By using this site, you agree to our updated Privacy Policy and our Terms of Use. Manage your Cookies Settings.
425,992 Members | 967 Online
Bytes IT Community
+ Ask a Question
Need help? Post your question and get tips & solutions from a community of 425,992 IT Pros & Developers. It's quick & easy.

Ajax working on dev server not on ie

P: n/a
I have a webapp that uses the AjaxControlToolkit. The app and ajax works
fine when run within my dev server in Visual Studio 2005 but does not work
on IIS. Any Suggestions?
Bill
Aug 6 '07 #1
Share this Question
Share on Google+
8 Replies


P: n/a
"Does not work" is pretty vague term.
Suggestion: Rephrase your question and be more specific.

George


"Bill Gower" <bi*******@charter.netwrote in message
news:uq**************@TK2MSFTNGP05.phx.gbl...
>I have a webapp that uses the AjaxControlToolkit. The app and ajax works
fine when run within my dev server in Visual Studio 2005 but does not work
on IIS. Any Suggestions?
Bill


Aug 6 '07 #2

P: n/a
Example. The Masked Edit does not display the mask. It works fine and does
display the mask in my development server. When I run the app in IIS, I get
the textbox for the date field but the mask doesn't work. I am using the
MaskEdit ajax control.

Bill

"George Ter-Saakov" <gt****@cardone.comwrote in message
news:%2****************@TK2MSFTNGP02.phx.gbl...
"Does not work" is pretty vague term.
Suggestion: Rephrase your question and be more specific.

George


"Bill Gower" <bi*******@charter.netwrote in message
news:uq**************@TK2MSFTNGP05.phx.gbl...
>>I have a webapp that uses the AjaxControlToolkit. The app and ajax works
fine when run within my dev server in Visual Studio 2005 but does not work
on IIS. Any Suggestions?
Bill



Aug 6 '07 #3

P: n/a
Further to my post, I am getting no error messages, the app loads just fine.
It just doesn't use the Ajax controls in IIS 6. I have the dlls for Ajax in
my bin directory. As I said earlier the Ajax controls work just fine in my
vs dev server but they won't work in IIS 6

Bill
"Bill Gower" <bi*******@charter.netwrote in message
news:%2****************@TK2MSFTNGP02.phx.gbl...
Example. The Masked Edit does not display the mask. It works fine and
does display the mask in my development server. When I run the app in
IIS, I get the textbox for the date field but the mask doesn't work. I am
using the MaskEdit ajax control.

Bill

"George Ter-Saakov" <gt****@cardone.comwrote in message
news:%2****************@TK2MSFTNGP02.phx.gbl...
>"Does not work" is pretty vague term.
Suggestion: Rephrase your question and be more specific.

George


"Bill Gower" <bi*******@charter.netwrote in message
news:uq**************@TK2MSFTNGP05.phx.gbl...
>>>I have a webapp that uses the AjaxControlToolkit. The app and ajax works
fine when run within my dev server in Visual Studio 2005 but does not
work on IIS. Any Suggestions?
Bill




Aug 6 '07 #4

P: n/a
A further note. Scripting is enabled in my browser and when I look at the
source that is produced I can see the javascript in the page.

Bill

"Bill Gower" <bi*******@charter.netwrote in message
news:%2***************@TK2MSFTNGP05.phx.gbl...
Further to my post, I am getting no error messages, the app loads just
fine. It just doesn't use the Ajax controls in IIS 6. I have the dlls for
Ajax in my bin directory. As I said earlier the Ajax controls work just
fine in my vs dev server but they won't work in IIS 6

Bill
"Bill Gower" <bi*******@charter.netwrote in message
news:%2****************@TK2MSFTNGP02.phx.gbl...
>Example. The Masked Edit does not display the mask. It works fine and
does display the mask in my development server. When I run the app in
IIS, I get the textbox for the date field but the mask doesn't work. I
am using the MaskEdit ajax control.

Bill

"George Ter-Saakov" <gt****@cardone.comwrote in message
news:%2****************@TK2MSFTNGP02.phx.gbl...
>>"Does not work" is pretty vague term.
Suggestion: Rephrase your question and be more specific.

George


"Bill Gower" <bi*******@charter.netwrote in message
news:uq**************@TK2MSFTNGP05.phx.gbl...
I have a webapp that uses the AjaxControlToolkit. The app and ajax
works fine when run within my dev server in Visual Studio 2005 but does
not work on IIS. Any Suggestions?
Bill




Aug 6 '07 #5

P: n/a
My guess would be that ajax settings are not in web.config so browser can
not load javascript.
Check web.config files on development and production especially <handlers>
section.

George.

