By using this site, you agree to our updated Privacy Policy and our Terms of Use. Manage your Cookies Settings.
446,276 Members | 1,979 Online
Bytes IT Community
+ Ask a Question
Need help? Post your question and get tips & solutions from a community of 446,276 IT Pros & Developers. It's quick & easy.

.net 2.0 and McAfee

P: n/a
Hi all,

I have finished banging my head on this one. I am using VS 2005 asp .net to
build web pages. I have always had McAfee Internet Security Suite 7.0 (minus
the privacy service) installed and everything was fine. Over the weekend,
McAfee decided to upgrade me to their new version. It's an automated process
over the internet so I just followed the simple instructions - again I did
not install the privacy service.

Now I cannot load any pages I build (I am using the VS local web server not
IIS) due not 'Cannot Find Server or DNS Error'.

Even a simple page with one word will not load. I know that privacy service
causes some issues, but it cannot if it is not installed. Also, everything
was OK 5 mins. before the upgrade but not directly after, so it can't just
be a coincidence. I have spoken with live techninians in McAfee but that was
a complete waste of time.

I'm desperate -- help!!

Tom
Jul 31 '06 #1
Share this Question
Share on Google+
7 Replies


P: n/a
Very similar issue with NOD32. I just configured NOD32 not to check *.aspx
file and stopped internet protection (but I don't remember exactly - one
thing is sure - check your AV configuration and try to guess what should be
turned off)

"Tom Swanick" <to********@iolfree.iewrote in message
news:OS**************@TK2MSFTNGP03.phx.gbl...
Hi all,

I have finished banging my head on this one. I am using VS 2005 asp .net
to build web pages. I have always had McAfee Internet Security Suite 7.0
(minus the privacy service) installed and everything was fine. Over the
weekend, McAfee decided to upgrade me to their new version. It's an
automated process over the internet so I just followed the simple
instructions - again I did not install the privacy service.

Now I cannot load any pages I build (I am using the VS local web server
not IIS) due not 'Cannot Find Server or DNS Error'.

Even a simple page with one word will not load. I know that privacy
service causes some issues, but it cannot if it is not installed. Also,
everything was OK 5 mins. before the upgrade but not directly after, so it
can't just be a coincidence. I have spoken with live techninians in McAfee
but that was a complete waste of time.

I'm desperate -- help!!

Tom

Jul 31 '06 #2

P: n/a
Thank you,

Yes I've checked averything I think I should but no success. This is costing
me a lot of money!!

Tom

"Dariusz Tomon" <d.*****@mazars.plwrote in message
news:uh**************@TK2MSFTNGP03.phx.gbl...
Very similar issue with NOD32. I just configured NOD32 not to check *.aspx
file and stopped internet protection (but I don't remember exactly - one
thing is sure - check your AV configuration and try to guess what should
be turned off)

"Tom Swanick" <to********@iolfree.iewrote in message
news:OS**************@TK2MSFTNGP03.phx.gbl...
>Hi all,

I have finished banging my head on this one. I am using VS 2005 asp .net
to build web pages. I have always had McAfee Internet Security Suite 7.0
(minus the privacy service) installed and everything was fine. Over the
weekend, McAfee decided to upgrade me to their new version. It's an
automated process over the internet so I just followed the simple
instructions - again I did not install the privacy service.

Now I cannot load any pages I build (I am using the VS local web server
not IIS) due not 'Cannot Find Server or DNS Error'.

Even a simple page with one word will not load. I know that privacy
service causes some issues, but it cannot if it is not installed. Also,
everything was OK 5 mins. before the upgrade but not directly after, so
it can't just be a coincidence. I have spoken with live techninians in
McAfee but that was a complete waste of time.

I'm desperate -- help!!

Tom


Aug 1 '06 #3

P: n/a
My version of McAfee has a firewall built in that blocks specific ports. You
might check there make sure it's not blocking port 80 (or any other port you're
using.)

"Tom Swanick" <to********@iolfree.iewrote in message
news:e9**************@TK2MSFTNGP03.phx.gbl...
Thank you,

Yes I've checked averything I think I should but no success. This is costing
me a lot of money!!

