468,242 Members | 1,614 Online
Bytes | Developer Community
New Post

Home Posts Topics Members FAQ

Post your question to a community of 468,242 developers. It's quick & easy.

Error in Debugging from VS2005 of ASP.NET 2.0 Site

I have built a pretty basic site and now when I try t debug it I get a error
that says;

{0}: Build (web): "The type initializer for
'System.Web.Compilation.CompilationLock' threw an exceptoin.

I am using the final VS2005Pro, running on WinXP MCE 2005 on a Laptop.

Any Suggestions?

--
D @ premierdata
Nov 20 '05 #1
1 1885
Hi Dewright_ca,

Welcome to ASPNET newsgroup.
From your description you're encounering some error when start debugging
ASP.NET web applcation in VS.NET 2005. AS for the error info you provdied,
it indicate that the

System.Web.Compilation.CompilationLock class's static intializer(constucotr
) threw the exception. Based on my research on this class's constructor,
it'll create an CompilationMutex according to the current ASP.NET appdomain
id and some regsitry info.... (btw, are you able to run the asp.net web
apps correctly?)

So regardless of any VS.NET internal component problem, there may exists
some external registry accessing error... during the debug start up. Would
you try using RegMon to have a trace when start debuggin to see whether
there're any related failure info (or filemon to see see whether there're
any NTFS accessing failure...)

Thanks,

Steven Cheng
Microsoft Online Support

Get Secure! www.microsoft.com/security
(This posting is provided "AS IS", with no warranties, and confers no
rights.)
--------------------
| Thread-Topic: Error in Debugging from VS2005 of ASP.NET 2.0 Site
| thread-index: AcXrBIz7cD1oPpQ1SDqiIJe6H57ylQ==
| X-WBNR-Posting-Host: 67.107.204.99
| From: "=?Utf-8?B?REVXcmlnaHRfQ0FAb25saW5lLm5vc3BhbQ==?="
<de*********@online.nospam>
| Subject: Error in Debugging from VS2005 of ASP.NET 2.0 Site
| Date: Wed, 16 Nov 2005 15:22:03 -0800
| Lines: 12
| Message-ID: <16**********************************@microsoft.co m>
| MIME-Version: 1.0
| Content-Type: text/plain;
| charset="Utf-8"
| Content-Transfer-Encoding: 7bit
| X-Newsreader: Microsoft CDO for Windows 2000
| Content-Class: urn:content-classes:message
| Importance: normal
| Priority: normal
| X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.3790.0
| Newsgroups: microsoft.public.dotnet.framework.aspnet
| NNTP-Posting-Host: TK2MSFTNGXA03.phx.gbl 10.40.2.250
| Path: TK2MSFTNGXA02.phx.gbl!TK2MSFTNGP08.phx.gbl!TK2MSFT NGXA03.phx.gbl
| Xref: TK2MSFTNGXA02.phx.gbl
microsoft.public.dotnet.framework.aspnet:358775
| X-Tomcat-NG: microsoft.public.dotnet.framework.aspnet
|
| I have built a pretty basic site and now when I try t debug it I get a
error
| that says;
|
| {0}: Build (web): "The type initializer for
| 'System.Web.Compilation.CompilationLock' threw an exceptoin.
|
| I am using the final VS2005Pro, running on WinXP MCE 2005 on a Laptop.
|
| Any Suggestions?
|
| --
| D @ premierdata
|

Nov 20 '05 #2

This discussion thread is closed

Replies have been disabled for this discussion.

Similar topics

4 posts views Thread by Martin Odhelius | last post: by
3 posts views Thread by Timbo | last post: by
1 post views Thread by fiefie.niles | last post: by
3 posts views Thread by =?Utf-8?B?RWRC?= | last post: by
reply views Thread by NPC403 | last post: by
reply views Thread by kermitthefrogpy | last post: by
By using this site, you agree to our Privacy Policy and Terms of Use.