By using this site, you agree to our updated Privacy Policy and our Terms of Use. Manage your Cookies Settings.
429,363 Members | 2,961 Online
Bytes IT Community
+ Ask a Question
Need help? Post your question and get tips & solutions from a community of 429,363 IT Pros & Developers. It's quick & easy.

how to use microsoft application blocks ent lib june 2005

P: n/a
Thx Sloanfor the solution.
It is working properly under Full trust
When i tried it under unMedium trust it was giving error
Parser Error Message: Required permissions cannot be acquired.
::::::::::
Source Error:
[No relevant source lines]
Source File: machine.config Line: 258
:::::::::::::::::
when i tried to solve it out by editing
web_mediumtrust.config
::::::::::::::::::::::::

<PolicyLevel version="1">
................. some default tags .......
<SecurityClass Name="OleDbPermission"
Description="System.Data.OleDb.OleDbPermission,
System.Data, Version=2.0.0.0,
Culture=neutral,
PublicKeyToken=b77a5c561934e089"/>

<SecurityClass Name="EventLogPermission"
Description="System.Diagnostics.EventLogPermission ,
System, Version=2.0.0.0,
Culture=neutral,
PublicKeyToken=b77a5c561934e089" />

</SecurityClasses>

<NamedPermissionSets>
<PermissionSet
class="NamedPermissionSet"
version="1"
Name="ASP.Net">
................. some default tags .......
<IPermission class="OleDbPermission"
version="1" Unrestricted="true"/>
<IPermission class="EventLogPermission"
version="1">
<Machine name="." access="Write"/>
</IPermission>
<IPermission
class="SqlClientPermission"
version="1"
Unrestricted="true"
/>

</PermissionSet>
</NamedPermissionSets>
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

result

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Description: An error occurred during the processing of a configuration
file required to service this request. Please review the specific error
details below and modify your configuration file appropriately.

Parser Error Message: Execution permission cannot be acquired.

Source Error:
Line 196: <add assembly="System.EnterpriseServices,
Version=1.0.5000.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b03f5f7f11d50a3a"/>
Line 197: <add assembly="System.Web.Mobile,
Version=1.0.5000.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b03f5f7f11d50a3a"/>
Line 198: <add assembly="*"/>
Line 199: </assemblies>
Line 200: </compilation>
Source File:
c:\windows\microsoft.net\framework\v1.1.4322\Confi g\machine.config Line: 198
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Please suggest how i can remove this error
and run the applicatin under medium trust


sloan wrote:
Read these blogs:

And next time try to be a little more limiting to which newsgroups
you post.
>


Common Build Properties were changed from Default:

http://blogs.msdn.com/tomholl/archiv...x?Pending=true
If you are deploying to an environment where the instrumentation
cannot be
used,
it's pretty easy to disable it, but you will need to recompile the code.
Luckily all the instrumentation code is wrapped around conditional
compilation directives,
so you won't need to edit any source files directly.
Just go into the Project Properties dialog for the Common project,
and under Configuration Properties\Build,
find the Conditional Compilation Properties property
and remove ;USEWMI;USEEVENTLOG;USEPERFORMANCECOUNTER (or
any combination of these that you don't want).
Once you recompile, the relevant instrumentation code will be disabled.
Of course, it is still possible to configure the Logging &
Instrumentation Application Block to use WMI or Event Log,
so make sure you also choose appropriate settings for your environment
if you are using that block.

http://channel9.msdn.com/wiki/defaul...riseLibraryFAQ
Open up the EnterpriseLibrary.sln and modify the Configuration
Properties\Build\Conditional Constants
of the EnterpriseLibrary.Common project.
Remove the USEWMI;USEEVENTLOG;USEPERFORMANCECOUNTER constants.
By removing these constants,
all of the internal Enterprise Library instrumentation will be disabled.
Recompile.
"bungle" <bu****@wizardbuy.comwrote in message
news:11**********************@h48g2000cwc.googlegr oups.com...
>Hi,

I have started using MS Enterprise Library for the data access layer
and found it great. I have changed to coding on another machine though
and didn't think it necessary to a full install of the Enterprise
Library. This caused a problem that the following article solves:

http://scottonwriting.net/sowblog/posts/3406.aspx

Does this however mean I am going to run into all sorts of problems
using the enterprise library if I host my website on a shared hosting
solution where I don't have any control on what is installed on the
servers?