Tom

"Dariusz Tomon" <d.*****@mazars.plwrote in message
news:uh**************@TK2MSFTNGP03.phx.gbl...
>Very similar issue with NOD32. I just configured NOD32 not to check *.aspx
file and stopped internet protection (but I don't remember exactly - one
thing is sure - check your AV configuration and try to guess what should be
turned off)

"Tom Swanick" <to********@iolfree.iewrote in message
news:OS**************@TK2MSFTNGP03.phx.gbl...
>>Hi all,

I have finished banging my head on this one. I am using VS 2005 asp .net to
build web pages. I have always had McAfee Internet Security Suite 7.0 (minus
the privacy service) installed and everything was fine. Over the weekend,
McAfee decided to upgrade me to their new version. It's an automated process
over the internet so I just followed the simple instructions - again I did
not install the privacy service.

Now I cannot load any pages I build (I am using the VS local web server not
IIS) due not 'Cannot Find Server or DNS Error'.

Even a simple page with one word will not load. I know that privacy service
causes some issues, but it cannot if it is not installed. Also, everything
was OK 5 mins. before the upgrade but not directly after, so it can't just
be a coincidence. I have spoken with live techninians in McAfee but that was
a complete waste of time.

I'm desperate -- help!!

Tom



Aug 1 '06 #4

P: n/a
Thanks Mike,

Tried that also, still getting nowhere.

At least I got somebody from McAfee on their forums to aske what version I
had. It's a start I suppose.

Tom

"Mike Lowery" <se******@mouse-potato.comwrote in message
news:e2**************@TK2MSFTNGP03.phx.gbl...
My version of McAfee has a firewall built in that blocks specific ports.
You might check there make sure it's not blocking port 80 (or any other
port you're using.)

"Tom Swanick" <to********@iolfree.iewrote in message
news:e9**************@TK2MSFTNGP03.phx.gbl...
>Thank you,

Yes I've checked averything I think I should but no success. This is
costing me a lot of money!!

Tom

"Dariusz Tomon" <d.*****@mazars.plwrote in message
news:uh**************@TK2MSFTNGP03.phx.gbl...
>>Very similar issue with NOD32. I just configured NOD32 not to check
*.aspx file and stopped internet protection (but I don't remember
exactly - one thing is sure - check your AV configuration and try to
guess what should be turned off)

"Tom Swanick" <to********@iolfree.iewrote in message
news:OS**************@TK2MSFTNGP03.phx.gbl...
Hi all,

I have finished banging my head on this one. I am using VS 2005 asp
.net to build web pages. I have always had McAfee Internet Security
Suite 7.0 (minus the privacy service) installed and everything was
fine. Over the weekend, McAfee decided to upgrade me to their new
version. It's an automated process over the internet so I just followed
the simple instructions - again I did not install the privacy service.

Now I cannot load any pages I build (I am using the VS local web server
not IIS) due not 'Cannot Find Server or DNS Error'.

Even a simple page with one word will not load. I know that privacy
service causes some issues, but it cannot if it is not installed. Also,
everything was OK 5 mins. before the upgrade but not directly after, so
it can't just be a coincidence. I have spoken with live techninians in
McAfee but that was a complete waste of time.

I'm desperate -- help!!

Tom



Aug 1 '06 #5

P: n/a
A start would be to turn og "friendly" error messages in IE.

Tools -Internet Options -Advanced -Show Friendly HTTP error messages

This will cause IE to display a more helpfull error message that may well
help you to diagnose the problem.

If that doesn't help I would disconnect from the internet and then i would
start disabline/uninstalling McAffee stuff until you can get it to work.

In general the only thing really worth having is a small basic anti virus
program that protects email and files and then making sure your patching is
up to date. Most add in firewall software doesn't offer much extra usefull
protection over and above what is in the basic Windows XP firewall and you
can avoid spyware by simply not installing it.

"Tom Swanick" wrote:
Hi all,

I have finished banging my head on this one. I am using VS 2005 asp .net to
build web pages. I have always had McAfee Internet Security Suite 7.0 (minus
the privacy service) installed and everything was fine. Over the weekend,
McAfee decided to upgrade me to their new version. It's an automated process
over the internet so I just followed the simple instructions - again I did
not install the privacy service.

Now I cannot load any pages I build (I am using the VS local web server not
IIS) due not 'Cannot Find Server or DNS Error'.

