you agree to our updated Privacy Policy and our Terms of Use. Manage your Cookies Settings.
424,836 Members | 1,876 Online
Bytes IT Community
+ Ask a Question
Need help? Post your question and get tips & solutions from a community of 424,836 IT Pros & Developers. It's quick & easy.

No Symbols Loaded error in C#

P: n/a
JV
Hi All,

I am new to C# and I am having trouble compiling and running code. I
have the code written (it was just an example that I took) and I run
it, it gives me No Symbols loaded error as below.
Please let me know what is that I am doing wrong.

'DefaultDomain': Loaded
'c:\windows\microsoft.net\framework\v1.1.4322\msco rlib.dll', No symbols
loaded.
'TestSample': Loaded 'C:\Documents and Settings\jayar\My
Documents\Visual Studio
Projects\TestSample\TestSample\bin\Debug\TestSampl e.exe', Symbols
loaded.
The program '[3320] TestSample.exe' has exited with code 0 (0x0).

May 18 '06 #1
Share this Question
Share on Google+
3 Replies


P: n/a
There is no error in what you posted. "No symbols loaded" simply means that
debugging symbols were not loaded for a specific assembly. This is normal,
if the assembly was not compiled with debugging symbols.

--
HTH,

Kevin Spencer
Microsoft MVP
Professional Numbskull

The man who questions opinions is wise.
The man who quarrels with facts is a fool.

"JV" <ss********@yahoo.com> wrote in message
news:11**********************@g10g2000cwb.googlegr oups.com...
Hi All,

I am new to C# and I am having trouble compiling and running code. I
have the code written (it was just an example that I took) and I run
it, it gives me No Symbols loaded error as below.
Please let me know what is that I am doing wrong.

'DefaultDomain': Loaded
'c:\windows\microsoft.net\framework\v1.1.4322\msco rlib.dll', No symbols
loaded.
'TestSample': Loaded 'C:\Documents and Settings\jayar\My
Documents\Visual Studio
Projects\TestSample\TestSample\bin\Debug\TestSampl e.exe', Symbols
loaded.
The program '[3320] TestSample.exe' has exited with code 0 (0x0).

May 19 '06 #2

P: n/a
"Kevin Spencer" <ke***@DIESPAMMERSDIEtakempis.com> wrote:
There is no error in what you posted. "No symbols loaded" simply means that
debugging symbols were not loaded for a specific assembly. This is normal,
if the assembly was not compiled with debugging symbols.


Of course, mscorlib.dll has symbols in mscorlib.pdb, if it's on your
symbol path. The Symbols pack for Windows currently only has
mscorlib.pdb for .NET 1.1. You have to enable symbol server support with
SRV*C:\cygwin\opt\var\ms-symbols*http://msdl.microsoft.com/download/symbols

or some such to get those symbols. Those symbols are necessary for
low-level debugging such as using SOS in WinDbg / VS8 immediate window.

-- Barry

--
http://barrkel.blogspot.com/
May 19 '06 #3

P: n/a
No Symbols loaded is not an error. It's just informing you that no symbols
were loaded for that dll. That's fine and normal.

From the output shown below, it says that your program started up, loaded
the required dlls, executed itself, and completed. That's what you want.

What did your program do? Did it have a form on it or was it a console
application? If it had a form did the form appear? If it was a console
application and was fairly small, it may have appeared to never have run when
it actually did. To pause it during execution, either throw a breakpoint in
your code, or have the console ask for user input as the last line of code.
It will wait for the user to type before exiting.

Otherwise, post the code that you got and we can look to see if there's any
problems with it. But the point is, don't be nervous by the output that you
pasted below.
"JV" wrote:
Hi All,

I am new to C# and I am having trouble compiling and running code. I
have the code written (it was just an example that I took) and I run
it, it gives me No Symbols loaded error as below.
Please let me know what is that I am doing wrong.

'DefaultDomain': Loaded
'c:\windows\microsoft.net\framework\v1.1.4322\msco rlib.dll', No symbols
loaded.
'TestSample': Loaded 'C:\Documents and Settings\jayar\My
Documents\Visual Studio
Projects\TestSample\TestSample\bin\Debug\TestSampl e.exe', Symbols
loaded.
The program '[3320] TestSample.exe' has exited with code 0 (0x0).

May 19 '06 #4

This discussion thread is closed

Replies have been disabled for this discussion.