By using this site, you agree to our updated Privacy Policy and our Terms of Use. Manage your Cookies Settings.
424,476 Members | 1,376 Online
Bytes IT Community
+ Ask a Question
Need help? Post your question and get tips & solutions from a community of 424,476 IT Pros & Developers. It's quick & easy.

Appending to a subform table which is linked to a autonumber

P: 2
Hi,
I am trying to append a list of part numbers which is generated in a seperate table into a subform table which is on a main form. My main problem with getting it to work is that I need the part numbers to be appended to the subform table after the autonumber (audit no) has already been assigned on the form which is done by hitting the new audit button(creates new record). Critically the part numbers need to be appended to match the autonumber generated on the main form. Appending normally would just append to the table with autonumber on 0.

Any help would be greatly appreciated.

Cheers,
Ben
Mar 16 '08 #1
Share this Question
Share on Google+
2 Replies


nico5038
Expert 2.5K+
P: 3,072
When you create a new "main" record, adding linked sub-records can be nasty.
Personally I create the main record by code "in advance", thus making it an existing record and then adding is "standard".
The "price to pay" is the fact that when the user cancels the insert of the main record, it has to be deleted :-)

Nic;o)
Mar 17 '08 #2

P: 2
thanks Nico,
i got around the autonumber audit number problem anyway by just appending a new audit number which was (Max +1) of the the audit number field, with other data which is appended.
Ben


When you create a new "main" record, adding linked sub-records can be nasty.
Personally I create the main record by code "in advance", thus making it an existing record and then adding is "standard".
The "price to pay" is the fact that when the user cancels the insert of the main record, it has to be deleted :-)

Nic;o)
Mar 20 '08 #3

Post your reply

Sign in to post your reply or Sign up for a free account.