469,964 Members | 1,714 Online
Bytes | Developer Community
New Post

Home Posts Topics Members FAQ

Post your question to a community of 469,964 developers. It's quick & easy.

2 errors: "The parameter is incorrect" and "Overlapped I/O operation is in progress."

Hello,

I am writing an ASP app which is giving me some very frustrating
errors. They appear intermittently, no real pattern to them, and often
go away if you reload, or back up a few pages and start over again.

The first error is logged as a 400 error and says only, "The parameter
is incorrect." It (mostly, but not always) happens upon submitting a
form, and a reload is generally successful in bringing the page up
just fine. I have previously made the problem go away by changing the
form from method=post to method=get, but now I have a form which must
be post.

The second error is logged as a 500 error and says only, "Overlapped
I/O operation is in progress."

I'll paste some in-progress code below. It's *very* rough. Basically,
the idea is that on a previous page, an array is set in session scope
which contains an arbitrary number of elements. The user then is shown
one page for each element in the array with a form for him to edit the
contents of the array. The code I'm pasting is the element edit page,
which at this point only submits to itself and does no processing of
the submission at all---but it's throwing errors anyway.

This IS the only page on which I see the I/O error. This is NOT the
only page on which I see the parameter incorrect error. Any general
tips on how to trap/debug these errors would be greatly, greatly
appreciated---my project is at a standstill until I can figure
something out. Thank you.
m
<%@LANGUAGE="VBScript"%>
<%response.expires=-1%>
<% If Session("intCurrentElement") < Session("intElementsCount")
Then%>
<h2><%=Session("arrElementValues")(Session("intCur rentElement"),1)%></h2>
<form name="EditElement" method="post" action="EditElementValue.asp">
<textarea cols="60" rows="20"
name="Element<%=Session("arrElementValues")(Sessio n("intCurrentElement"),0)%>">
<%=Session("arrElementValues")(Session("intCurrent Element"),2)%>
</textarea>
<input type="Submit">
</form>
<% Else Response.Write("end")End If%>
<%Session("intCurrentElement") = Session("intCurrentElement") + 1%>
Jul 19 '05 #1
5 7170
Check your event log for any signs of problems with your hard disk or your
RAID controller, should you have one. Run a scandisk and other such things.

Ray at home

--
Will trade ASP help for SQL Server help
"Michelle Kinsey-Clinton" <mi******@sapphireblue.com> wrote in message
news:10**************************@posting.google.c om...
Hello,

I am writing an ASP app which is giving me some very frustrating
errors. They appear intermittently, no real pattern to them, and often
go away if you reload, or back up a few pages and start over again.

The first error is logged as a 400 error and says only, "The parameter
is incorrect." It (mostly, but not always) happens upon submitting a
form, and a reload is generally successful in

Jul 19 '05 #2
Nothing in the event log to correspond to these errors.

But would hard disk or similar problems manifest themselves in errors
displayed in the web browser?

"Ray at <%=sLocation%>" <myfirstname at lane34 dot com> wrote in message news:<#u**************@TK2MSFTNGP09.phx.gbl>...
Check your event log for any signs of problems with your hard disk or your
RAID controller, should you have one. Run a scandisk and other such things.

Jul 19 '05 #3

"Michelle Kinsey-Clinton" <mi******@sapphireblue.com> wrote in message
news:10**************************@posting.google.c om...
Nothing in the event log to correspond to these errors.

But would hard disk or similar problems manifest themselves in errors
displayed in the web browser?
I'm not sure about that, and it's not really the easiest thing to test
unless I go gouge a hard drive with a screwdriver. I don't want to do that
though. You aren't running this site off a CD ROM or anything, right? Are
you running this site on XP Pro SP1 with the files on a W2K server that is
also a DC? That can cause lots of I/O errors. Beyond that, I'm not sure
what to tell you. But if you're getting I/O errors and all the files are on
local hard drives, it seems that it would be a hardware related issue.

Ray at work


"Ray at <%=sLocation%>" <myfirstname at lane34 dot com> wrote in message

news:<#u**************@TK2MSFTNGP09.phx.gbl>...
Check your event log for any signs of problems with your hard disk or your RAID controller, should you have one. Run a scandisk and other such

things.
Jul 19 '05 #4
> The second error is logged as a 500 error and says only, "Overlapped
I/O operation is in progress."


This has nothing to do with disk errors, this is a valid error message
coming from SQL Server.

Unfortunately, the code you included is not going to be helpful in solving
the problem, because the error comes from SQL Server, not session code...

Jul 19 '05 #5
Here is the result of a Google search: http://tinyurl.com/joou

And here are the results of a Knowledge Base search:
http://tinyurl.com/jop4

Enjoy,
Bob Barrows
Michelle Kinsey-Clinton wrote:
Hello,

I am writing an ASP app which is giving me some very frustrating
errors. They appear intermittently, no real pattern to them, and often
go away if you reload, or back up a few pages and start over again.

The first error is logged as a 400 error and says only, "The parameter
is incorrect." It (mostly, but not always) happens upon submitting a
form, and a reload is generally successful in bringing the page up
just fine. I have previously made the problem go away by changing the
form from method=post to method=get, but now I have a form which must
be post.

The second error is logged as a 500 error and says only, "Overlapped
I/O operation is in progress."

I'll paste some in-progress code below. It's *very* rough. Basically,
the idea is that on a previous page, an array is set in session scope
which contains an arbitrary number of elements. The user then is shown
one page for each element in the array with a form for him to edit the
contents of the array. The code I'm pasting is the element edit page,
which at this point only submits to itself and does no processing of
the submission at all---but it's throwing errors anyway.

This IS the only page on which I see the I/O error. This is NOT the
only page on which I see the parameter incorrect error. Any general
tips on how to trap/debug these errors would be greatly, greatly
appreciated---my project is at a standstill until I can figure
something out. Thank you.
m
<%@LANGUAGE="VBScript"%>
<%response.expires=-1%>
<% If Session("intCurrentElement") < Session("intElementsCount")
Then%>
<h2><%=Session("arrElementValues")(Session("intCur rentElement"),1)%></h2>
<form name="EditElement" method="post" action="EditElementValue.asp">
<textarea cols="60" rows="20"
name="Element<%=Session("arrElementValues")(Sessio n("intCurrentElement"),0)%">
<%=Session("arrElementValues")(Session("intCurrent Element"),2)%>
</textarea>
<input type="Submit">
</form>
<% Else Response.Write("end")End If%>
<%Session("intCurrentElement") = Session("intCurrentElement") + 1%>

Jul 19 '05 #6

This discussion thread is closed

Replies have been disabled for this discussion.

Similar topics

14 posts views Thread by David B. Held | last post: by
reply views Thread by inikol12 | last post: by
reply views Thread by SC | last post: by
reply views Thread by Shamil Salakhetdinov | last post: by
By using this site, you agree to our Privacy Policy and Terms of Use.