"Bill Gower" <bi*******@charter.netwrote in message
news:uP**************@TK2MSFTNGP06.phx.gbl...
>A further note. Scripting is enabled in my browser and when I look at the
source that is produced I can see the javascript in the page.

Bill

"Bill Gower" <bi*******@charter.netwrote in message
news:%2***************@TK2MSFTNGP05.phx.gbl...
>Further to my post, I am getting no error messages, the app loads just
fine. It just doesn't use the Ajax controls in IIS 6. I have the dlls
for Ajax in my bin directory. As I said earlier the Ajax controls work
just fine in my vs dev server but they won't work in IIS 6

Bill
"Bill Gower" <bi*******@charter.netwrote in message
news:%2****************@TK2MSFTNGP02.phx.gbl...
>>Example. The Masked Edit does not display the mask. It works fine and
does display the mask in my development server. When I run the app in
IIS, I get the textbox for the date field but the mask doesn't work. I
am using the MaskEdit ajax control.

Bill

"George Ter-Saakov" <gt****@cardone.comwrote in message
news:%2****************@TK2MSFTNGP02.phx.gbl.. .
"Does not work" is pretty vague term.
Suggestion: Rephrase your question and be more specific.

George


"Bill Gower" <bi*******@charter.netwrote in message
news:uq**************@TK2MSFTNGP05.phx.gbl...
>I have a webapp that uses the AjaxControlToolkit. The app and ajax
>works fine when run within my dev server in Visual Studio 2005 but does
>not work on IIS. Any Suggestions?
>
>
Bill
>
>




Aug 6 '07 #6

P: n/a
No the web config file is fine. I am using the same web.config on both IIS
and vs dev web server. Could it have something to do with IIS? IIS maybe
does not know how to handle Ajax. Do I need to configure IIS anywhere?

Bill

"George Ter-Saakov" <gt****@cardone.comwrote in message
news:%2****************@TK2MSFTNGP03.phx.gbl...
My guess would be that ajax settings are not in web.config so browser can
not load javascript.
Check web.config files on development and production especially <handlers>
section.

George.

"Bill Gower" <bi*******@charter.netwrote in message
news:uP**************@TK2MSFTNGP06.phx.gbl...
>>A further note. Scripting is enabled in my browser and when I look at the
source that is produced I can see the javascript in the page.

Bill

"Bill Gower" <bi*******@charter.netwrote in message
news:%2***************@TK2MSFTNGP05.phx.gbl...
>>Further to my post, I am getting no error messages, the app loads just
fine. It just doesn't use the Ajax controls in IIS 6. I have the dlls
for Ajax in my bin directory. As I said earlier the Ajax controls work
just fine in my vs dev server but they won't work in IIS 6

Bill
"Bill Gower" <bi*******@charter.netwrote in message
news:%2****************@TK2MSFTNGP02.phx.gbl.. .
Example. The Masked Edit does not display the mask. It works fine and
does display the mask in my development server. When I run the app in
IIS, I get the textbox for the date field but the mask doesn't work. I
am using the MaskEdit ajax control.

Bill

"George Ter-Saakov" <gt****@cardone.comwrote in message
news:%2****************@TK2MSFTNGP02.phx.gbl. ..
"Does not work" is pretty vague term.
Suggestion: Rephrase your question and be more specific.
>
George
>
>
>
>
"Bill Gower" <bi*******@charter.netwrote in message
news:uq**************@TK2MSFTNGP05.phx.gbl.. .
>>I have a webapp that uses the AjaxControlToolkit. The app and ajax
>>works fine when run within my dev server in Visual Studio 2005 but
>>does not work on IIS. Any Suggestions?
>>
>>
>Bill
>>
>>
>
>




Aug 6 '07 #7

P: n/a
the web.config is the only change needed to configure Ajax.
Have you configured the folder as an Application in IIS?
Also make sure you have JavaScript errors notification turned on. Internet
Options/Advanced/Display notification about every script error"
I am almost 100% positive you have a problem with JavaScript.


George
"Bill Gower" <bi*******@charter.netwrote in message
news:%2****************@TK2MSFTNGP03.phx.gbl...
No the web config file is fine. I am using the same web.config on both
IIS and vs dev web server. Could it have something to do with IIS? IIS
maybe does not know how to handle Ajax. Do I need to configure IIS
anywhere?

Bill

"George Ter-Saakov" <gt****@cardone.comwrote in message
news:%2****************@TK2MSFTNGP03.phx.gbl...
>My guess would be that ajax settings are not in web.config so browser can
not load javascript.
Check web.config files on development and production especially
<handlerssection.

George.

