By using this site, you agree to our updated Privacy Policy and our Terms of Use. Manage your Cookies Settings.
424,949 Members | 889 Online
Bytes IT Community
+ Ask a Question
Need help? Post your question and get tips & solutions from a community of 424,949 IT Pros & Developers. It's quick & easy.

Web application or a web services

P: n/a
When I try to establish a new Web application or a web services
application I get this message "Visual Studio .Net has detected that
the specified Web server is not running ASP.Net version 1.1. You will
be unable to run ASP.NET Web applications or services" I have updated
ISS and C:\Inetpub\wwwroot exists. Does someone know what I can do to
make it work?

Nov 18 '05 #1
Share this Question
Share on Google+
2 Replies


P: n/a
Hi valsil,
which version of Studio are you using ?
"valsil" <va****@frisurf-dot-no.no-spam.invalid> wrote in message
news:40********@127.0.0.1...
When I try to establish a new Web application or a web services
application I get this message "Visual Studio .Net has detected that
the specified Web server is not running ASP.Net version 1.1. You will
be unable to run ASP.NET Web applications or services" I have updated
ISS and C:\Inetpub\wwwroot exists. Does someone know what I can do to
make it work?

Nov 18 '05 #2

P: n/a
Hi,
I tried ALL the solutions given by everyone. None of them worked.
Finally I tried this and it has worked:

1. shut down ALL applications
2. Uninstall IIS 5.1
3. Reboot
4. Install IIS 5.1
5. Reboot
6.
http://support.microsoft.com/default...product=aspnet -->
follow the instructions as given.
7. Reboot
8. VS .net 2003 works for ASP and Web Services application.

PS: I Assume that you are using IIS 5.1 and Visual Studio 2003 with
framework 1.1

Regards
Ashish M Bhonkiya

"valsil" <va****@frisurf-dot-no.no-spam.invalid> wrote in message
news:40********@127.0.0.1...
When I try to establish a new Web application or a web services
application I get this message "Visual Studio .Net has detected that
the specified Web server is not running ASP.Net version 1.1. You will
be unable to run ASP.NET Web applications or services" I have updated
ISS and C:\Inetpub\wwwroot exists. Does someone know what I can do to
make it work?

Nov 18 '05 #3

This discussion thread is closed

Replies have been disabled for this discussion.