Even a simple page with one word will not load. I know that privacy service
causes some issues, but it cannot if it is not installed. Also, everything
was OK 5 mins. before the upgrade but not directly after, so it can't just
be a coincidence. I have spoken with live techninians in McAfee but that was
a complete waste of time.

I'm desperate -- help!!

Tom
Aug 2 '06 #6

P: n/a
The built in VS web server uses a random port and not port 80.

"Mike Lowery" wrote:
My version of McAfee has a firewall built in that blocks specific ports. You
might check there make sure it's not blocking port 80 (or any other port you're
using.)

"Tom Swanick" <to********@iolfree.iewrote in message
news:e9**************@TK2MSFTNGP03.phx.gbl...
Thank you,

Yes I've checked averything I think I should but no success. This is costing
me a lot of money!!

Tom

"Dariusz Tomon" <d.*****@mazars.plwrote in message
news:uh**************@TK2MSFTNGP03.phx.gbl...
Very similar issue with NOD32. I just configured NOD32 not to check *.aspx
file and stopped internet protection (but I don't remember exactly - one
thing is sure - check your AV configuration and try to guess what should be
turned off)

"Tom Swanick" <to********@iolfree.iewrote in message
news:OS**************@TK2MSFTNGP03.phx.gbl...
Hi all,

I have finished banging my head on this one. I am using VS 2005 asp .net to
build web pages. I have always had McAfee Internet Security Suite 7.0 (minus
the privacy service) installed and everything was fine. Over the weekend,
McAfee decided to upgrade me to their new version. It's an automated process
over the internet so I just followed the simple instructions - again I did
not install the privacy service.

Now I cannot load any pages I build (I am using the VS local web server not
IIS) due not 'Cannot Find Server or DNS Error'.

Even a simple page with one word will not load. I know that privacy service
causes some issues, but it cannot if it is not installed. Also, everything
was OK 5 mins. before the upgrade but not directly after, so it can't just
be a coincidence. I have spoken with live techninians in McAfee but that was
a complete waste of time.

I'm desperate -- help!!

Tom


Aug 2 '06 #7

P: n/a
Yep, I'm aware of that. I'm pretty confident it's not a port blocking issue.
It's just that the latest Mcafee upgrade is a complete disaster apparently.
Go to the Mcafee forums to see.

"clickon" <cl*****@discussions.microsoft.comwrote in message
news:6D**********************************@microsof t.com...
The built in VS web server uses a random port and not port 80.

"Mike Lowery" wrote:
>My version of McAfee has a firewall built in that blocks specific ports.
You
might check there make sure it's not blocking port 80 (or any other port
you're
using.)

"Tom Swanick" <to********@iolfree.iewrote in message
news:e9**************@TK2MSFTNGP03.phx.gbl...
Thank you,

Yes I've checked averything I think I should but no success. This is
costing
me a lot of money!!

Tom

"Dariusz Tomon" <d.*****@mazars.plwrote in message
news:uh**************@TK2MSFTNGP03.phx.gbl...
Very similar issue with NOD32. I just configured NOD32 not to check
*.aspx
file and stopped internet protection (but I don't remember exactly -
one
thing is sure - check your AV configuration and try to guess what
should be
turned off)

"Tom Swanick" <to********@iolfree.iewrote in message
news:OS**************@TK2MSFTNGP03.phx.gbl...
Hi all,

I have finished banging my head on this one. I am using VS 2005 asp
.net to
build web pages. I have always had McAfee Internet Security Suite 7.0
(minus
the privacy service) installed and everything was fine. Over the
weekend,
McAfee decided to upgrade me to their new version. It's an automated
process
over the internet so I just followed the simple instructions - again
I did
not install the privacy service.

Now I cannot load any pages I build (I am using the VS local web
server not
IIS) due not 'Cannot Find Server or DNS Error'.

Even a simple page with one word will not load. I know that privacy
service
causes some issues, but it cannot if it is not installed. Also,
everything
was OK 5 mins. before the upgrade but not directly after, so it can't
just
be a coincidence. I have spoken with live techninians in McAfee but
that was
a complete waste of time.

I'm desperate -- help!!

Tom





Aug 2 '06 #8

This discussion thread is closed

Replies have been disabled for this discussion.