By using this site, you agree to our updated Privacy Policy and our Terms of Use. Manage your Cookies Settings.
424,495 Members | 1,231 Online
Bytes IT Community
+ Ask a Question
Need help? Post your question and get tips & solutions from a community of 424,495 IT Pros & Developers. It's quick & easy.

Problem with Linked OLE fields

P: n/a
Hi there

I'm having a very strange problem with an OLE field in an Access
database. The field in question contains a mixture of embedded and
linked PowerPoint presentations. The embedded presentations work just
as you'd expect - I can right click on a field in the table and choose
edit, which will open the presentation in PowerPoint. However, the
linked fields throw an error:

'..can't open the file containing the OLE object'.

This is universal for every linked presentation. However, the plot
thickens; when I view the field via a form with a bound object frame,
no problems at all. I can right click and edit etc. In addition, on the
table right clicking and choosing copy also works as expected. This is
with Access 2003. Can anyone shed any light, or point me in the right
direction?

Thanks

Keivn Poulton

Jun 1 '06 #1
Share this Question
Share on Google+
1 Reply


P: n/a
On 1 Jun 2006 09:40:28 -0700, ke***********@googlemail.com wrote:

Fortunately you are providing forms for users to access the data,
rather than allowing them to manipulate the tables directly ;-), so
this is only a minor inconvenience for the developer only.

-Tom.

Hi there

I'm having a very strange problem with an OLE field in an Access
database. The field in question contains a mixture of embedded and
linked PowerPoint presentations. The embedded presentations work just
as you'd expect - I can right click on a field in the table and choose
edit, which will open the presentation in PowerPoint. However, the
linked fields throw an error:

'..can't open the file containing the OLE object'.

This is universal for every linked presentation. However, the plot
thickens; when I view the field via a form with a bound object frame,
no problems at all. I can right click and edit etc. In addition, on the
table right clicking and choosing copy also works as expected. This is
with Access 2003. Can anyone shed any light, or point me in the right
direction?

Thanks

Keivn Poulton


Jun 2 '06 #2

This discussion thread is closed

Replies have been disabled for this discussion.