469,296 Members | 2,082 Online
Bytes | Developer Community
New Post

Home Posts Topics Members FAQ

Post your question to a community of 469,296 developers. It's quick & easy.

The compiler failed with error code 2000

I keep getting this message "The compiler failed with error code 2000"
when pressing PF5 to run Debug. This is not a compile error, it gets
past the compile. I get this when it tries to load up my web
application. Once I get this message, I then rebuild the solution and
then I can press PF5 and run debug just fine. It started out
happening just once in a while, now it happens every other time I try
and run in Debug mode. I have tried several things, "Rebuild
Solution", Get out of visual Studio and then come back in, and I have
also tried to delete
C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v1.1.4322\Tempo rary ASP.NET Files.
All of these options works once, then I have to do it all over again.
Anybody have a more permanent solution?
Nov 18 '05 #1
3 2548
Hi

This error indicates various initialization failures. Reinstall Visual Studio.

Ravikanth[MVP]
"Russ" wrote:
I keep getting this message "The compiler failed with error code 2000"
when pressing PF5 to run Debug. This is not a compile error, it gets
past the compile. I get this when it tries to load up my web
application. Once I get this message, I then rebuild the solution and
then I can press PF5 and run debug just fine. It started out
happening just once in a while, now it happens every other time I try
and run in Debug mode. I have tried several things, "Rebuild
Solution", Get out of visual Studio and then come back in, and I have
also tried to delete
C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v1.1.4322\Tempo rary ASP.NET Files.
All of these options works once, then I have to do it all over again.
Anybody have a more permanent solution?

Nov 18 '05 #2
OK, first I reinstalled the framework 1.1 - It still happened.

I then "Reinstalled Visual Studios" (without uninstalling it first)-
It still happened.

Then I removed/uninstalled Visual Studios and then re-installed it. -
It is still happening.

Here is additional information ...

vbc : Command line error BC2017 : could not find library
'c:\windows\microsoft.net\framework\v1.1.4322\temp orary asp.net
files\peb.intranet.2.0\c9e073a6\c1381c80\assembly\ dl2\2820a9d4\20469c4b_7422c401\interop.combiztalks uspendedqueue.dll'

From what I can tell it's looking for a directory that's not on my PC.
When looking at my hard drive I have the following path...

'c:\windows\microsoft.net\framework\v1.1.4322\temp orary asp.net
files\peb.intranet.2.0\c9e073a6\c1381c80\assembly\ dl2\

after the "d12" directory there is no 2820a9d4 directory. There are
10 other directories but not the one Visual Studio is looking for.
If I do a "Re-build Solution", then I can compile in debug again, or
if I get out of Visual studio, come back in, then it will work. I
have even deleted the "temporary asp.net" path.
Any other ideas of what maybe causing this?

"Ravikanth[MVP]" <Ra**********@discussions.microsoft.com> wrote in message news:<72**********************************@microso ft.com>...
Hi

This error indicates various initialization failures. Reinstall Visual Studio.

Ravikanth[MVP]
"Russ" wrote:
I keep getting this message "The compiler failed with error code 2000"
when pressing PF5 to run Debug. This is not a compile error, it gets
past the compile. I get this when it tries to load up my web
application. Once I get this message, I then rebuild the solution and
then I can press PF5 and run debug just fine. It started out
happening just once in a while, now it happens every other time I try
and run in Debug mode. I have tried several things, "Rebuild
Solution", Get out of visual Studio and then come back in, and I have
also tried to delete
C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v1.1.4322\Tempo rary ASP.NET Files.
All of these options works once, then I have to do it all over again.
Anybody have a more permanent solution?

Nov 18 '05 #3
"Russ" wrote:
I keep getting this message "The compiler failed with error code 2000"
when pressing PF5 to run Debug. This is not a compile error, it gets
past the compile. I get this when it tries to load up my web
application. Once I get this message, I then rebuild the solution and
then I can press PF5 and run debug just fine. It started out
happening just once in a while, now it happens every other time I try
and run in Debug mode. I have tried several things, "Rebuild
Solution", Get out of visual Studio and then come back in, and I have
also tried to delete
C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v1.1.4322\Tempo rary ASP.NET Files.
All of these options works once, then I have to do it all over again.
Anybody have a more permanent solution?


We also know about this problem and a temporary solution (workaround) that works.
Annoying but faster than closing visual studio. When you compile the solution,
and then you get this error when you run it...try changing the mode from Debug to
Release and back to Debug or toggle it to the opposite. From there, try running
the application again. It should go away.

We found that it has something to do with Component Services and
Transactions....<mumbles>

Mythran
Nov 18 '05 #4

This discussion thread is closed

Replies have been disabled for this discussion.

Similar topics

2 posts views Thread by Mike Fisher | last post: by
4 posts views Thread by Jack Wright | last post: by
reply views Thread by Rich | last post: by
2 posts views Thread by Roger Wang | last post: by
reply views Thread by kailas.j.goliwadekar | last post: by
1 post views Thread by CARIGAR | last post: by
reply views Thread by zhoujie | last post: by
reply views Thread by suresh191 | last post: by
reply views Thread by harlem98 | last post: by
By using this site, you agree to our Privacy Policy and Terms of Use.