By using this site, you agree to our updated Privacy Policy and our Terms of Use. Manage your Cookies Settings.
440,536 Members | 1,504 Online
Bytes IT Community
+ Ask a Question
Need help? Post your question and get tips & solutions from a community of 440,536 IT Pros & Developers. It's quick & easy.

Slow load time for asp pages, Visual Sudio, local server

P: n/a
I'm using Visual Studio 2005 Standard edition with Vista.
Trying out a few simple asp.net apps, using Visual Studio's built in Web
Server, its taking 1 minute 35 secs to load the first page.
This seems a long time. Is this normal or is it a Vista problem?
Tried out same page on my laptop using Visual Web Developer 2008 Express
Edition, local server, XP Professional.
First load was 9 seconds, subsequent loads 1 second
Jun 29 '08 #1
Share this Question
Share on Google+
3 Replies


P: n/a

"Zerogos" <Ze*****@discussions.microsoft.comwrote in message
news:69**********************************@microsof t.com...
I'm using Visual Studio 2005 Standard edition with Vista.
Trying out a few simple asp.net apps, using Visual Studio's built in Web
Server, its taking 1 minute 35 secs to load the first page.
This seems a long time. Is this normal or is it a Vista problem?
Tried out same page on my laptop using Visual Web Developer 2008 Express
Edition, local server, XP Professional.
First load was 9 seconds, subsequent loads 1 second

wow, what are the odds? 2 consecutive posts regarding the same topic.. let
me know if you figure something out.

Jun 29 '08 #2

P: n/a
Will do

"SilentCry" wrote:
>
"Zerogos" <Ze*****@discussions.microsoft.comwrote in message
news:69**********************************@microsof t.com...
I'm using Visual Studio 2005 Standard edition with Vista.
Trying out a few simple asp.net apps, using Visual Studio's built in Web
Server, its taking 1 minute 35 secs to load the first page.
This seems a long time. Is this normal or is it a Vista problem?
Tried out same page on my laptop using Visual Web Developer 2008 Express
Edition, local server, XP Professional.
First load was 9 seconds, subsequent loads 1 second

wow, what are the odds? 2 consecutive posts regarding the same topic.. let
me know if you figure something out.

Jun 29 '08 #3

P: n/a
Hi,

Great news. Disabled all my Explorer Add-ons, "Tools/Manage
Add-ons/Enable or Disable Add-ons ". Solved the problem. I will try and
find out which Add-on was causing the trouble.

"SilentCry" wrote:
>
"Zerogos" <Ze*****@discussions.microsoft.comwrote in message
news:69**********************************@microsof t.com...
I'm using Visual Studio 2005 Standard edition with Vista.
Trying out a few simple asp.net apps, using Visual Studio's built in Web
Server, its taking 1 minute 35 secs to load the first page.
This seems a long time. Is this normal or is it a Vista problem?
Tried out same page on my laptop using Visual Web Developer 2008 Express
Edition, local server, XP Professional.
First load was 9 seconds, subsequent loads 1 second

wow, what are the odds? 2 consecutive posts regarding the same topic.. let
me know if you figure something out.

Jun 29 '08 #4

This discussion thread is closed

Replies have been disabled for this discussion.