Thanks in advance

Dave



"Mukesh" <ef*****@newsgroups.nospamwrote in message
news:45**************@newsgroups.nospam...
>Hi

I m using
microsoft application blocks Enterprise Library june 2005 with .net
framework 1.1 and VStudio2003 And C# as coding language
Sql server 2000 database

the project is running properly on the localhost server
but my online server does not have the ms Ent lib installed and also
de\oes not have visual studio that simply a .net 1.1 installed on that.
That means the windows services that the MS entLIb 2005 requires are not
installed on the server. SO the project is giving error and not
connecting to the database.

*SO how can i use MS ent Lib without installing the services on the
server and Simply refering the dll's provided with MS entLib.

Plz Help me

Mukesh Kumar Agarwal
Mu****@efextra.com
Delhi, India
*

Oct 6 '06 #1
Share this Question
Share on Google+
3 Replies


P: n/a
Hi Mukesh,

I understand that you're having problem to use Enterprise Library June 2005
for .NET 1.1 with partial trust.

Based on my research, there's a patch for the version of .NET 2.0:

#Tom Hollander's blog : Patch for Partial Trust support in Enterprise
Library for .NET 2.0
http://blogs.msdn.com/tomholl/archiv...30/652955.aspx

I'm currently still consulting about if it has a patch for .NET 1.1 too,
I'll get back to you as soon as possible.

By the way, I see you posted several posts regarding this issue at the same
time, and also CCed me via email. However, since the email is not valid, I
cannot reach you via email promptly. If this is an urgent issue for your
product, I would suggest you contact PSS for prompt response.

For PSS support or a local on site, you can also try contacting the global
support center through the following link:

http://support.microsoft.com/gp/assistsupport

They will provide you the detailed info on how to contact the local
developer support center.

Sincerely,
Walter Wang (wa****@online.microsoft.com, remove 'online.')
Microsoft Online Community Support

==================================================
Get notification to my posts through email? Please refer to
http://msdn.microsoft.com/subscripti...ult.aspx#notif
ications. If you are using Outlook Express, please make sure you clear the
check box "Tools/Options/Read: Get 300 headers at a time" to see your reply
promptly.

Note: The MSDN Managed Newsgroup support offering is for non-urgent issues
where an initial response from the community or a Microsoft Support
Engineer within 1 business day is acceptable. Please note that each follow
up response may take approximately 2 business days as the support
professional working with you may need further investigation to reach the
most efficient resolution. The offering is not appropriate for situations
that require urgent, real-time or phone-based interactions or complex
project analysis and dump analysis issues. Issues of this nature are best
handled working with a dedicated Microsoft Support Engineer by contacting
Microsoft Customer Support Services (CSS) at
http://msdn.microsoft.com/subscripti...t/default.aspx.
==================================================

This posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights.

Oct 9 '06 #2

P: n/a
Hi Mukesh,

I've consulted this with Pattern & Practice team with this issue. So far,
there's no patch for Ent Lib June 2005 .NET 1.1 release to work in partial
trust. Sorry for the inconvenience.

Regards,
Walter Wang (wa****@online.microsoft.com, remove 'online.')
Microsoft Online Community Support

==================================================
When responding to posts, please "Reply to Group" via your newsreader so
that others may learn and benefit from your issue.
==================================================

This posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights.

Oct 9 '06 #3

P: n/a
Hi Mukesh,

If you see this, would you please kindly email me with your contact
information? Thank you.

Regards,
Walter Wang (wa****@online.microsoft.com, remove 'online.')
Microsoft Online Community Support

==================================================
When responding to posts, please "Reply to Group" via your newsreader so
that others may learn and benefit from your issue.
==================================================

This posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights.

Oct 11 '06 #4

This discussion thread is closed

Replies have been disabled for this discussion.