By using this site, you agree to our updated Privacy Policy and our Terms of Use. Manage your Cookies Settings.
434,847 Members | 2,321 Online
Bytes IT Community
+ Ask a Question
Need help? Post your question and get tips & solutions from a community of 434,847 IT Pros & Developers. It's quick & easy.

C# Installation Problem

P: n/a
I am trying to install Visual C# .net Standard on Windows XP Professional. I
cannot get past the first step of the installation where I am told that
system components that are installed do not match the versions required for
Visual Studio .NET.

I have tried a clean boot of xp, but I end up at the same point.

Can anyone provide some advice?

Thanks.
Nov 16 '05 #1
Share this Question
Share on Google+
2 Replies


P: n/a
Hi
did you install the prerequisite components of visual studio in step one ?
it is always marked as step one of the installation. Did you make sure
that you have IIS installed and configured? Also the language of your
system needs to match the installing language of your visual studio in
order for VS to install.

This may also happen because you try to install vs.net with framework 1.0
when you already installed framework 1.1 try to use this option while
installing visual studio
D:\Setup\Setup.exe /NO_BSLN_CHECK ( no baseline check ) so them this may
overlook the problem hope this solve the problem

Mohamed Mahfouz
MEA Developer Support Center
ITworx on behalf of Microsoft EMEA GTSC

Nov 16 '05 #2

P: n/a
I did not have IIS installed, I have now installed it, I did not do anything
to customize the configuration once I did the install, is there some further
work to do yet?

I have the 1.1 .net framework installed. I have tried the no baseline check
option on the setup, my results continue to be the same.

When I click on step 1 of the installation, I get a message telling me that
setup has determined that another program requires the computer to reboot.

If I put the prerequistite cd in first, it tells me to use DISK 1 of my
product. I appear to be stuck.

Can you direct me to the prerequisite list and provide some assistance with
how the configuration of those prerequisites need to look.

Thanks.
"Mohamoss" wrote:
Hi
did you install the prerequisite components of visual studio in step one ?
it is always marked as step one of the installation. Did you make sure
that you have IIS installed and configured? Also the language of your
system needs to match the installing language of your visual studio in
order for VS to install.

This may also happen because you try to install vs.net with framework 1.0
when you already installed framework 1.1 try to use this option while
installing visual studio
D:\Setup\Setup.exe /NO_BSLN_CHECK ( no baseline check ) so them this may
overlook the problem hope this solve the problem

Mohamed Mahfouz
MEA Developer Support Center
ITworx on behalf of Microsoft EMEA GTSC

Nov 16 '05 #3

This discussion thread is closed

Replies have been disabled for this discussion.