By using this site, you agree to our updated Privacy Policy and our Terms of Use. Manage your Cookies Settings.
425,677 Members | 1,890 Online
Bytes IT Community
+ Ask a Question
Need help? Post your question and get tips & solutions from a community of 425,677 IT Pros & Developers. It's quick & easy.

Webcontrols - No intellisense, greyed out in toolbox - VS2005 SP1/Vista

P: n/a
Not sure if Vista factors into the equation or not, but my guess would
be YES.

I installed Visual Studio 2005 (+SP1) on a Vista laptop and my
ASP .NET webcontrols (and AJAX controls) are not registering in
intellisense and are not avail for drag/drop from the toolbox (greyed
out). I can force them in there and compile/run just fine. I already
tried the "repair" option from the add/remove programs entry.

Any thoughts? I know there has to be a fix for this, my guess is that
VS2005 is looking in the wrong place. I don't want to have to
uninstall/reinstall.

I've seen other posts for this, but no answers.

Has anyone been able to resolve this problem?

Thanks!

Jun 21 '07 #1
Share this Question
Share on Google+
2 Replies


P: n/a
One more detail - the only controls that do show up as enabled in the
toolbox in the designer are the HTML controls. It's like it doesn't
realize i'm working on an .aspx page, a master page, a webusercontrol,
etc...

Jun 21 '07 #2

P: n/a
I found a solution

After installing AJAX Extensions and the additional toolkit...

1) Uninstall Visual Studio 2005
2) Reinstall Visual Studio 2005
3) Get the appropriate VS2005 updates from windows update, in my case
it was...
a) SP1
b) update for Vista

AJAX does not have to be reinstalled.

Everything works, full intellisense, ajax works, toolbox works, happy
times.

Now if Microsoft would just send me that check for the 2 days I lost
trying to figure this out...

Jun 22 '07 #3

This discussion thread is closed

Replies have been disabled for this discussion.