By using this site, you agree to our updated Privacy Policy and our Terms of Use. Manage your Cookies Settings.
434,709 Members | 2,164 Online
Bytes IT Community
+ Ask a Question
Need help? Post your question and get tips & solutions from a community of 434,709 IT Pros & Developers. It's quick & easy.

Deployment Issues .. Runtime Error

P: n/a
Hi,

I have my application running off my localhost and just transfered it to the production server. And when i ran my application, it came up with a Runtime Error.

The server is an IIS and has SDK already installed.

what are the issues that i have to deal with here

Any inputs.. will be greatly appreciated.

--
Thank You,
Sean
Nov 17 '05 #1
Share this Question
Share on Google+
4 Replies


P: n/a
Did you simply copy the files to your production machine? In order for a
ASP .Net web application to run, the folder where it is stored must be
changed into an Application folder. You can do this from your IIS
management tool.

You may also want to consider using a Web Setup Project to deploy your
application. More information on comparing these 2 options as well as a
step by step walkthrough for each of them can be found at:

http://msdn.microsoft.com/vstudio/us...?pull=/library
/en-us/dndotnet/html/xcopywininst.asp

Good luck.

--

This posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights.
Use of included script samples are subject to the terms specified at
http://www.microsoft.com/info/cpyright.htm

Note: For the benefit of the community-at-large, all responses to this
message are best directed to the newsgroup/thread from which they
originated.
--------------------
From: "Sean" <nospam@>
Subject: Deployment Issues .. Runtime Error
Date: Wed, 23 Jul 2003 12:03:04 -0600
Lines: 57
MIME-Version: 1.0
Content-Type: multipart/alternative;
boundary="----=_NextPart_000_0045_01C35112.5F4DEEF0"
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1106
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1106
Message-ID: <#K**************@tk2msftngp13.phx.gbl>
Newsgroups: microsoft.public.dotnet.faqs,microsoft.public.dotn et.framework,microsoft.pub
lic.dotnet.framework.aspnetNNTP-Posting-Host: user3535.public.state.mt.us 161.7.235.35
Path: cpmsftngxa06.phx.gbl!TK2MSFTNGP08.phx.gbl!tk2msftn gp13.phx.gbl
Xref: cpmsftngxa06.phx.gbl microsoft.public.dotnet.framework:49634 microsoft.public.dotnet.framework.aspnet:161465
microsoft.public.dotnet.faqs:11132X-Tomcat-NG: microsoft.public.dotnet.framework.aspnet

Hi,
I have my application running off my localhost and just transfered it to the production server. And when i ran my application, it came up with a
Runtime Error.The server is an IIS and has SDK already installed.
what are the issues that i have to deal with here
Any inputs.. will be greatly appreciated.
--
Thank You,
Sean


Nov 17 '05 #2

P: n/a
i simply copied the files, by using FTP. made the directory as an
Application folder.

i will check into the second option

thank you for your help
Sean.
"Michal Sampson [MSFT]" <mi******@online.microsoft.com> wrote in message
news:HZ**************@cpmsftngxa06.phx.gbl...
Did you simply copy the files to your production machine? In order for a
ASP .Net web application to run, the folder where it is stored must be
changed into an Application folder. You can do this from your IIS
management tool.

You may also want to consider using a Web Setup Project to deploy your
application. More information on comparing these 2 options as well as a
step by step walkthrough for each of them can be found at:

http://msdn.microsoft.com/vstudio/us...?pull=/library /en-us/dndotnet/html/xcopywininst.asp

Good luck.

--

This posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights. Use of included script samples are subject to the terms specified at
http://www.microsoft.com/info/cpyright.htm

Note: For the benefit of the community-at-large, all responses to this
message are best directed to the newsgroup/thread from which they
originated.
--------------------
From: "Sean" <nospam@>
Subject: Deployment Issues .. Runtime Error
Date: Wed, 23 Jul 2003 12:03:04 -0600
Lines: 57
MIME-Version: 1.0
Content-Type: multipart/alternative;
boundary="----=_NextPart_000_0045_01C35112.5F4DEEF0"
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1106
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1106
Message-ID: <#K**************@tk2msftngp13.phx.gbl>
Newsgroups:

microsoft.public.dotnet.faqs,microsoft.public.dotn et.framework,microsoft.pub lic.dotnet.framework.aspnet
NNTP-Posting-Host: user3535.public.state.mt.us 161.7.235.35
Path: cpmsftngxa06.phx.gbl!TK2MSFTNGP08.phx.gbl!tk2msftn gp13.phx.gbl
Xref: cpmsftngxa06.phx.gbl microsoft.public.dotnet.framework:49634

microsoft.public.dotnet.framework.aspnet:161465
microsoft.public.dotnet.faqs:11132
X-Tomcat-NG: microsoft.public.dotnet.framework.aspnet

Hi,
I have my application running off my localhost and just transfered it to

the production server. And when i ran my application, it came up with a
Runtime Error.
The server is an IIS and has SDK already installed.
what are the issues that i have to deal with here
Any inputs.. will be greatly appreciated.
--
Thank You,
Sean

Nov 17 '05 #3

P: n/a
It wouldve been more helpful if u could have posted the error ...
Could it be that there is a clash b/n 1.0 and 1.1 ..?
Well here r a couple of links ... as i said .. i'm just a wild shot at
it .. hope it helps ..

http://msdn.microsoft.com/library/de...plications.asp

http://msdn.microsoft.com/netframewo...g/default.aspx
Nov 17 '05 #4

P: n/a
Sean,
When you say "transferred", do you mean you created a Web Setup?
Or are you doing a Project Copy from within Visual Studio .NET?

I've used Project Copy with great success. You just have to make sure
you have a Web Application already created on the remote web server.

--

Thanks,
Carl Prothman
Microsoft ASP.NET MVP
http://www.able-consulting.com
"Sean" <nospam@> wrote in message news:#K**************@tk2msftngp13.phx.gbl...
Hi,

I have my application running off my localhost and just transfered it to the production server. And when i ran my application,
it came up with a Runtime Error.

The server is an IIS and has SDK already installed.

what are the issues that i have to deal with here

Any inputs.. will be greatly appreciated.

--
Thank You,
Sean
Nov 17 '05 #5

This discussion thread is closed

Replies have been disabled for this discussion.