By using this site, you agree to our updated Privacy Policy and our Terms of Use. Manage your Cookies Settings.
431,649 Members | 696 Online
Bytes IT Community
+ Ask a Question
Need help? Post your question and get tips & solutions from a community of 431,649 IT Pros & Developers. It's quick & easy.

xp sp2 application launch issue

P: n/a
All,

After installing sp2 I have this issue where if I try to
launch an .MDB (Access database) file off any network share through
explorer, that is open by multiple
users, it will not launch Microsoft Access. Nothing
happens. But if no one else has the .MDB file open then
Access launches without issue.

things noted - some stuff obvious

*it is an Microsoft Access 97 MDB file which of course has the associated
..LDB file for multiuser locking purposes
* The .LDB file is created by the first person who opens
the .MDB file and deleted once the last person exits
the .MDB file
* Other users use the same .LDB file
* does not happen with other files
* copy file to local drive it will launch app fine even
if it is opened
several times
* occurs on 2 different machines (Professional and home
versions)
* professional is on domain
* windows firewall is off
* open with, Double click etc does not work
* If Microsoft Access 97 is opened first and then
the .MDB file selected, it opens the database without
issue

I assume it is something to do with security, networks,
file locking and the fact that a second file (.LDB) is
involved.

Does anyone have a clue???

Thanks

Ma**@spam4.com

spam=unity


Nov 13 '05 #1
Share this question for a faster answer!
Share on Google+

This discussion thread is closed

Replies have been disabled for this discussion.