469,890 Members | 1,454 Online
Bytes | Developer Community
New Post

Home Posts Topics Members FAQ

Post your question to a community of 469,890 developers. It's quick & easy.

Microsoft URL Rewrite Module and VS 2008 in Debug error message

Hi all,

I've installed the new Microsoft URL Rewrite Module for IIS 7.0

http://www.iis.net/downloads/default...=34&i=1691&g=6

on both my laptop (Vista Home Premium) and my desktop (Vista
Ultimate). I'm running my sites on IIS instead of the ASP.NET server.
If I call my site using http://localhost in the browser, it works
fine. However, as soon as I run it from within Visual Studio 2008 in
debug mode, it displays the following HTML error message not in
browser but in a Windows popup,

Unable to start debugging on the web server <!DOCTYPE html ...etc...
<title>IIS 7.0 Detailed Error - 500.50 - URL Rewrite Module Error</
title>

However, if there was a problem with the module, it wouldn't run
normally outside of VS 2008 debug mode. Has anyone else installed this
module? On both of my computers I'm getting the same error message
which is really odd. Any idea what could be wrong here?

As soon as I add the following line, in debug mode it fails
<rewrite>
<rules>
<rule name="Rewrite to article.aspx">
<match url="^article/([0-9]+)" />
<action type="Rewrite" url="default.aspx?id={R:1}" />
</rule>
</rules>
</rewrite>

Thanks
Maz
Nov 16 '08 #1
1 3372
Besides posting here, where you may or may not get the answer you need,
I suggest that you post your debugging questions to the VS debugging newsgroup
on this same server : microsoft.public.vsnet.debugging.

Juan T. Llibre, asp.net MVP
asp.net faq : http://asp.net.do/faq/
foros de asp.net, en español : http://asp.net.do/foros/
======================================
"mazdotnet" <ma*******@gmail.comwrote in message
news:45**********************************@u29g2000 pro.googlegroups.com...
Hi all,

I've installed the new Microsoft URL Rewrite Module for IIS 7.0

http://www.iis.net/downloads/default...=34&i=1691&g=6

on both my laptop (Vista Home Premium) and my desktop (Vista
Ultimate). I'm running my sites on IIS instead of the ASP.NET server.
If I call my site using http://localhost in the browser, it works
fine. However, as soon as I run it from within Visual Studio 2008 in
debug mode, it displays the following HTML error message not in
browser but in a Windows popup,

Unable to start debugging on the web server <!DOCTYPE html ...etc...
<title>IIS 7.0 Detailed Error - 500.50 - URL Rewrite Module Error</
title>

However, if there was a problem with the module, it wouldn't run
normally outside of VS 2008 debug mode. Has anyone else installed this
module? On both of my computers I'm getting the same error message
which is really odd. Any idea what could be wrong here?

As soon as I add the following line, in debug mode it fails
<rewrite>
<rules>
<rule name="Rewrite to article.aspx">
<match url="^article/([0-9]+)" />
<action type="Rewrite" url="default.aspx?id={R:1}" />
</rule>
</rules>
</rewrite>

Thanks
Maz

Nov 18 '08 #2

This discussion thread is closed

Replies have been disabled for this discussion.

Similar topics

6 posts views Thread by sureshbup | last post: by
8 posts views Thread by Derek Martin | last post: by
reply views Thread by Derek Martin | last post: by
1 post views Thread by Waqarahmed | last post: by
By using this site, you agree to our Privacy Policy and Terms of Use.