"Bill Gower" <bi*******@charter.netwrote in message
news:uP**************@TK2MSFTNGP06.phx.gbl...
>>>A further note. Scripting is enabled in my browser and when I look at
the source that is produced I can see the javascript in the page.

Bill

"Bill Gower" <bi*******@charter.netwrote in message
news:%2***************@TK2MSFTNGP05.phx.gbl...
Further to my post, I am getting no error messages, the app loads just
fine. It just doesn't use the Ajax controls in IIS 6. I have the dlls
for Ajax in my bin directory. As I said earlier the Ajax controls work
just fine in my vs dev server but they won't work in IIS 6

Bill
"Bill Gower" <bi*******@charter.netwrote in message
news:%2****************@TK2MSFTNGP02.phx.gbl. ..
Example. The Masked Edit does not display the mask. It works fine and
does display the mask in my development server. When I run the app in
IIS, I get the textbox for the date field but the mask doesn't work.
I am using the MaskEdit ajax control.
>
Bill
>
"George Ter-Saakov" <gt****@cardone.comwrote in message
news:%2****************@TK2MSFTNGP02.phx.gbl.. .
>"Does not work" is pretty vague term.
>Suggestion: Rephrase your question and be more specific.
>>
>George
>>
>>
>>
>>
>"Bill Gower" <bi*******@charter.netwrote in message
>news:uq**************@TK2MSFTNGP05.phx.gbl. ..
>>>I have a webapp that uses the AjaxControlToolkit. The app and ajax
>>>works fine when run within my dev server in Visual Studio 2005 but
>>>does not work on IIS. Any Suggestions?
>>>
>>>
>>Bill
>>>
>>>
>>
>>
>
>




Aug 6 '07 #8

P: n/a
I finally got it to work. I rebuilt the web.config file from scratch.

Thanks for your help
Bill

"George Ter-Saakov" <gt****@cardone.comwrote in message
news:%2****************@TK2MSFTNGP02.phx.gbl...
the web.config is the only change needed to configure Ajax.
Have you configured the folder as an Application in IIS?
Also make sure you have JavaScript errors notification turned on. Internet
Options/Advanced/Display notification about every script error"
I am almost 100% positive you have a problem with JavaScript.


George
"Bill Gower" <bi*******@charter.netwrote in message
news:%2****************@TK2MSFTNGP03.phx.gbl...
>No the web config file is fine. I am using the same web.config on both
IIS and vs dev web server. Could it have something to do with IIS? IIS
maybe does not know how to handle Ajax. Do I need to configure IIS
anywhere?

Bill

"George Ter-Saakov" <gt****@cardone.comwrote in message
news:%2****************@TK2MSFTNGP03.phx.gbl...
>>My guess would be that ajax settings are not in web.config so browser
can not load javascript.
Check web.config files on development and production especially
<handlerssection.

George.

"Bill Gower" <bi*******@charter.netwrote in message
news:uP**************@TK2MSFTNGP06.phx.gbl...
A further note. Scripting is enabled in my browser and when I look at
the source that is produced I can see the javascript in the page.

Bill

"Bill Gower" <bi*******@charter.netwrote in message
news:%2***************@TK2MSFTNGP05.phx.gbl.. .
Further to my post, I am getting no error messages, the app loads just
fine. It just doesn't use the Ajax controls in IIS 6. I have the dlls
for Ajax in my bin directory. As I said earlier the Ajax controls
work just fine in my vs dev server but they won't work in IIS 6
>
Bill
>
>
"Bill Gower" <bi*******@charter.netwrote in message
news:%2****************@TK2MSFTNGP02.phx.gbl.. .
>Example. The Masked Edit does not display the mask. It works fine
>and does display the mask in my development server. When I run the
>app in IIS, I get the textbox for the date field but the mask doesn't
>work. I am using the MaskEdit ajax control.
>>
>Bill
>>
>"George Ter-Saakov" <gt****@cardone.comwrote in message
>news:%2****************@TK2MSFTNGP02.phx.gbl. ..
>>"Does not work" is pretty vague term.
>>Suggestion: Rephrase your question and be more specific.
>>>
>>George
>>>
>>>
>>>
>>>
>>"Bill Gower" <bi*******@charter.netwrote in message
>>news:uq**************@TK2MSFTNGP05.phx.gbl.. .
>>>>I have a webapp that uses the AjaxControlToolkit. The app and ajax
>>>>works fine when run within my dev server in Visual Studio 2005 but
>>>>does not work on IIS. Any Suggestions?
>>>>
>>>>
>>>Bill
>>>>
>>>>
>>>
>>>
>>
>>
>
>




Aug 6 '07 #9

This discussion thread is closed

Replies have been disabled for this discussion.